Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas talants Īsaks atraida "Real" un pievienojas Dortmundes "Borussia"

Agris Suveizda

Zviedrijas talants Īsaks atraida "Real" un pievienojas Dortmundes "Borussia"
Aleksanders Īsaks
Foto: AFP/Scanpix

Tikai 17 gadus veco Zviedrijas vicečempionu Aleksanderu Īsaku janvāra pāreju periodā medīja daudzi Eiropas grandi, taču starp saviem galvenajiem sekotājiem Madrides "Real" un Dortmundes "Borussia" viņš izvēlējās pēdējo.

"Aleksanders Īsaks ir ārkārtīgi talantīgs uzbrucējs, kuru vēlējās daudzi vadošie klubi, tādēļ esam priecīgi, ka viņš izvēlējās mūs," kluba mājaslapā citēts Dortmundes "Borussia" sporta direktors Mihaels Corks. "Gan mēs, gan spēlētājs ir pārliecināts, ka mūsu sadarbībai ir liels potenciāls."

Īsaks, kurš ir Eritrejas izcelsmes, piedzima Zviedrijas pilsētā Solnā un debijas sezonā Zviedrijas augstākajā līgā 24 spēlēs izcēlās ar desmit gūtiem vārtiem, kļūdams par labāko bombardieri komandā. Šomēnes viņš 17 gadu un 113 dienu vecumā debitēja Zviedrijas pieaugušo izlasē, kļūdams par visu laiku jaunāko spēlētāju valstsvienībā un labodams 104 gadus seno rekordu. Īsaks piedalījās spēlēs pret Kotdivuāru (1:2) un Slovākiju (6:0), otrajā mačā gūdams arī vienus vārtus.

Klubs neatklāj ne līguma termiņu, ne darījuma apmērus, taču mediji lēš, ka Solnas AIK saņems 8,6 miljonus eiro. Tā kā Īsaks ir nepilngadīgs, transfēram vēl nepieciešams īpašs starptautisks apstiprinājums. Tikmēr līdz 2020. gada vasarai līgums pagarināts ar Kristianu Pulišiču.

Par Īsaku interesi izrādīja arī Francijas bagātākais klubs PSG, kas Edinsona Kavani dublieri acīmredzot atradusi Portugālē. Franču un portugāļu mediji ziņo, ka 20 gadus vecais portugālis Gonsalu Gedešs šovakar ieradīsies Parīzē, lai izietu medicīnisko pārbaudi un noslēgtu rakstisku vienošanos. Ja nenotiks nekas neparedzēts, ar viņu tiks parakstīts četrarpus gadu līgums, bet Lisabonas "Benfica" iekasēs 30 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
Borussia Dortmund sign striker Alexander Isak |...
Gonçalo Guedes to arrive in Paris tonight;...

  +2 [+] [-]

, 2017-01-24 20:39, pirms 7 gadiem
Es arī uz Reālu neietu. Kvai uz Mettu,bet nu nejau Real

  +1 [+] [-]

, 2017-01-24 20:58, pirms 7 gadiem
Real tak paņēma to 16 gadīgo norvēģu brīnumbērnu...kaut kur pazuda

  +3 [+] [-]

, 2017-01-24 21:03, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Real tak paņēma to 16 gadīgo norvēģu brīnumbērnu...kaut kur pazuda
Tieši tā, pavisam nesen 18 gadus veco Ødegaard izīrēja kaut kādām vidus -lejasgala Eredivisie klubam, diez gan skumji, redzēs vai Zidans savu dēlu arī aizmetīs uz kaut kādu padibeni vai paturēs "zem spārna"

  +1 [+] [-]

, 2017-01-24 21:15, pirms 7 gadiem
nu 2 3 gadus pie dublieriem varēs viņš kapāt

     [+] [-]

, 2017-01-24 22:21, pirms 7 gadiem
Nu, domāju, ka viņš diezgan drīz tiks lielajā komandā. Ar viņu tomēr nopietni rēķinās. Real reti izsitas jaunie, tur spēlēt iet jau gatavas zvaigznes.

     [+] [-]

, 2017-01-24 22:22, pirms 7 gadiem
Malacis ka aizgàja uz Dortmundi!

     [+] [-]

, 2017-01-24 23:08, pirms 7 gadiem
Pats īpaši nesekoju futbolu, bet piekrītu par to, ka viņš aizgāja uz Borussia, jo lielākā iespējas tikt lielajā komanda un rēķināsies kluba vadība, kamēr Real visas zvaigznes spēle un tas nekam neder. Real var iet spēlēt, ja tavs līmenis atļauj!

     [+] [-]

, 2017-01-24 23:19, pirms 7 gadiem
Kols rakstīja: Tieši tā, pavisam nesen 18 gadus veco Ødegaard izīrēja kaut kādām vidus -lejasgala Eredivisie klubam, diez gan skumji, redzēs vai Zidans savu dēlu arī aizmetīs uz kaut kādu padibeni vai paturēs "zem spārna"
Bet ko tad tu gribeji!? Lai viņš pamatsastavā spēlē!?!?! Tā nav nekāda liepāja kur var visādi Ikaunieki izcelties!! Tā ir normāla prakse ka jaunos Futbolistus aizmaina uz zemākiem klubiem! Lai iegūst spēles pieredzi!

     [+] [-]

, 2017-01-25 01:10, pirms 7 gadiem
tads rakstīja: Bet ko tad tu gribeji!? Lai viņš pamatsastavā spēlē!?!?! Tā nav nekāda liepāja kur var visādi Ikaunieki izcelties!! Tā ir normāla prakse ka jaunos Futbolistus aizmaina uz zemākiem klubiem! Lai iegūst spēles pieredzi!
Nu ja.. protams, un nav jau arī nekāda padibene kā Bayern, kur Kimmihs, Komans spēlē pamatlaikā, tāpat līdzīgi ir Borussia, tā jau arī pilnīga nabagmāja, un nemaz nerunāsim par EPL TOP galu, kur jauni spēlētāji spēlē pamatlaikā.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-25 02:14, pirms 7 gadiem
Kols rakstīja: Nu ja.. protams, un nav jau arī nekāda padibene kā Bayern, kur Kimmihs, Komans spēlē pamatlaikā, tāpat līdzīgi ir Borussia, tā jau arī pilnīga nabagmāja, un nemaz nerunāsim par EPL TOP galu, kur jauni spēlētāji spēlē pamatlaikā.
nu Dortmunde jau labu laiku ir peraadiijusi ka ir viena no labaakajaam vietaam jaunieshu attiistiibai

marca.com

reti kura komanda var palepoties ar taadu jauno speeleetaaju izaugsmi

     [+] [-]

, 2017-01-25 06:28, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: nu Dortmunde jau labu laiku ir peraadiijusi ka ir viena no labaakajaam vietaam jaunieshu attiistiibai

marca.com

reti kura komanda var palepoties ar taadu jauno speeleetaaju izaugsmi
Pilnīgi piekrītu

     [+] [-]

, 2017-01-25 08:28, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Real tak paņēma to 16 gadīgo norvēģu brīnumbērnu...kaut kur pazuda
Nekur viņš nebija pazudis. Spēlēja arī Real Madrid Castilla.

Ik pa laikam tiek runāts par viņu, bet viņam jāiegūst prakse, lai vispār varētu konkurēt ar real madrid rezervistu soliņu...

     [+] [-]

, 2017-01-25 09:28, pirms 7 gadiem
redzēja kā norvēģu talantam veicas Spānijā, un saprata savu pareizo ceļu. ja būs labs līmenis spāņi pārpirks vēlāk.

     [+] [-]

, 2017-01-25 12:50, pirms 7 gadiem
marauders rakstīja: Nekur viņš nebija pazudis. Spēlēja arī Real Madrid Castilla.

Ik pa laikam tiek runāts par viņu, bet viņam jāiegūst prakse, lai vispār varētu konkurēt ar real madrid rezervistu soliņu...
Nesaprotu tikai to, ja jau viņu tā cildināja, lielais talants utt - kādēļ gan lai viņš neiegūtu spēļu praksi, spēlējot ar la liga vājākajām komandām, kā arī, varbūt pat CL grupu turnīra vājākajām komandām, tā būtu neatsverama prakse un pieredze, bet nu labi

     [+] [-]

, 2017-01-25 18:50, pirms 7 gadiem
Kols rakstīja: Nesaprotu tikai to, ja jau viņu tā cildināja, lielais talants utt - kādēļ gan lai viņš neiegūtu spēļu praksi, spēlējot ar la liga vājākajām komandām, kā arī, varbūt pat CL grupu turnīra vājākajām komandām, tā būtu neatsverama prakse un pieredze, bet nu labi
Tāpēc, ka tad dod spēļu praksi rezervistiem un atpūtu vairumam start XI līderu, lai var veiksmīgi rotēt sastāvu sezonas garumā.

Kāpēc gan neizīrēt spēlētāju par 2 miljoniem? Klubs iegūst gan naudu, gan spēlētājs praksi. Win/Win situācija no kluba vadības.

Vismaz es tā redzu to situāciju no vadības puses - dabūn gan naudu, gan attīstīta spēlētāju.