Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Kobenhavn" treneris: "3:1 ir svarīgs pārsvars, jo Rīgā pretiniekiem būs jāiet uzbrukumā"

Rolands Eliņš

"Kobenhavn" treneris: "3:1 ir svarīgs pārsvars, jo Rīgā pretiniekiem būs jāiet uzbrukumā"
Viktors Fišers svin vārtu guvumu pret "Riga". Foto: Reuters/Scanpix

Pēc vakar notikušās UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēles Dānijas kluba „Kobenhavn” galvenais treneris Stole Sūlbakens norādīja, ka nav bijis apmierināts ar to, kā viņa komanda aizvadījusi spēles pēdējās minūtes, taču tomēr izdevies gūt vārtus un panākt rezultātu 3:1 pret Latvijas čempioni „Riga”.

„Man patika mūsu spēle pirmajās 30-35 minūtēs, kad iesitām vārtus un varējām panākt arī 2:0,” pēc mača dāņu medijiem izteicās Sūlbakens. „Taču tas nenotika, vēlāk pieļāvām pozicionālu kļūdu, un tad rezultāts kļuva jau neizšķirts.”

„Man arī patika liela daļa otrā puslaika,” turpināja Sūlbakens. „Taču mača pēdējās 10-12 minūtes vairs galīgi nē. Tobrīd mēs izskatījāmies noguruši, un, rezultātam esot 1:2, mūsu pretinieki radīja labas vārtu gūšanas iespējas. „Riga” arī vairākkārt tuvojās mūsu vārtiem ar 4-5 precīzām piespēlēm pēc kārtas, un tas nerunā par labu mums. Mēs izskatījāmies noguruši un vairākas reizes laukumā pieņēmām dīvainus lēmumus.”

Treneris atzina, ka otrajā puslaikā pavisam nesen nopirktā urugvajieša Maikla Santosa sūtīšana laukumā bijis liels risks, jo viņš kopā ar komandu aizvadījis tikai vienu treniņu, taču tas attaisnojies: „Mums vajadzēja otru uzbrucēju laukumā, jo „Riga” aizsardzībā sēdēja ļoti dziļi. Santosam bija divas lieliskas epizodes – viņš mums sarūpēja pendeli un mača beigās ar labu piespēli sarūpēja vārtus Darami. Beigās uzvarējām ar 3:1, un tas ir svarīgs rezultāts, jo atbildes mačā Rīgā pretiniekiem būs jāiznāk ārā no savas aizsardzības.”

Lai iekļūtu Eiropas līgas grupu turnīrā, kuram neviens cits Latvijas klubs tik tuvu nav ticis pēdējos desmit gados, „Riga” nākamajā ceturtdienā būs nepieciešams gūt vismaz divus vārtus. Rezultāts 2:0 „Riga” būs pilnībā derīgs izbraukumā gūto vārtu dēļ.
Sūlbakena pieminētais Mohameds Darami ir tikai 17 gadus vecs Sjerraleones spēlētājs, un pēc mača ar gūtajiem vārtiem viņa tēma izpelnījās lielu Dānijas mediju uzmanību, bet treneris ar smaidu atļāvās arī kritiku: „Aizsardzībā viņš visnotaļ „peldēja”. Un izdarīja pāris lietas, kas bija patiešām sirreālas.”

Savukārt Kopenhāgenas kluba pirmo vārtu autors Viktors Fišers medijus pēc spēles sagaidīja ar platu smaidu un saņēma jautājumus par saviem sezonas pirmajiem vārtiem: „Esmu tuvu tam, lai teiktu, ka tas ir atvieglojums, taču tas ir tik muļķīgs virsraksts, ko redzēt laikrakstos. Taču tas patiešām ir atvieglojums, mana spēle pieprasa, ka laiku pa laikam gūstu vārtus, vienalga, vai mans galvenais uzdevums laukumā nav cits.”

Izmantotie resursi:
https://www.bt.dk/fodbold/solbakken...
https://www.bt.dk/fodbold/fischer-m...

  -1 [+] [-]

, 2019-08-23 10:36, pirms 5 gadiem
Dāņi tika cauri ar vieglu izbīli.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-23 10:46, pirms 5 gadiem
Rīgā Debelko un Biļinskis iesitīs pa golam, Ozols visu atvairīs un dāņi brauks mājās.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-23 11:31, pirms 5 gadiem
Tās papildus minūtes ir stulbums, cik grib tik tiesnesis iedod. Futbols nav hokejs, vai basketbols , kur fiksē tikai tīro spēles laiku. Kādreiz bija 90 minūtes un punkts un nekādi papildlaiki, tagad reizēm šķiet, ka velk garumā lai iesistu tiem kam 'vajag vēl kādu golu.

  +2 [+] [-]

, 2019-08-23 12:52, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Rīgā Debelko un Biļinskis iesitīs pa golam, Ozols visu atvairīs un dāņi brauks mājās.
viņi jau tāpat brauktu mājas , pat ja uzvarētu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-08-23 16:29, pirms 5 gadiem
muziki-ar piziku,valinkiem un utim-ezeli-iemacies valodu...

     [+] [-]

, 2019-08-23 17:53, pirms 5 gadiem
sinajs rakstīja: Tās papildus minūtes ir stulbums, cik grib tik tiesnesis iedod. Futbols nav hokejs, vai basketbols , kur fiksē tikai tīro spēles laiku. Kādreiz bija 90 minūtes un punkts un nekādi papildlaiki, tagad reizēm šķiet, ka velk garumā lai iesistu tiem kam 'vajag vēl kādu golu.
Tik šauri domājošu viedokli sen nebiju redzējis.
Iedomājies, kas notiktu, ja kāda komanda izvirzītos vadībā, teiksim 20min pirms spēles beigām? Tajā laikā vairs spēles nebūtu, tikai tupa laika vilkšana.
Starp citu iemesls, kādēļ kompensācijas laiks tika izgudrots bija - reiz Anglijā, netminos kurš līmenis bija, bet spēles pašās pašās beigās tika nopelnita pendele. Aizsargs ko izdara? Iepiļij bumbu savas komandas līdzjutējus, un kamēr bumbu dabū atpakaļ, spēle noslēgusies