Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Cipruss apstiprina - LBS uzrunājusi Lēmani darbam Latvijas basketbola izlasē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cipruss apstiprina - LBS uzrunājusi Lēmani darbam Latvijas basketbola izlasē
Andrejs Lēmanis. Foto: FIBA

Sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss apstiprināja pausto informāciju portālā ''Delfi+'', ka Latvijas vīriešu basketbola izlases trenera amatam ir uzrunāts Austrālijas latvietis Andrejs Lēmanis. Tāpat izskatīta 55 gadus vecā itāļu speciālista Luka Banki kandidatūra. Paredzams, ka pēc svētkiem tiks turpinātas sarunas, bet februāra kvalifikācijas spēlēs valstsvienību joprojām vadīs Roberts Štelmahers.

Portāls ''Delfi+'' šodien ziņoja, ka Latvijas basketbola savienība (LBS) uzrunājusi bijušo Austrālijas vīriešu nacionālās izlases treneri Andreju Lēmani kļūt par vīriešu izlases speciālistu. Lēmanis ir Austrālijas latvietis, viņa tēvs Eduards Austrālijā ieceļoja 1951. gadā. Kopā ar Austrālijas izlasi Andrejs Lēmanis izcīnīja ceturto vietu gan pasaules kausā, gan olimpiskajās spēlēs. Šobrīd Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris ir Roberts Štelmahers, kura līgumsaistības tiek pagarinātas automātiski, ja valstsvienība kvalificējas Eiropas čempionātam.

Sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss nenoliedza sarunas: ''Jā, esam runājuši. Tas aktuāli bija pēc pirmajiem diviem zaudējumiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Interese Lēmanim ir un bija domas, ka oktobra beigās viņš varētu atbraukt uz Latviju, taču situācija ap Covid19 procesu ir apturējusi. Pēc svētkiem plānojam runāt tālāk. Mums imponē, kā Austrālijas basketbola sistēma ir attīstījusi savus basketbolistus, un vēlamies piesaistīt līdzīga tipa treneri, kāds hokejam ir Bobs Hārtlijs, kurš ne tikai trenētu izlasi, bet iesaistītos arī jauniešu sistēmas uzlabošanā.''

''Nav jau tikai viņa kandidatūra. Man personīgi patīk Luka Banki, kurš, manuprāt, ir līdz galam nenovērtēts. Ja nemaldos, arī manas karjeras laikā trenējos kādā viņa komandā. Kopā ar Raimondu Vējoni un Kristapu Janičenoku skatāmies lauku, lai nākotnē varētu sapulcēt iespējami labāko sastāvu,'' turpina LBS ģenerālsekretārs. 55 gadus vecais itāļu speciālists savas trenera karjeras laikā trenējis tādas komandas kā Sjēnas ''Montepaschi'', ''Olimpia Milano'', ''Brose Bamberg'', Atēnu AEK un ''Lokomotiv Kuban''.

Pēc Kaspara Ciprusa vārdiem esošais izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers ir bijis informēts par notiekošajām sarunām, taču februāra atlikušajās divās spēlēs tieši viņš atradīsies uz izlases treneru soliņa. Iespējams, arī pašam speciālistam nāktu tikai par labu iegūt šādu pieredzi, strādājot blakus tādiem treneriem kā Lēmanim vai Banki.

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/sports/news/ba...

     [+] [-]

, 2020-12-23 19:41, pirms 3 gadiem
Aiz cieņas pret tagadējo izlases treneri būtu sagaidījuši cikla beigas un tad sākuši runāt!

Tagad tas viss izklausās diezgan nesmuki.

Kad Hārtlijs pēdējo reizi iesaistījās kādas jauniešu izlases konsultēšanā? Viņš pēdējos gados ar lielo izlasi strādā labi ja 3-4 nedēļas gadā un pārējās konsultācijas ir pa telefonu..

  +6 [+] [-]

, 2020-12-23 20:04, pirms 3 gadiem
Dod Dievs, kvalificēties uz EČ vispirms..

  +4 [+] [-]

, 2020-12-23 20:09, pirms 3 gadiem
Argonaut rakstīja: Dod Dievs, kvalificēties uz EČ vispirms..
Ja nekvalificēsies tad jaunu treneri nevajadzēs?

 +10 [+] [-]

, 2020-12-23 20:33, pirms 3 gadiem
Beidzot kāds sakarīgs gājiens no LBS. Kā spēlētāju ļoti cienu Štelmaheru, bet, ja nu tiešām kvalificēsies un notiks brīnums un visi labākie spēlētāji būs gatavi kandidēt, tad mums vajadzētu kko jaudīgāku par pēdējā laika treneriem - tas dotu tiešām reālu iespēju pacīnīties par kko vairāk, nekā skaistu zaudējumu ceturtdaļfinālā. Kautvai tāpēc, ka pret nepazīstamu treneri mūsu talantiem būtu lielāks respekts.

  +9 [+] [-]

, 2020-12-23 20:49, pirms 3 gadiem
Jātiek vispirms uz EČ. Bet variants ļoti labs - ir trenējis stipru izlasi, bijis AUS labākais treneris, un latvietis piedevā.

     [+] [-]

, 2020-12-23 20:55, pirms 3 gadiem
Medijos par to runāt tagad ir ļoti muļķīgi. Ja ir kaut kādas sarunas, par to varēja informēt Štelmaheru atsevišķi - tagad sanāk, ka treneris un čaļi cīnās par to, lai citi spēlētāji cita trenera vadībā uz EČ spēlētu izlasē. Bet nu kopumā tāds pavērsiens laikam nāktu par labu - Štelmahers tāpat der kā asistents.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-23 20:59, pirms 3 gadiem
Nevajag pārvērtēt trenera lomu. Ja mums uz izlasi netiks labākie spēlētāji, tad arī Lēmanis nebūs glābējs. Austrālijā spēlētāju resursi ir daudz lielāki. Protams, gribētu viņu redzēt kā mūsu izlases treneri, bet pagaidām lai Štelmahers strādā.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-23 21:09, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nevajag pārvērtēt trenera lomu. Ja mums uz izlasi netiks labākie spēlētāji, tad arī Lēmanis nebūs glābējs. Austrālijā spēlētāju resursi ir daudz lielāki. Protams, gribētu viņu redzēt kā mūsu izlases treneri, bet pagaidām lai Štelmahers strādā.
Tieši otrādi. Ja netiks labākie (ja runa ir par NBA špīleriem), trenera loma kā reiz pieaugs. Lai gan uz finālturnīru vajadzētu būt pašiem labākajiem, vai gandrīz visiem.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-23 21:12, pirms 3 gadiem
Marcello92 rakstīja: Medijos par to runāt tagad ir ļoti muļķīgi. Ja ir kaut kādas sarunas, par to varēja informēt Štelmaheru atsevišķi - tagad sanāk, ka treneris un čaļi cīnās par to, lai citi spēlētāji cita trenera vadībā uz EČ spēlētu izlasē. Bet nu kopumā tāds pavērsiens laikam nāktu par labu - Štelmahers tāpat der kā asistents.
Sports IR nežēlīgs, bet būsim godīgi, ja kvalificēsies, tad visi Štelmaheri, Vecvagari, Ausēji un Gražuļi būs priecīgi, ka Latviju pārstāvēs komanda, kuras potenciāls ir izcīnīt medaļas, nevis vnk piedalīties, jo pašlaik uz papīra LV izlase būtu iespējams ne tikai Eiropas grandi.

     [+] [-]

, 2020-12-23 21:17, pirms 3 gadiem
Protams patīkami ka LBS vadība meklē kandidātus izlases trenerim, bet tas nav īsti pareizi esošajam vadot izlasi tagad. Nekādā gadījumā neesmu Štelmahera atbalstītājs.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-23 21:19, pirms 3 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Sports IR nežēlīgs, bet būsim godīgi, ja kvalificēsies, tad visi Štelmaheri, Vecvagari, Ausēji un Gražuļi būs priecīgi, ka Latviju pārstāvēs komanda, kuras potenciāls ir izcīnīt medaļas, nevis vnk piedalīties, jo pašlaik uz papīra LV izlase būtu iespējams ne tikai Eiropas grandi.
Jā, piekrītu. Kaut arī runa par citu paaudzi, Trajkoviča un Kemzuras piemēri rāda, ka nepieciešams treneris, kas ne tikai saprot spēlētāju stiprās puses, bet spēj izprast arī viņus psiholoģiski. Tiesa, pirmām kārtām uz EČ vēl ir jātiek.

     [+] [-]

, 2020-12-23 21:19, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Tieši otrādi. Ja netiks labākie (ja runa ir par NBA špīleriem), trenera loma kā reiz pieaugs. Lai gan uz finālturnīru vajadzētu būt pašiem labākajiem, vai gandrīz visiem.
Es teiktu, ka pat lielāka atbildība trenerim ir tad, ja no tās blices objektīvi var kko sagaidīt. Un tieši tas ir grūtākais darbs, manuprāt. Ja būs labākie, tad jābūt trenerim, kas var viņus savākt...

  +2 [+] [-]

, 2020-12-23 21:27, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Protams patīkami ka LBS vadība meklē kandidātus izlases trenerim, bet tas nav īsti pareizi esošajam vadot izlasi tagad. Nekādā gadījumā neesmu Štelmahera atbalstītājs.
Vienmēr visur sporta sakarā tiek minēta konkurence, kā laba esam. Arī trenerim ir jāmāk strādāt spriedzes apstākļos. Es noņemu cepuri Robja pdiskšā par viņa ieguldījumu basketbolā, bet šeit ir runa par Latvijas izlasi un, iespējams, savākt supersastāvu, tāpēc šeit personīgajām simpātijām un karjeras ambīcijām nav vietas. Un, kā pret treneri Štdlmaheru, man galīgi nav siltu jūtu.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-23 21:30, pirms 3 gadiem
Viss ir ok, jo pieredzējis, zinošs un labs treneris no malas pašreiz ir ļoti vajadzīgs izlasei. Vietējie vidējās paaudzes resursi (lai man piedod Muižnieks u.c) ir izsmelti un izmēģināti. Jaunajiem savukārt tā gudrība vēl nav atnākusi (ja vien jau nav aizsoļojusi garām). Lēmanis turklāt varētu būt arī samērā patriotisks atšķirībā no kāda cita vienkārši "nopirktā". Man ļoti patika, kā mazie ķenguri (tiešām maziņi, izņemot goliātu Beinsu) visos lielajos mačos kapāja, bieži vien pārspējot meistarīgākas izlases.

     [+] [-]

, 2020-12-23 22:16, pirms 3 gadiem
knaible rakstīja: Protams patīkami ka LBS vadība meklē kandidātus izlases trenerim, bet tas nav īsti pareizi esošajam vadot izlasi tagad. Nekādā gadījumā neesmu Štelmahera atbalstītājs.
Tur taču rakstīts ka Štelmahers par to ir informēts.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-23 22:20, pirms 3 gadiem
Beidzot kādas sen nepieredzētas profesionālisma darbības no LBS. Zināju, ka Cipruss ir vecis ar saprašanu par basketbolu un kopā ar Janičenoku ir ne tikai saprašana, bet arī entuziasms un cīņas griba. Sen jau bija skaidrs, ka ir jāizbeidz šīs čomu lietas, kad skatāmies tikai savā 2 treneru lokā utml. Lai izdodas. 1:3, ir 1:3, lai kaa arī beigsies, līdz šādai situācijai šādaa grupaā mēs nemaz nedrīkstejām nonākt, ne sajūtu, ne kaut vai bukmeikeru izlikto favorītu ziņā. Profesionālisms ir nevis mūžam piedot un meklēt attaisnojumus, bet meklēt risinājumus nežēlojot draugus, vai paziņas basketbola nākotnes vārdā.

     [+] [-]

, 2020-12-23 22:20, pirms 3 gadiem
Man ir aizdomas, ka mainoties visa veida vietējiem un arī pa kādam krutajam importa trenerim paviesojoties, es aizvien biežāk ar nostaļģiju skatīšos Bagija vadīto izlasi tajā lieliskajā čempionātā, kur mēs praktiski varējām būt otrie aiz Slovēnijas. Diemžēl tas motora Dragiča un brīnumbērna Dončiča faktors tomēr izrādījās noteicošais.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-23 23:40, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Man ir aizdomas, ka mainoties visa veida vietējiem un arī pa kādam krutajam importa trenerim paviesojoties, es aizvien biežāk ar nostaļģiju skatīšos Bagija vadīto izlasi tajā lieliskajā čempionātā, kur mēs praktiski varējām būt otrie aiz Slovēnijas. Diemžēl tas motora Dragiča un brīnumbērna Dončiča faktors tomēr izrādījās noteicošais.
Nenoniecinot Bagija iespēto, es teiktu, ka potenciāls bija ne tikai aiz Slovēnijas būt, jo talanta un meistarības pietika būt viņu vietā. Iespējams pārspīlēju, bet tas EČ manā sirdī joprojām ir vilšanās, jo esmu pārliecināts, ka ptiesais potenciāls netika izmantots, un pirmkārt to neļāva trenera līmenis. Neabšaubāmi Bagijs ir tiešām lielisks treneris jaunai un perspektīvai komandai, ko pierādīja daudzu gadu garumā ar LV izlasi, bet viņš nav treneris, kas var zvaigžņotu komandu aizvest līdz lielām uzvarām.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-24 03:58, pirms 3 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nenoniecinot Bagija iespēto, es teiktu, ka potenciāls bija ne tikai aiz Slovēnijas būt, jo talanta un meistarības pietika būt viņu vietā. Iespējams pārspīlēju, bet tas EČ manā sirdī joprojām ir vilšanās, jo esmu pārliecināts, ka ptiesais potenciāls netika izmantots, un pirmkārt to neļāva trenera līmenis. Neabšaubāmi Bagijs ir tiešām lielisks treneris jaunai un perspektīvai komandai, ko pierādīja daudzu gadu garumā ar LV izlasi, bet viņš nav treneris, kas var zvaigžņotu komandu aizvest līdz lielām uzvarām.
, mēs nebijām nekur talantā priekšā Slovēnijai. Mums veicās, ka mēs spējām līdzvērtīgi cīnīties. Kurā vietā un mirklī mūsu patiesais potenciāls lika domāt, ka esam stiprāki?
apstājies uz mirkli, pašķīr bez emocijām, pavēro, kur ir Dončičs, kurā līmenī tobrīd un joprojām ir Dragičs? Viņi ir līderi, divi tādi izteikti talantīgi motori, līderi, kuri veido spēli , sev un visai komandai. mums tobrīd nebija tādu spēlētāju laukumā. Zaļais Dončičs, vēl nba gaisu neostījušais ģērbā ārā Timmu un visu pārējo komandu. Dragičs visu spēli darīja pilnīgi jebko, ko gribēja. Taktiski mēs visu čempī bijām labākā komanda, mums bija labs komandas uzbrukums. Individuāli spēcīgu spēlētāju trūkums nosvēra svaru kausus par labu Slovēnijai.
Ja mēs zaudētu bezcerīgi, es Tev vēl varètu piekrist. Bet te nekādi

  -1 [+] [-]

, 2020-12-24 04:49, pirms 3 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Nenoniecinot Bagija iespēto, es teiktu, ka potenciāls bija ne tikai aiz Slovēnijas būt, jo talanta un meistarības pietika būt viņu vietā. Iespējams pārspīlēju, bet tas EČ manā sirdī joprojām ir vilšanās, jo esmu pārliecināts, ka ptiesais potenciāls netika izmantots, un pirmkārt to neļāva trenera līmenis. Neabšaubāmi Bagijs ir tiešām lielisks treneris jaunai un perspektīvai komandai, ko pierādīja daudzu gadu garumā ar LV izlasi, bet viņš nav treneris, kas var zvaigžņotu komandu aizvest līdz lielām uzvarām.
Interesantākais, ka Bagija uzbrukuma shēmas pat jeņķi analizēja un priecājās par to cik kustīgi un ar plašām iespējām spēlēja mūsu izlase, bet visu laiku atrodās kāds kurš aprej Bagatski. Nu nepaveicās tajā spēlē, bet kopumā čempis bija godam un ja vien nebūtu jaunais FIBA izgudrojums, būtu pirmoreiz tikuši pasaules čempī un visi priecācots par augstāko basketa sasniegumu kopš neatkarības atgūšanas.

     [+] [-]

, 2020-12-24 11:16, pirms 3 gadiem
Ja viņš tiktu, cerams, ka paņemtu Gailīti kā palīgu

     [+] [-]

, 2020-12-24 11:43, pirms 3 gadiem
Vējonis apstiprina - LBS uzrunājusi Blūmu darbam Latvijas basketbola savienības generalsekretāra amatā.