Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Karlīne Pilābere: "Ja zvaigznes vēlreiz sastāsies, kā vajag..."

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Karlīne Pilābere: "Ja zvaigznes vēlreiz sastāsies, kā vajag..."
Karlīne Pilābere. Foto: Renārs Koris

"Laukumā devās visas jaunās spēlētājas un varējām savas minūtes nospēlēt intensīvāk. Nevienai nevajadzēja skriet 35 un 40 minūtes. Savu izdarījām, tāpat jāturpina," pēc trešās uzvaras Eirolīgā teica basketbola kluba "TTT Rīga" spēlētāja Karlīne Pilābere,

Rīdzinieces trešdien, 22. janvārī, uzlaboja mājas spēļu bilanci līdz atzīmei 3-3. Uzvara pār Mersinas “Čukurova” ļāva pakāpties uz septīto vietu A grupā. Tiešās konkurentes “Castors Braine” un “Reyer Venezia” piedzīvoja zaudējumus, tādēļ trīs komandām uzvaru un zaudējumu attiecība ir 3-8.

Vienpadsmitajā kārtā TTT pirmo reizi izmantoja visas 12 spēlētājas – laukumā devās trīs juniores, tostarp debitante Anita Miķelsone. “Pretinieces spēlēja astoņu cilvēku sastāvā. Tas padarīja mūsu uzdevumu vieglāku. Esam pilnā sastāvā un varam pasmelties rezerves.”

Pilābere ar kolēģēm bija gatava pretinieču agresīvajai spēlei – viešņas neļāva saņemt bumbu, izdarīt piespēles un metienus. “Zinājām, ka tā būs. Turcijā notika tas pats. Šoreiz izdevās palīdzēt saspēles vadītājai. Strādājām, lai ceturtie numuri iet pāri laukumam ar driblu – iesāktu sadarbības, atvieglojot pirmo numuru.

Spēka uzbrucēja 26. oktobrī guva kājas savainojumu un Eirolīgas pirmajā aplī piedalījās tikai divās no septiņām spēlēm. “Līdz pēdējam cerēju, ka savainojums nebūs tik traks un būšu atpakaļ pēc pāris nedēļām. Kājas muskulis ieplīsa vietā, kur veidojas savienojums ar Ahileja cīpslu. Nepatīkama vieta – visu laiku notiek kustība, var viegli savainoties. Tagad viss kārtībā!”

Līdz atgriešanās brīdim pagāja 53 dienas. “Ar savainojumu palīdzēja tikt galā ārsts Mārtiņš Pulveris un fizioterapeite Līga Folkmane-Eglīte. Ļoti daudz strādāju ar (fiziskās sagatavotības treneri) Ivaru Ikstenu. Laukuma malā skatījos, kā meitenes skrien, un pati strādāju individuāli. Galvenais bija pacietība.

Smaidošo Karlīni trešdien atbalstīja vīrs Uģis un abi bērni, kā arī mātes cerībās esošā Ieva Pulvere. “Viņa priecājās, ka labi nospēlējām un skrējām. Ģimene, kad vien var, uz manām spēlēm ierodas pilnā sastāvā. Bērni laukumā vēl neskrien – mājās katram sava bumba.”

Pamatturnīrā palikušas trīs spēles – izbraukumi Jekaterinburgā un Venēcijā, kā arī mājas spēle pret Orenburgu. “Pietrūkst viena uzvara izbraukumā. Reāli vērtējot, tāda varētu būt viena. Ja zvaigznes vēlreiz sastāsies, kā vajag – varbūt divas. Atlikušajās regulārās sezonas spēlēs jāmērķē uz divām uzvarām.”