Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Par Gutkovski interesējas Premjerlīgas klubs "Middlesbrough", Cauņa atsāks treniņus

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Par Gutkovski interesējas Premjerlīgas klubs "Middlesbrough", Cauņa atsāks treniņus
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Prezglad Sportowy

Šodien Polijas Ekstraklasē spēli aizvadījis Vladislavs Gutkovskis, par kuru, ja ticēt viņa komandas "Termalica" galvenajam trenerim, interesi izrādot Anglijas Premjerlīgas klubs "Middlesbrough". Tikmēr Aleksandrs Cauņa septembra beigās atsāks treniņus kopējā grupā.

Jau ziņots, ka Polijas Ekstraklases mazākais klubs (pēc ieņēmumiem) "Termalica", ko pārstāv Vladislavs Gutkovskis, pēc deviņām kārtām ieņēma augsto trešo vietu, turklāt abām līderēm pirms šī vakara bija tikpat punktu. Šovakar "Termalica" uzņēma līgas jaunpienācēju Plockas "Wisla", kurai arī labi klājas un vieta labāko sešiniekā. "Termalica" treneris atkal izvēlējās shēmu 4-5-1 ar 21 gadu veco Gutkovski smailē. Vladislavam, kurš oktobrī pirmo reizi pievienosies Latvijas izlasei, šosezon Ekstraklasē pieci gūti vārti un dalīta otrā vieta snaiperu listē.

“Termalica” paveicās trešajā minūtē, kad pretinieki trāpīja pa vārtu stabu, bet 22. minūtē ļoti tuvu golam bija arī mājinieki, un uzmanības centrā nokļuva tieši Gutkovskis. Pēc partnera teicama centrējuma Vladislavs no četriem metriem sita ar galvu, un bumba aizlidoja gar pašu vārtu stabu – mūsu uzbrucējam atlika ķerties ar rokām pie galvas. Tā nebija vienīgā epizode, kurā Gutkovskis bija aktīvs, tai skaitā 34. minūtē sagādājot iespēju komandas biedram.

Otrajā puslaikā bija abpusēji uzbrukumi, tomēr Gutkovskim ar bumbu smailē vairs neizdevās nokļūt, un 76. minūtē viņš tika nomainīts. Vārti mačā tā arī netika gūti – 0:0. Uz veselu dienu (vismaz) “Termalica” tikusi turnīra vadībā. Pārējās divas komandas, kurām pirms šīs kāras ir 19 punkti, savus 10. kārtas mačus vēl tikai aizvadīs.

Gutkovska sakarā pirms divām dienām izskanējusi informācija par citu klubu interesi. Kā izteicies “Termalica” galvenais treneris Česlavs Mihņevičs, Gutkovskim seko līdzi “Middlesbrough”, kas ir Anglijas Premjerlīgas šīs sezonas jaunpienācēja. Mihņevičs: “Gutkovskim “Middlesbrough” seko jau labu laiku. Taču tas nav vienīgais klubs, kura skauti brauc pie mums. Gutkovskis acīmredzami ir foršs un daudzsološs zēns, kaut gan tīri manā skatījumā gan mums, gan arī viņam būs labāk, ja viņš paliks pie mums vēl gadu vai divus. Katrā ziņā arī viņš pats saprot, ka priekšā vēl daudz darba un daudz lietu, kas jāuzlabo.”

Pienākušas ziņas arī no Krievijas Aleksandra Cauņas sakarā. Kā ziņo tass.ru, atsaucoties uz Maskavas CSKA ārstu, mūsu pussargs treniņus kopējā grupā atsāks septembra beigās. Tas paver nelielas cerības, ka Cauņa varbūt varētu steigt palīgā Latvijas izlasei, kurai 7. un 10. oktobrī Rīgā jāaizvada divas spēles PK2018 kvalifikācijā – pret Fēru salām un Ungāriju. Dienvidāfrikā četru neuzvarētu spēļu sēriju, ierēķinot visus turnīrus, pārtrauca "Cape Town", kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja citu Keiptaunas komandu "Ajax" un ar septiņiem punktiem četros mačos pakāpās uz pagaidu trešo vietu. Renārs Rode palika rezervē.

Izmantotie resursi:
Gazeta Krakowska - Wiadomości Kraków,...
ТАСС - Новости в России и мире

  +5 [+] [-]

, 2016-09-23 21:23, pirms 8 gadiem
Gan jau Cauņa treniņā atkal gūs savainojumu.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-23 21:28, pirms 8 gadiem
un baumas var sākties! Ceru , ka tas nesagrozīs galvu Gutkovskim

  +2 [+] [-]

, 2016-09-23 21:54, pirms 8 gadiem
nahren to Angliju , tāpat rezervē būs , labāk lai paliek Polijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-09-23 22:32, pirms 8 gadiem
Trenerim taisnība, vispirms jānostabilizējas šajā līmenī; un, ja ir labi iejuties komandā, nav jāpārsteidzas ar dzīšanos pēc kā labāka.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 08:57, pirms 8 gadiem
nu Midlesbrought vareetu buut labs variants,vinjiem tur bez Stuani un Negredo nav taadu izteiktu uzbruceeju,bet ar Traori un Fisheru vareetu pat vinneet konkurenci

  +1 [+] [-]

, 2016-09-24 12:18, pirms 8 gadiem
Galvenais jautājums jau laikam ir, cik Gutkovskim ir laba psiholoģiskā noturība. Anglijā būtu katru dienu treniņos jābliež uz 100%, jāpierāda sava lietderība un uz katru spēli par jaunu jācīnās par vietu laukumā. Latviešiem diezgan bieži tā ir pamatīga problēma - tip nav "trenera labvēlība", tāpēc tup uz soliņa vai netiek pat pieteikumā. Labus spēlētājus neviens malā netur. Ja treniņos pierādīsi, ka esi labāks par konkurentiem, spēlēsi.

     [+] [-]

, 2016-09-24 17:07, pirms 8 gadiem
Sen Latvijai Anglijas premjerlīgā nav bijis pārstāvis.