Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Anadolu Efes" izrāda nopietnu interesi par Teodosiču

Andrejs Siliņš

"Anadolu Efes" izrāda nopietnu interesi par Teodosiču
Milošs Teodosičs. Foto: Reuters / Scanpix

Turcijas basketbola kluba Stambulas "Anadolu Efes" vadība izrādot nopietnu interesi par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" serbu saspēles vadītāju Milošu Teodosiču, kurš nesen publiski izteica iespējamību, ka varētu atgriezties Eiropā jau šīs sezonas laikā.

31 gadu vecais Teodosičs uz NBA devās 2017. gada vasarā, parakstot divu gadu garantēto līgumu ar Losandželosas "Clippers". Debijas sezonā serbs savainojumu dēļ nospēlēja vien 45 mačus, vidēji 25 minūtēs gūstot 9,5 punktus un atdodot 4,6 rezultatīvas piespēles. Toties šosezon Teodosiča spēles laiks sarucis līdz teju minimumam - Teodosičs piedalījies vien 15 spēlēs, vidēji laukumā pavadot desmit minūtes, gūstot 3,2 punktus un atdodot 2,1 piespēli.

"Clippers" komanda gan demonstrējusi labu sniegumu arī bez nozīmīgas Teodosiča palīdzības, un tas pirms neilga laika lika serbam publiski izteikties, ka atgriešanās Eiropā noteikti ir viņa nākotnes plānos. Turklāt Teodosičs norādīja, ka tas varētu notikt jau šīs sezonas laikā. Te gan jāatceras, ka Teodosičam ir garantētais līgums ar klubu, līdz ar to šādi Teodosiča izteikumi būtu jāvērtē kā spēlētāja gatavība vienoties ar klubu par līguma izpirkšanu (parasti tas nozīmē līguma pārtraukšanu, klubam samaksājot ievērojami mazāku summu, nekā paredzētais visas sezonas atalgojums).

Serbu basketbola medijs kosmagazin.com vēstī, ka darbu Teodosičam šobrīd Eiropā uzreiz būtu gatava dot "Anadolu Efes" organizācija Turcijā. Stambulas komanda pagaidām aizvada vienu no sekmīgākajām sezonām Eirolīgā, pēc 14 spēļu kārtām ar deviņiem panākumiem ieņemot ceturto pozīciju tabulā.

195 centimetrus garais Teodosičs pirms aizbraukšanas uz NBA tika uzskatīts par vienu no, ja ne pašu labāko savas pozīcijas spēlētāju ārpus NBA. 2016. gadā Teodosičs ar CSKA kļuva par Eirolīgas čempionu, 2010. gadā "Olympiacos" rindās serbs tika atzīts par visas Eirolīgas sezonas MVP.

Kopumā Eirolīgā Teodosičs nospēlējis desmit sezonas, vidēji 26 minūtēs gūstot 11,3 punktus un atdodot 4,8 piespēles. Līdz šim pēdējā sezonā CSKA rindās (2016/2017) Teodosičs Eirolīgā caurmērā 27 ar pusi minūtēs guva 16,1 punktu un atdeva 6,8 piespēles.