Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Maccabi" kārtējā treneru maiņa - Edelšteins prom, Hadars vietā

Andrejs Siliņš

"Maccabi" kārtējā treneru maiņa - Edelšteins prom, Hadars vietā
Erezs Edelšteins
Foto: Tass/Scanpix

Pēc diviem zaudējumiem pirmajās divās ULEB Eirolīgas jaunās sezonas spēlēs Telavivas "Maccabi" kluba vadība nolēmusi veikt izmaiņas treneru štābā - galvenā trenera amatu atstājis Erezs Edelšteins, bet viņa vietā pie komandas stūres stājies Rami Hadars.

Lai gan Izraēlas čempionātā "Maccabi" izcīnījusi trīs uzvaras trīs spēlēs, Eirolīgā komandai nav veicies tik labi. Pirmajā spēlē izbraukumā tika zaudēts Itālijas čempionei Milānas "EA7 Emporio Armani", bet aizvadītajā nedēļā savā laukumā atzīts Spānijas čempiones Madrides "Real" pārākums. Ambiciozajai kluba vadībai tas bijis gana liels iemesls treneru nomaiņai.

Erezs Edelšteins pie "Maccabi" stūres stājās vien šajā vasarā un paspēja aizvadīt piecas oficiālas spēles, izcīnot uzvaru trijās no tām. Edelšteins ir arī Izraēlas izlases galvenais treneris. Viņa vietā par galveno treneri iecelts Rami Hadars, kurš iepriekš veica asistenta pienākumus.

49 gadu vecais Hadars iepriekš divas sezonas bija Haifas "Maccabi" galvenais treneris, tāpat strādājis ar Holonas "Hapoel" un vairākiem Izraēlas otrās līgas klubiem.

Iepriekšējā sezona "Maccabi" bija sliktākā kluba vēsturē - komanda ne tikai neiekļuva Eirolīgas Top16 kārtā, bet izkrita uz ULEB Eiropas kausu. Arī tajā ambiciozais un bagātais klubs nespēja attaisnot cerības. Tāpat jau kārtējo reizi nācās palikt bez Izraēlas čempiontitula. Klubā jau sezonas laikā nomainījās treneris, taču arī horvātu speciālists Žans Tabaks pēc sezonas tika atbrīvots.

"Maccabi" ir jau otrais Eirolīgas klubs, kas paspējis nomainīt galveno treneri. Iepriekš Atēnu "Panathinaikos" klubā Argiri Pedulaki pie komandas stūres nomainīja spāņu speciālists Havi Paskāls. Tiesa, šī nomaiņa notika nevis Eirolīgas rezultātu dēļ, bet tāpēc, ka "Pao" pirmajā tikšanās reizē sezonā atzina sīvākās konkurentes "Olympiacos" pārākumu.