Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"La Liga" varētu vērsties tiesā pret federāciju par "El Clasico" pārcelšanu

Ints Megnis
Ints Megnis

"La Liga" varētu vērsties tiesā pret federāciju par "El Clasico" pārcelšanu
Lionels Mesi. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola spēcīgākā turnīra "La Liga" vadība apsver iespēju vērsties tiesā pret valsts futbola federāciju par grandu "Barcelona" un "Real Madrid" spēles pārcelšanu un cita datuma noteikšanu.

Mačam bija plānots notikt šajā sestdienā, bet to pirms pāris dienām pārcēla uz trešdienu, 18. decembrī, jo Katalonijas reģionā pašlaik ikdienas notiek lielas neatkarības pieprasītāju demonstrācijas. Par jauno datumu vienojās klubi, kamēr līga vēlējās, lai šis mačs notiek sestdien, 7. decembrī, jo tas būtu piemērotāks TV raidtiesību īpašniekiem. Tagad tā paziņojusi, ka pēc visu dokumentu izpētīšanas lems vai vērsties tiesā.

"El Clasico" spēles ir nozīmīgākās Spānijā un starp skatītākajām pasaulē. Parasti līga vienu no tām īpaši reklamē Āzijas tirgum, bet otru - skatītājiem Ziemeļamerikā.

Šīs sestdienas spēlei bija plānots sākties plkst. 13:00 pēc vietējā laika, lai to varētu redzēt skatītāji Āzijā. Savukārt, ja mačs notiks nedēļas vidū, tā sākuma laiks, visticamāk, būs ļoti vēlu vakarā, kad Āzijā būs dziļa nakts.

Sākotnēji līga vēlējās, lai šīs nedēļas mačs tiktu pārcelts no Barselonas uz Madridi, bet otrā apļa spēle automātiski risinātos Barselonā, tomēr Spānijas Futbola federācija noraidīja šo ideju, sakot, ka šāda spēļu kārtības maiņa ir pret tās noteikumiem. Paredzēts, ka sezonas otrais "El Clasico" Madridē norisināsies 2020. gada 1. martā. Jāatzīmē, ka pagājušajā sezonā komandas tikās pat četras reizes, jo spēkojās arī Spānijas kausa pusfinālā. Spānijas čempionātā "Barcelona" bija pārāka ar 5:1 un 1:0, bet kausa fināls tika sasniegts, pateicoties 1:1 mājās un 3:0 izbraukumā.

Arī šosezon abas komandas pašlaik ir kopvērtējuma pirmajās divās pozīcijās.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/5fb3dab8e99f4fc5...

     [+] [-]

, 2019-10-23 20:23, pirms 4 gadiem
labi ka man pilnīgi poher