Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Blūmam 14 punkti Grieķijā, CSKA apspēlē "Žalgiri"

Blūmam 14 punkti Grieķijā, CSKA apspēlē "Žalgiri"
Jānis Blūms
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar ULEB Eirolīgā sākās otrais aplis, kurā Spānijas basketbola klubs "Bilbao Basket" izbraukumā Grieķijā ar 81:88 piedzīvoja neveiksmi pret Pireju "Olympiacos". Latvijas basketbolists Jānis Blūms guva 14 punktus.

Blūmam tehniskā piezīme un 14 punkti; Bilbao piekāpjas "Olympiacos"

Eirolīgas sezonu Bilbao sāka savā laukumā pret "Olympiacos", gūstot uzvaru, bet šonedēļ sākas otrā apļa spēles, tāpēc šovakar Jāņa Blūma pārstāvēto klubu gaidīja atbildes spēle Grieķijā. Spēles pirmā ceturtā aizritēja ļoti rezultāti, kurā neliels pārsvars piederēja mājiniekiem (27:24), kas saglabājās arī pirmā puslaika beigās (45:42). Pēc puslaika pārtraukuma Bilbao izdevās pārņemt vadību un pirms pēdējām desmit minūtēm Basku zemes vienībai viena punkta pārsvars - 61:60. Ceturtās ceturtdaļas sākumā "Olympiacos" atguva dažu punktu pārsvaru, kas spēles izskaņu padarīja intriģējošāku.

Minūti līdz pamatlaika beigām Bilbao pamatsastāva saspēles vadītājs Ārons Džekons guva divus punktus, pietuvinot savu komandu četru punktu attālumā (78:82). Sekojošajā uzbrukumā "Olympiacos" aizsargs Vasilis Spanulis tika pie diviem soda metieniem, realizējot abus (78:84), bet Bilbao spēja atbildēt vēl veiksmīgāk. 31 sekundi līdz spēles beigām Alekss Mumbru starpību samazināja līdz viena metiena attālumam (81:84). Ar to Bilbao veiksmes beidzās un pie uzvaras tomēr tika "Olympiacos" (88:81).

Jānis Blūms nospēlēja 24 ar pusi minūtes, kurās pretinieku grozā sameta 14 punktus (2p 1/2, 3p 3/6, soda metieni 3/4), pārtvēra vienu bumbu, pieļāva četras kļūdas, saņēma četras piezīmes un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus. Vienā no spēles epizodēm tiesnesis Luidži Lamonika, kurš izceļas ar īpašu noteikumu traktēšanas manieri, nolēma sodīt Blūmu ar tehnisko piezīmi, kurš, viņaprāt, bija simulējis noteikumu pārkāpumu pret sevi.

Bilbao sastāvā par Blūmu rezultatīvāks bija tikai Alekss Mumbru ar 17 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un labāko efektivitāti komandā (+24), kā arī horvātu centrs Marko Baničs (15 punkti), bet 13 - saspēles vadītājam Āronam Džeksonam.

"Olympiacos" labā 29 punktus guva pašmāju zvaigzne Vasilis Spanulis, kuram klāt arī sešas rezultatīvas piespēles un desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva iespaidīgo efektivitāti +34. Tāpat jāizceļ amerikāņu spēka uzbrucējs Kails Hainss, kuram 18 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet efektivitāte +27.

CSKA turpina uzvarēt; šoreiz apspēlē "Žalgiri"

Sesto uzvaru sešās spēlēs šodien guva Krievijas superklubs Maskavas CSKA, kas savā laukumā pieveica Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris" (95:82), kam tas bija piektais zāģis sešās spēlēs. Lai arī CSKA spēlēja bez savainotā līdera Andreja Kiriļenko, armijniekiem tas nesagādāja problēmas pārspēt viesus no Lietuvas. CSKA serbu centram Nenadam Krstičam 21+7, kam lieliski piebalsoja krievu talants Aleksejs Šveds (15 punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles). "Žalgira" labā 22 punkti amerikāņu uzbrucējam Sonijam Vīmsam.

Citā spēlē Turcijā vietējais Stambulas "Efes" spraigā spēlē tika galā ar Serbijas vienību Belgradas "Partizan" - 67:58. Stambulas kluba labā 21 punkts Sašam Vujačičam, 16 - Duško Savanovičam. "Partizan" rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija no Telavivas "Maccabi" izīrētais spēka uzbrucējs Milans Mačvans.

Ceturtajā šīs dienas spēlē pārsteigumu sarūpēja Krievijas klubs Kazaņas "Unics", kas izbraukumā Itālijā pieveica Sjēnas "Montepaschi" ar rezultātu 79:73.

Krietni vairāk spēles Eirolīgā būs ceturtdien, kad gaidāmi astoņi dueļi. Kristaps Valters un Malagas "Unicaja" savā laukumā eksaminēs Atēnu "Panathinaikos", bet Dāvis Bertāns ar Ļubļanas "Union Olimpija" izbraukumā tiksies ar Barselonu.

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 21:35, pirms 12 gadiem
Cerams Blūms atvērsies!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-23 21:36, pirms 12 gadiem
Malacis, var vēl labāk!

     [+] [-]

, 2011-11-23 21:44, pirms 12 gadiem
Blums tiesam labi nokapaja, STULBIE GRIEKI VISU SPELI NORAKA,RIEBJAS MAN VINI ABI TIK DAUDZ SPELES NOROK,KA VAJPRATS!

  +2 [+] [-]

, 2011-11-23 21:56, pirms 12 gadiem
noskatījos 2.puslaiku - Janka bija pašvaks - vairākas paviršības kļūdas, aizsardzībā netika galā ar Spanuli, uzbrukumā arī neko. tātad laikam ļoti labs bija 1.puslaiks, varbūt tāpēc atslābinājās ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 22:46, pirms 12 gadiem
ta Žalgiri pat Valmiera saliks vienos vārtos

  +2 [+] [-]

, 2011-11-23 23:28, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: noskatījos 2.puslaiku - Janka bija pašvaks - vairākas paviršības kļūdas, aizsardzībā netika galā ar Spanuli, uzbrukumā arī neko. tātad laikam ļoti labs bija 1.puslaiks, varbūt tāpēc atslābinājās ..
Jāpiekrīt tev, jo galvenais šāda līmeņa basketbolā ir aizsardzība. Vienīgais izņēmums ir tad, ja tu samet vairāk punktu grozā par savu sedzamo. Ja salīdzina Blūmu un Spanuli tad viss ir redzams kā uz paplātes. Jāņa efektivitātes koeficents ir tikai +3, Spanuļa +34.

     [+] [-]

, 2011-11-24 10:41, pirms 12 gadiem
Nu Žalgiris ar Lavsonu izskatās ka iegrābušies. Ja Vīms demonstrē NBA līmeņa spēlētājam atbilstosu sniegumu, tad Lavsons spēlē švaki piekš veča, kas pagāšsezon gājis starting five pāri pa 30 spēlēm NBA.