Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha otrā labākā, Suharevs trešais Dohā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Koha otrā labākā, Suharevs trešais Dohā
59 kg pjedestāls Dohā. Foto: Latvijas Svarcelšanas federācija

Kataras galvaspilsētā Dohā tuvojas noslēgumam "Qatar International Cup" sacensības svarcelšanā. 2019. gada Eiropas čempione Rebeka Koha šoreiz izcīnīja otro vietu, savukārt EČ bronzas īpašnieks Ritvars Suharevs finišēja trešais.

59 kg sieviešu sacensībās mūsu sportistei bija ļoti nopietna konkurente - titulētā bulgāru izcelsmes azerbaidžāniete Bojanka Kostova, kura savulaik tika sodīta par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē minētā Bojanka Kostova sakrāja 221 (101+120) un izcīnīja pirmo vietu. Latvijas svarcelšanas flagmane Rebeka Koha bija sekmīga raušanas mēģinājumos (94, 97, 100) un tika galā ar divām trešdaļām grūšanā (115, 119). Lai izrautu uzvaru, pēdējā mēģinājumā ventspilniece devās pie 123 kilogramu stieņa, taču tas izrādījās pārāk smags un nokrita aiz muguras. Tādējādi summā sanāca 219 kilogrami un Dohas sudrabs, kas deva naudas balvu 2000 ASV dolāru pamērā.

81 kg vīriešu mačos mūsu talants Ritvars Suharevs uzrādīja 348 (160+188) kilogramus un ierindojās trešajā pizīcijā, piekāpjoties vācietim un albānim. "Man bija sliktas sacensības. Esmu ļoti vīlies un dusmīgs uz sevi," atzina Latvijas svarcēlājs. "No sešiem mēģinājumiem sekmīgi bija tika trīs." Trešās vietas ieguvējs nopelnīja 1000 dolārus.

Izmantotie resursi:
instagram.com/weightlifting_house
instagram.com/suharevs
iwf.net