Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" pēc neveiksmes Stenlija kausā atlaiž galveno treneri

Rolands Eliņš

"Capitals" pēc neveiksmes Stenlija kausā atlaiž galveno treneri
Tods Rīrdens uz "Capitals" soliņa. Foto: AFP/Scanpix

NHL klubs Vašingtonas „Capitals” paziņojis par galvenā trenera Toda Rīrdena atlaišanu. Lēmums pamatots ar to, ka klubam esot augstāki mērķi nekā izdevies sasniegt Rīrdena vadībā.

„Mums ir augstākas ambīcijas šai komandai, un mums likās, ka komandas vadībā ir nepieciešama svaiga pieeja,” kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Braiens Maklelans. „Vēlamies pateikties Todam par viņa smago darbu kluba labā. Viņš bijis svarīga daļa no mūsu komandas vairākus gadus, ieskaitot Stenlija kausa iegūšanu 2018. gadā. Novēlam viņam veiksmi nākotnē.”

Rīrdens „Capitals” komandā ienāca kā trenera asistents 2014. gadā un palīdzēja Berijam Trocam aizvest Vašingtonu līdz triumfam Stenlija kausa izcīņā. Kad Trocs atstāja komandu iekšēju nesaskaņu dēļ, Rīrdenam tika uzticēta komandas vadība.

Viņš „Capitals” vadīja divas pilnas sezonas, abās izcīnot pirmo vietu Metropolitēna divīzijā regulārajā sezonā. 151 regulārās sezonas spēlē Rīrdens tika pie 89 uzvarām, taču abās sezonās sekoja pieticīgs sniegums izslēgšanas spēlēs. Pirms gada ar 3-4 pirmajā kārtā tika zaudēts Karolīnai, bet šovasar pirmajā kārtā nācās izstāties pret „Islanders”, vēlreiz neattaisnojot favorītes statusu.

49 gadus vecais Rīrdens savā hokejista karjerā aizvadīja vairāk nekā desmit sezonas NHL. Kā treneris viņš iepriekš strādājis arī Pitsburgas „Penguins” sistēmā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/capitals/news/c...

     [+] [-]

, 2020-08-23 19:26, pirms 4 gadiem
Autor, "metropolitēns" ir transporta līdzeklis - metro, bet "Metropolitan division" ir Metropoles divīzija, un metropole šeit nozīmē senāko anglosokšu kolonistu apdzīvoto reģionu - Jaunangliju un ASV senākās pilsētas jeb "mātespilsētas"- Ņujorku, Filadelfiju, Vašingtonu u.c..