Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko mačs pret jauno dubultkļūdu karalieni Gavrilovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko mačs pret jauno dubultkļūdu karalieni Gavrilovu
Aļona Ostapenko. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Aļona Ostapenko pirmdien sāks Uhaņas "Premier 5" sērijas vienspēļu turnīru, ap plkst. 9:00 gaidāmajā mačā tiekoties ar Austrālijas tenisisti Darju Gavrilovu.

Laikā, kad sāksies Ostapenko un Gavrilovas mačs (tā būs trešā cīņa galvenajā kortā no plkst. 6:00), būs atjaunots WTA rangs. Aļona zaudēs divas pozīcijas un būs 12. vietā, bet Maskavā dzimusī Austrālijas pārstāve saglabās 33.

Ostapenko patīk Uhaņas korti, kas ir ātri, ļaujot viņai spēlēt sev tīkamu tenisu. Ja debijas turnīrā pirms diviem gadiem viņa šeit zaudēja spēcīgai Petrai Kvitovai (3:6, 1:6), kura ir divkārtēja Uhaņas čempione, tad pērn Aļona sasniedza pusfinālu. Tur bezspēcība pret Ešliju Bārtiju, viņai zaudējot ar 3:6, 0:6. Aļonai tā pēc iepriekšējā nedēļā gūtās uzvaras Seulas turnīrā bija devītā spēle 11 dienās, turklāt iepriekšējais mačs pirms tikšanās ar Bārtiju beidzās neilgi pēc pusnakts.

Šogad viņa Seulā nospēlēja tikai divas spēles, esot labākā pozīcijā pirms starta Uhaņā. Pirmajā cīņā tikšanās ar pretinieci, kurai ir sliktāka serve nekā Ostapenko. Gavrilova šogad ir sakrājusi visvairāk dubultkļūdu (330), kamēr pagājušā gada dubultkļūdu karaliene Ostapenko ar 230 ir 5. vietā. Ostapenko pērn finišēja ar 380 dubultkļūdām, bet šogad 1. vietu pagaidām nespēj apdraudēt, jo ir nospēlējusi par 20 mačiem mazāk nekā pagājušajā sezonā.

Gavrilova savu lielāko trūkumu servi spēj kompensēt ar izveicību un ātrumu, kas viņai ļauj sekmīgi spēlēt aizsardzībā. Spēcīgi uzbrūkošas tenisistes viņai ir visneparocīgākās, jo spēj izrēķināties ar viņas vājo servi. Ostapenko pirmdien būs reta iespēja izbaudīt to, kā pret vājām servēm spēlē daudzs viņas pretinieces. Uhaņas ātrais segums Aļonai šodienas mačā būs būtiska priekšrocība, dodot iespējas vieglāk apspēlēt Dašas aizsardzību, nekā tas būtu kādā no lēno segumu turnīriem.

Mača piezīmes

● Ostapenko šogad 22-18 bilance ar 12-12 statistiku "hard" seguma mačos.
● Āzijas tūri sāka ar neveiksmīgu titula aizstāvēšanas kampaņu Seulā (2. kārtā zaudējums 122. raketei Jekaterinai Aleksandrovai).
● 3-2 bilance Uhaņā, visas uzvaras gūstot pirms gada, kad sasniedza pusfinālu.
● Pirms gada Uhaņā visas uzvaras guva trīs setu mačos – 2:6, 7:5, 6:3 pret Barboru Stricovu, 6:2, 3:6, 6:3 pret Moniku Puigu un 1:6, 6:3, 6:2 pret Garbinji Mugurusu.
● Uzvara pār Mugurusu ir karjeras lielākā uzvara, pirmoreiz pieveicot WTA ranga līderi.
● Uhaņā jāaizstāv 350 punkti. Nākamajā turnīrā Pekinā 390 (arī pusfināls), bet vēl 500 punkti tiks zaudēti no "WTA Finals".
● Sezonas rangā tikai 18. vieta, kas šogad nozīmē spēlēšanu otrajā finālturnīrā – "WTA Elite Trophy".
● Uhaņas turnīrā spēlēs pēc otrās izkrišanas no Top 10, kur divos posmos sakrāja 44 nedēļas. Pirmoreiz desmitnieku pameta jūnijā, kad iepriekšējā mēneša beigās zaudēja "French Open" 1. kārtā.
● Lai šo sezonu pabeigtu desmitniekā, nepieciešami vairāk nekā 700 punkti (summa atkarīga no konkurentu rezultātiem).

● Gavrilovai šosezon 21-21 bilance, ieskaitot 12-10 uz "hard" seguma.
● Āzijas tūri sāka Tokijā, kur nospēlēja divus 3-setu mačus pret dvīņumāsām Pliškovām, uzvarot Kristīnu un zaudējot Karolīnai (3. setā no 4:1 zaudēts piecos geimos pēc kārtas).
● 1-3 bilance Uhaņā, vienīgo uzvaru gūstot 2015. gadā pret 51. numuru Telianu Pereiru.
● 3-6 bilance pēdējos 9 mačos.
● Šogad tikai vienā turnīrā guvusi vairāk par divām uzvarām (trīs uzvaras februārī/martā Akapulko).
● Šosezon 1-7 bilance pret Top 20 spēlētājām, vienīgo uzvaru gūstot maijā Romā pret 3. numuru Garbinji Mugurusu (5:7, 6:2, 7:6(6)), kurai izšķirošajā setā bija 4:0 pārsvars un divas mačbumbas.
● Pieder viena uzvara pret ranga līderi, 2016. gadā Honkongā ar 6:3, 6:1 uzvarot Andželiku Kerberi.
● Viena no sešām spēlētājām, kura šogad izcēlusies ar 6:0, 6:0 uzvaru, "US Open" 1. kārtā "sausā" atstājot Sāru Soribesu Tormo.
● Arī uzvarējusi "Grand Slam" junioru turnīrā, 2010. gadā triumfējot "US Open" (finālā uzveikta Jūlija Putinceva). Togad kļuva par ranga līderi. Iepriekšējā sezonā "French Open" finālā zaudēja Kristinai Mladenovičai.
● WTA rangā rekords ir 20. vieta, kas sasniegta uzreiz pēc vienīgā WTA titula iegūšanas, kad 2017. gada augustā uzvarēja "Premier 700" turnīrā Ņūheivenā.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-23 22:44, pirms 6 gadiem
Tad jau tiksies divas karalienes. Dubultkļūdu karalienes...

     [+] [-]

, 2018-09-24 10:47, pirms 6 gadiem
Ostapenko spoži pierādīja kura ir īstā kļūdu karaliene 2-6, 4-6!!!