Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2274, Did:0, useCase: 3

Parabobslejistei Krūmiņai septītā vieta Pasaules kausa sacensībās

Ints Megnis
Ints Megnis

Parabobslejistei Krūmiņai septītā vieta Pasaules kausa sacensībās
Annija Krūmiņa Kalgari. Foto: Vita Kotāne

Latvijas parabobsleja pilote Annija Krūmiņa sestdien Kalgari trasē Kanādā izcīnīja septīto vietu šīs sezonas ceturtajās Pasaules kausa sacensībās, bet dienu iepriekš viņa guva devīto vietu.

Otrā posma pirmajās sacensībās Krūmiņa braucienos uzrādīja astoto un devīto laiku, kas summā deva devīto pozīciju, par 1,37 sekundēm piekāpjoties panākumu svinējušajam austrietim Andreasam Kapfingeram.

Tikmēr Alvils Brants abos braucienos bija lēnākais, summā samierinoties ar 12. vietu.

Dienu vēlāk Krūmiņa pēc pirmā brauciena bija tikai desmitā, bet otrajā uzrādīja septīto rezultātu un uz šo vietu pacēlās arī kopvērtējumā, summā vien par 0,66 sekundēm piekāpjoties uzvaru guvušajam norvēģietei Guro Fronsdālai. Savukārt Brants uzrādīja 11. un 9. rezultātu, summā tiekot pie devītās vietas starp 12 pilotiem.

Pirms tam Pārksitijā notikušajā pirmajā etapā labākais no latviešiem bija sesto un desmito vietu izcīnījušais Brants. Pirms gada tieši Kalgari Krūmiņa kļuva par pirmo sievieti, kura izcīnījusi uzvaru Pasaules kausa sacensībās.

Kopvērtējumā pēc četrām sacensībām līderis ar 450 punktiem ir Kapfingers, kurš izcīnījis vienu pirmo un trīs otrās vietas, bet Brants un Krūmiņa atrodas attiecīgi devītajā un desmitajā pozīcijā.

Šīs sezonas Pasaules kausa kalendārā iekļautas desmit sacensībās piecās dažādās trasēs, turklāt sezonas izskaņā sportisti vēlreiz dosies uz Ziemeļameriku, jo pasaules čempionāts marta beigās tiks aizvadīts Leikplesidā.

Šajā pavasarī jau otro gadu pēc kārtas pasaules čempionātā uzvarēja Artūrs Klots, kamēr Brants bija ceturtais. Tikmēr Brants pagājušajā sezonā kļuva par Eiropas čempionu, bet Krūmiņa triumfēja sacensībās Kalgari, kļūstot par pirmo sievieti, kura guvusi uzvaru Pasaules kausa etapā.