Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Federācijai pazaudēt sabiedriskā labuma statusu ir ļoti reāli"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Gorkšs: "Federācijai pazaudēt sabiedriskā labuma statusu ir ļoti reāli"
Kaspars Gorkšs. Foto: Vladislavs Proškins/F64

LETA. Latvijas Futbola federācijai (LFF) pēc pagājušajā nedēļā notikušā kongresa, kurā no amata tika atbrīvots līdzšinējais prezidents Kaspars Gorkšs, ir lielas iespējas zaudēt sabiedriskā labuma guvēja statusu, sarunā ar "Neatkarīgo Rīta Avīzi" stāstīja bijušais LFF vadītājs.

Pagājušajā ceturtdienā LFF ārkārtas kongresā biedri lēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Gorkšu. Par Gorkša atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi.

Lai atstādinātu Gorkšu, bija nepieciešams 50%+1 balss. Balsojumam tika reģistrēti 129 biļeteni, līdz ar to atstādināšanai bija nepieciešamas vismaz 65 balsis.

Pēc amata zaudēšanas Gorkšs intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" atklāja, ka notikušo kongresā uztverot ļoti veselīgi, ko gadu laikā viņam iemācījis sports.

"Notikušo noskalojis klasiskajā izteiksmē neesmu, bet, atgriežoties pie aizvadītās ceturtdienas notikumiem - ja ir līdzīga satura kongress, jābūt gatavam uz līdzīgiem notikumu pavērsieniem. Jābūt gatavam gan vienam, gan otram variantam," norādīja Gorkšs. "Esmu bijis profesionāls sportists un esmu iemācījies, ka pēc katra zaudējuma, vai tā ir futbola spēle vai šajā gadījumā kongress, jāveic notikušā analīze, jāizdara pareizie secinājumi un jāskatās, kā dzīvot tālāk."

Bijušais LFF prezidents arī norādīja, ka sākotnēji nav bijis viegli pieslēgties visam darbu jūgam, kas viņu sagaidīja organizācijā.

"Triecienciklā nācās apgūt procesus, ar kuriem pirms tam ikdienā bija limitēta saskare, un tieši tāpēc mana izvēle par ģenerālsekretāru bija loģiska. Izvēlējos cilvēku, kurš federācijā jau bija pavadījis daudzus gadus un viņam šie procesi bija saprotami," savu izvēli, vēl esot LFF prezidents, pamatoja Gorkšs. "Tobrīd man šķita, ka Edgars Pukinsks man palīdzēs ātrāk apgūt šos procesus un būs pirmais cilvēks, kurš palīdzēs man mainīt esošo kārtību. Nezinu, kādu iemeslu dēļ, bet diemžēl pārmaiņas nebija tik straujas, kā man gribējās. Negribēšanas vai kompetences trūkuma dēļ, bet es vēlējos straujākas pārmaiņas."

Gorkšs arī norādīja, ka LFF vairākus gadus ir izsaimniekojusi starptautisko partneru naudu, to izmaksājot dāvinājuma līgumos, kuru pamats vēl ir neskaidrs. Tāpēc bijušais LFF prezidents un arī valstsvienības spēlētājs nešaubījās, ka organizācija nākotnē var saskarties ar ļoti nopietnām sekām.

"Tas var beigties ar nopietnām sekām. Ne tik nopietnām, ka federācija tiek izslēgta no UEFA, taču sabiedriskā labuma statusa pazaudēšana ir ļoti reāla," nešaubīgi teica Gorkšs. "Federācijai draud maksāt milzu uzrēķinus par nesamaksātajiem nodokļiem, bet vislielākais būs reputācijas un valsts atbalsta zaudējums. No UEFA puses varētu būt viņu pārstāvju deleģēšana, lai ciešāk uzraudzītu procesus."

Gorkšs par LFF prezidentu tika ievēlēts pērn uz diviem gadiem, amatā nomainot Gunti Indriksonu. Pēc LFF statūtiem, nākamās prezidenta vēlēšanas notiks 2020.gadā, līdz ar to līdz aprīlim organizācija strādās, visticamāk, bez prezidenta.

Tikmēr otrdien par LFF ģenerālsekretāru atkārtoti tika apstiprināts Pukinskis, kurš šajā vasarā šo pašu amatu pameta, norādot, ka vēlas vairāk laika veltīt ģimenei. LFF līdz šim strādāja bez paraksta tiesīgas personas, bet pēc otrdienas lēmuma, LFF jau nosūtījusi pieprasījumu Uzņēmumu reģistram apstiprināt paraksta tiesības Edgaram Pukinskam.

Slēpts komentārs: krista_klentaka_116318889774292
Slēpts komentārs: The one and the only

  -4 [+] [-]

, 2019-10-23 13:12, pirms 4 gadiem

 +11 [+] [-]

, 2019-10-23 13:31, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_116318889774292 rakstīja: nu jā, tev jau labumi vairs netiks Lielākais izsaimniekotājs ierunājās. viegli novelt vainu uz citiem , un stāstīt pasakas, ko tad nerunāja amatā esot ? laika visu sakārtot bija vairāk kā pietiekami. Tagad , redz, citi vainīgi. Cerams patiesība atklāsies drīzumā.
Krista,tu esi mana sapņu sieviete,zini visu par fuci,Gorkšu un metu! Gribu tevi precēt,uztaisīt vismaz puskomandu,pirmo meitu nosauksim par metiņu. Raksti viss būs!!!
Bučas,gaidu ziņu

  +4 [+] [-]

, 2019-10-23 14:05, pirms 4 gadiem
krista_klentaka_116318889774292 rakstīja: nu jā, tev jau labumi vairs netiks Lielākais izsaimniekotājs ierunājās. viegli novelt vainu uz citiem , un stāstīt pasakas, ko tad nerunāja amatā esot ? laika visu sakārtot bija vairāk kā pietiekami. Tagad , redz, citi vainīgi. Cerams patiesība atklāsies drīzumā.
Klimaksa nomocītā verga dvēsele ierunājās! Mēs arī ceram, ka patiesība atklāsies un tavi maizes tēvi kārtīgi dabūs iekšās!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-23 14:08, pirms 4 gadiem
futbolaeksperts rakstīja: https://youtu.be/Fii5lLdAu94
Tu to par diviem neadekvātistiem no kongresa pirmajām rindām?

  +6 [+] [-]

, 2019-10-23 14:42, pirms 4 gadiem
Cerams, ka tā arī notiks! Tagad - jo sliktāk, jo labāk!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-23 16:07, pirms 4 gadiem
Toties tā ir STARPTAUTISKĀ labuma organizācija! Izlase taču iepriecina visu pārējo futbola pasauli!

     [+] [-]

, 2019-10-23 17:25, pirms 4 gadiem
Futbola pievēršana rietumnieciskām vērtībām, piegājiens pirmais - neveiksme. Kā tas pie latviešiem pierasts, nodevēji atrodas pašu rindās. Ar ko brāļojas metieši, Māris - ar Kasparu? Nē tak, ar Vadimu. Nu tad mācieties viņa un savējos tēva vārdus steigšus. Uz austrumiem nevar būt vienkārši Ģirts, Jānis vai Māris. Tur uzreiz Girts Kristapovič, Jaņis Janovič vai Maris Ilmarovič...

     [+] [-]

, 2019-10-23 17:49, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Krista,tu esi mana sapņu sieviete,zini visu par fuci,Gorkšu un metu! Gribu tevi precēt,uztaisīt vismaz puskomandu,pirmo meitu nosauksim par metiņu. Raksti viss būs!!!
Bučas,gaidu ziņu
Krista visticamāk ir ilggadējs SC trollis kas pirmsākumos bija arturiks. Varēsiet skaistus bērnus adoptēt.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-23 19:25, pirms 4 gadiem
orlis rakstīja: Krista visticamāk ir ilggadējs SC trollis kas pirmsākumos bija arturiks. Varēsiet skaistus bērnus adoptēt.
Es lieku uz permanu, tas arī izcēlies ar tizlu, neloģisku viedokli.