Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2915, Did:0, useCase: 3

Austrālijai, Kanādai, Spānijai un Francijai otrās uzvaras pasaules čempionātā

Rolands Eliņš

Austrālijai, Kanādai, Spānijai un Francijai otrās uzvaras pasaules čempionātā
Maki Takada. Foto: FIBA

Pasaules čempionātā basketbolā sievietēm turpinās otrās kārtas spēles, un soli tuvāk uzvarai grupā spērušas Kanādas un Austrālijas izlases, kas pieveica attiecīgi Dienvidkoreju un Argentīnu. Savukārt Beļģija netika galā ar Japānu, papildlaikā zaudējot ar 75:77.

Kanādas izlase savu pēdējo pārbaudes spēli pirms finālturnīra aizvadīja pret Latviju, toreiz aiz slēgtām durvīm piedzīvojot zaudējumu. Taču tas traucējis Kanādas izlasei teicami iesākt turnīru – vakar ar +31 tika apspēlēta Grieķija, bet šodien ar 82:63 Kanāda parūpējās par Dienvidkorejas sagraušanu, 21 punkta pārsvaru iekrājot jau pirmajā puslaikā. Ar 29 punktiem Kanādai izcēlās Kija Nērsa. Kanādai A grupā vairs atlikusi tikai spēle ar Somiju.

Tikmēr B grupā savu otro uzvaru guva Austrālija, kas ar 84:43 noraidīja Argentīnas pretestību. Austrālija pirmajā ceturtdaļā uzvarēja ar 21:5, bet pirmajā puslaikā – ar 40:13. 24 punktus uzvarētāju sastāvā guva Liza Kembedža.

Daudz sīvāka cīņa bija C grupā, kur sacentās Beļģija un Japāna. Japāna vakar cienījami zaudēja spēcīgajai Spānijai (71:84), bet šodien pret nosacīto favorītu Beļģiju prata tikt pie uzvaras papildlaikā. Pamatlaika pēdējās minūtes sākumā rezultāts bija 68:68, un abām komandām bija vairākas iespējas izraut uzvaru, taču rezultāts nemainījās. Papildlaikā Japāna ieguva divu punktu pārsvaru (77:75). Pēdējais uzbrukums piederēja Beļģijai, taču potenciālo uzvaras metienu Kimas Mestdagas izpildījumā bloķēja Juki Mijazava, nodrošinot Japānas uzvaru. Japānai vairs atlikusi tikai spēle pret Puertoriko, kas sniedz labas cerības uz otro vietu grupā, jo Beļģija spēlēs ar Spāniju.

Šodienas mačā Mestdagai 23 punkti, ieskaitot septiņus precīzus tālmetienus no 11, kamēr Emma Mēsemana pievienoja 13 punktus un 18 atlēkušās bumbas un Anna Votersa iemeta desmit punktus. Japānai 21 punktus Mijazavai, kas nospēlēja 43 minūtes, bet 26 punktus sameta Maki Takada.

Vakara gaitā pie savas otrās uzvaras tika Spānijas izlase, kas ar 78:53 pārspēja Puertoriko. 22 punktus Spānijai guva Asto Ndūra, un spānietēm milzīgo uzvaru gūt netraucēja arī neveiksmes no tālmetienu līnijas (3/14). Bet Francija sīvā mačā ar 75:71 pārspēja Grieķiju, pateicoties Endemas Mejemas 20 punktiem. Tas nozīmē, ka A grupā Francija un Kanāda pirmo vietu sadalīs savstarpējā mačā.

Pasaules kausa izcīņa sievietēm, A, B un C apakšgrupas

V.KomandaU-ZV.KomandaU-ZV.KomandaU-Z
1.Kanāda2-01.Austrālija2-01.Spānija2-0
2.Francija2-02.Turcija1-02.Japāna1-1
3.D-Koreja0-23.Argentīna0-23.Beļģija1-1
4.Grieķija0-24.Nigērija0-14.Puertoriko0-2

Izmantotie resursi:
FIBA Women's Basketball World Cup 2018 -...