Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" grūti brīži Prāgā, "Inter" pieveic Dortmundi un saasina situāciju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Barcelona" grūti brīži Prāgā, "Inter" pieveic Dortmundi un saasina situāciju
Milānas "Inter". Foto: imago images (Scanpix)

Šodien ar divām spēlēm noslēdzies pirmais aplis UEFA Čempionu līgas F grupā. "Barcelona", vairākkārt glābjot Markam Andrē ter Štegenam, viesos ne bez mocībām ar 2:1 pārspēja Prāgas "Slavia", savukārt Milānas "Inter" savās mājās pelnīti ar 2:0 uzveica Dortmundes "Borussia". Situācija grupā ir saspringta un arī grupas līdere "Barcelona", kurai gan otrajā aplī divi mači būs "Camp Nou", vēl nevar justies droši.

Pēc divām kārtām grupā, kurā no kopējā ansambļa jau pēc izlozes krita ārā čehu "Slavia", no "Top" komandām sliktā situācijā atradās A Sērijas vicelīdere Milānas "Inter", kura mājās zaudēja punktus pret Prāgas komandu (1:1) un, izlaižot vadību, bez punktiem atbrauca no Barselonas (1:2). Šodien "Inter" uzņēma tiešo konkurenti Dortmundes "Borussia" un milāniešiem ļoti, ļoti vajadzēja uzvaru. Tikmēr "Barcelona" Čehijā varēja vai nu nostiprināt savas vadošās pozīcijas vai arī tās pabojāt.

Pēc vāja spēles sākuma, kurā ar bumbu biežāk bija viesi, "Inter" to mainīja un sāka pozicionāli kombinēt, kamēr asāk atbildēja Dortmundes "Borussia". Tomēr rezultātu 22. minūtē prata atklāt tieši Itālijas komanda. Viesi veidoja mākslīgo aizmuguri, bet aizmiga malējais aizsargs Niko Šulcs, kas ļāva Lautaro Martinesam izskriet viens pret vienu un raidīt bumbu vārtos (1:0). Bez saslimušā Marko Roisa un savainotā Pako Alkasera spēlējošā Dortmunde mēģināja lauzt cīņas gaitu, taču tagad jau "Inter" ķēra pretinieku ātrajos uzbrukumos. Tomēr puslaika kompensācijas laikā tuvu vārtiem bija "Borussia" - Džeidons Sančo no asa leņķa izdarīja spēcīgu sitienu un Samirs Handanovičs tika galā vien ar lielām pūlēm.

Otrā puslaika pirmajā daļā "Inter" daudz turēja bumbu un pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu. Vien puslaika vidū "Borussia" beidzot sāka aktivizēties uzbrukumā. Tiesa, Handanovičs kārtīgi iesaistījās spēlē vien pēc Juliāna Branta sitiena un rikošeta. "Inter" aizsardzībā tika galā pietiekami labi un 80. minūtē pretuzbrukumā nopelnīja 11 metru soda sitienu. Uz maiņu nākušo Sebastjanu Esposito nogāza kapteinis Matss Humelss. Tomēr "Inter" nepielika punktu intrigai, jo Martinesa pendeli Romans Birki varonīgi atvairīja. "Borussia" Birki glābiņu neprata izmantot. Vācieši 89. minūtē vēlreiz iekrita pretuzbrukumā un Antonio Kandreva izgājienā pa augšu sita precīzi - 2:0 "Inter" uzvara.

"Barcelona" vadību ieguva jau 3. minūtē. Lionels Mesi apzaga "Slavia" futbolistu, izspēlēja sieniņu ar Arturu un neatvairāmi sita. Katalonijas grands turpināja daudz uzbrukt, bet otro vārtu vietā gandrīz ielaida pats. 20. minūtē pēc mājinieku teicama reida no fantastiskas pozīcijas neiesita Jaroslavs Zelenijs, lielisku reakciju nodemonstrējot Markam Andrē ter Štegenam. "Slavia" iejutās spēlē un pirmā puslaika otrajā pusē vēl pāris reizes bīstami apdraudēja "Barcelona" vārtus - atkal lielisks bija viesu vācu vārtsargs. "Slavia", kura iepriekšējā kārtā ne visai pelnīti piekāpās Dortmundei, arī pret titulēto Barselonu savās mājās izskatījās labi, 45 minūtēs dominējot sitienu statistikā (8:5, mērķī 4:4).

"Slavia" bija pelnījusi vārtus jau iepriekš, bet guva tos neilgi pēc otrā puslaika sākšanās. Kārtējais čehu uzbrukums, Lukāšs Masopusts piesaistīja trīs pretinieku uzmanību un piespēlēja Janam Boržilam, kurš bija precīzs (1:1). Šķita, ka "Barcelona" gaidīs grūts turpinājums, taču ar veiksmes palīdzību septiņu minūšu laikā izdevās vadību atgūt. Pēc standartsituācijas bumba lidoja ārpus laukuma, Luiss Svaress pēc rikošeta noorientējās un no ārkārtīgi asa leņķa palaida bumbu vārtu virzienā, tai ar rikošeta palīdzību negaidīti atrodot ceļu uz tīklu (2:1, autogols Peteram Olajinkam). Urugvajieša sausā sērija Čempionu līgā viesos turpinājās arī nākamajā epizodē, netrāpot izgājienā.

Pie rezultāta 2:1 Barselonai netrūka momentu, lai iesistu vēl, taču pēdējās 10 minūtēs pamatīgu ballīti pie ter Štegena vārtiem sarīkoja "Slavia" futbolisti. Bija epizodes, kur "Barcelona" spēlētāji izmisīgi metās bumbas ceļā. Čehijas komanda līdz pēdējām sekundēm uzbruka un rādīja lielisku sniegumu, tomēr samierinājās ar 1:2. "Slavia" šai mačā izdarīja 22 sitienus pa vārtiem!

23. oktobris

GrupaSpēleRezultātsVārtu guvēji
FInter – Borussia D2:0 (1:0)Martiness 22'; Kandreva 89'
FSlavia – Barcelona1:2 (0:1)Boržils 50' - Mesi 3'; Olajinka 57' (s.v.)

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona32104:27
2.Inter31114:34
3.Borussia D31112:24
4.Slavia30122:51

     [+] [-]

, 2019-10-24 00:05, pirms 4 gadiem
Diezgan skatāma spēle izvērtās, ja neskaita to momentu, kad čehs demonstratīvi atvēzējās un ar elkoni iebrauca Messi ribās. Bija jābūt sarkanai un skaistā futbola beigas. Tiesnesis bija 3 metru attālumā un, iespējams, pažēloja.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 00:06, pirms 4 gadiem
Domājams šī spēle parādīja dažām labam kuram ir jābūt GER pirmajam numuram

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 00:09, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Domājams šī spēle parādīja dažām labam kuram ir jābūt GER pirmajam numuram
katru speeli jau vinsh taa nestaav, gadaas arii briinumi...

  +3 [+] [-]

, 2019-10-24 00:11, pirms 4 gadiem
20 min pavadīt savā laukuma pusē pret Slavia Prague. Šausmas. Cepuri nost čehu klubam, bet tā tomēr ir Barcelona... Nav pierasts redzēt, ko tādu.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 00:35, pirms 4 gadiem
ja par speeli, shajaa UCL Barcai visas triis speeles ir bijushas taadas, ka pelniits buutu tikai 1 punkts (pret Interu). Valverdes magjija

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 00:42, pirms 4 gadiem
Sviests...spiedam uz vartiem visu speli, beigas zaudejam 2-0. wtf

  -2 [+] [-]

, 2019-10-24 01:27, pirms 4 gadiem
Normāls rezultāts, grupā vēl viss nav beidzies. Ceru, ka Barsa atlikušajās divās būs nokārtojusi visu, tad mājas spēli varētu paņemt.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 06:18, pirms 4 gadiem
Autor, kāpēc esi savā mini tabulā pierakstījis Suaresam vārtus ja bija sitiens savos vārtos?