Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA sezona sākas ar "Raptors" uzvaru papildlaikā pār Ņūorleānu

Rolands Eliņš

NBA sezona sākas ar "Raptors" uzvaru papildlaikā pār Ņūorleānu
Terenss Deiviss pret Lonzo Bolu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas jaunā sezona sākusies ar čempionvienības Toronto „Raptors” uzvaru savā laukumā pār Ņūorleānas „Pelicans” ar 130:122. Čempiona gredzena saņemšanu un nesen noslēgto līgumu veiksmīgi atzīmēja Paskāls Siakams, gūstot 34 punktus un savācot 18 atlēkušās bumbas.

„Raptors” jūnijā pirmoreiz kļuva par NBA čempioni un šonakt pie Toronto arēnas griestiem tika pacelts čempionu baneris. Pirms spēles sākuma spēlētāji un treneri saņēma savus čempiona gredzenus, ko „Raptors” nosauca par lielākajiem NBA vēsturē, un par izmēru un vērtību šie gredzeni patiešām nevar sūdzēties – katrā gredzenā ir 1.25 karātu dimants un 74 dimanti, kas simbolizē „Raptors” pagājušajā sezonā kopā izcīnītās 74 uzvaras.

Tiek ziņots, ka gredzena dizaina izveidošanā aktīvi piedalījās „Raptors” spēlētājs Kails Laurijs. Gredzenus saņēma arī divi pazīstamākie „Raptors” atbalstītāji – reperis „Drake” un uzņēmējs Navs Bhatija, kurš apmeklējis visas „Raptors” mājas spēlēs kluba 24 gadus ilgajā vēsturē.

Čempionu svinības Toronto notika bez titula iegūšanas galvenā „vaininieka” Kavai Lenarda, kurš vasarā pārcēlās uz „Clippers”. Savukārt „Pelicans” pārmaiņas šovasar bija vēl lielākas, Entonijam Deivisam tiekot aizmainītam uz „Lakers”, bet draftā ar pirmo numuru tiekot izvēlētam Zaionam Viljamsonam. Zaiona debija gan tika atlikta piespiedu kārtā traumas dēļ, un paredzams, ka viņš nespēlēs vēl vairākas nedēļas.

„Raptors” sastāvā ar lielisku sniegumu izcēlās Paskāls Siakams, kurš nesen parakstīja jaunu ilgtermiņa līgumu ar „Raptors”, tiekot pie 130 miljoniem četros gados. Siakams pirmajā spēlē apliecināja savu vērtību un guva 34 punktus, savāca 18 atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Papildlaikā Siakams vairs nespēlēja piezīmju normas dēļ, taču stafetes kociņu pārņēma Freds van Vlīts, kurš arī spēli pabeidza ar 34 punktiem, trāpot piecus no septiņiem tālmetieniem. Viņam tas ir NBA karjeras rekords. 22 punktus tikmēr pievienoja Kails Laurijs, bet pieticīga spēle Markam Gazolam, kurš iemeta tikai sešus punktus un saņēma piecas piezīmes. Jāpiemin, ka „Raptors” sezonas pirmajā spēlē, kas ievilkās papildlaikā, izmantoja tikai astoņus spēlētājus.

Ņūorleānai izdevās turēties nelielā vadībā lielu daļu mača, pateicoties savai veiksmei no tālās distances – tika trāpīti 19 tālmetieni no 45. Mača beigās gan šī veiksme apsīka, un „Raptors” varēja izraut uzvaru jau pamatlaika izskaņā, taču Normands Pauels līdz ar beigu signālu netrāpīja tālmetienu pēc centieniem apspēlēt individuāli.

„Pelicans” sastāvā 22 punktus guva Brendons Ingrems, kurš komandai pievienojās Deivisa maiņas darījumā. 16 punktus pievienoja no „76ers” pārnākušais Džonatans Rediks, bet ar 14 punktiem veiksmīgi NBA debitēja itālietis Nikolo Melli, bijušais Jāņa Strēlnieka komandas biedrs Vācijā.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

     [+] [-]

, 2019-10-23 07:44, pirms 4 gadiem
Kādā sakarā uz gredzena world champions?
Skaidrs, ka ziemełamerikāńi ir pusdebili

  +2 [+] [-]

, 2019-10-23 08:08, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Kādā sakarā uz gredzena world champions?
Skaidrs, ka ziemełamerikāńi ir pusdebili
Visu laiku taču tā ir bijis..Beidzot pamodies?

     [+] [-]

, 2019-10-23 08:17, pirms 4 gadiem
Tikmēr Kliperi bez Džordža izskolo Karali

     [+] [-]

, 2019-10-23 09:39, pirms 4 gadiem
Es teiktu traki garlaicīgs tas gredzens... Nav nesmuks, bet es teiktu prasts, ne diži kāda izdoma dizainā, ne kas... tikai nolipināts ar briljantiem nemaņā... Turklāt tas pilsētas skats aiz North uzraksta... ritīgs Goldensteitas gredzens