Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

Kvadru braucējs Kārlis Bole: "Apdzīšana pārsvarā bija iespējama, ja konkurents kļūdās"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kvadru braucējs Kārlis Bole: "Apdzīšana pārsvarā bija iespējama, ja konkurents kļūdās"
Kārlis Bole juniors
Foto: mxadazi.lv

Madonā lieliskos laikapstākļos norisinājās "Monster Energy Superkauss" sacensības "Smeceres sila" mototrasē. Uz šīm sacensībām devās arī "MX Ādaži" komanda - komandas vērtējumā tika izcīnīta otrās vieta, bet viss goda pjedestāls komandas braucējiem "Quad Open" klasē.

No kvadriciklu braucējiem labāko sasniegumu sasniedza Raivis Sootee. Viņam izdevās uzvarēt abos braucienos un arī dienas summā. Raivis ir nepārspēts jau četrus braucienus pēc kārtas un viņš ir arī šī brīža līderis "Superkauss" 2015. sezonā.

Otro labāko rezultātu sasniedza Kārlis Bole Jr. Kārlis kvalifikācijā uzrādīja labāko apļa laiku, bet abos braucienos vidēji starti un tika izcīnītas otrā un ceturtā vieta. Sezonas kopvērtējumā uz doto brīdi viņš ieņem tikai 14. vietu, jo pirmajā posmā nestartēja dēļ traumas un otrajā posmā tika nepielaists pie starta.

Kārļa Boles juniora komentārs par sacensībām:

"Dienu pirms Madonas "Superkauss" posma uzbraucu treniņu, kurā radās nelielas problēmas ar tehniku un nebija pārliecība, ka izdosies visu salabot un mocis varēs izturēt abus braucienus. Bet, kā izrādījās vēlāk, viss tika salabots labi un mocis turējās godam. Kvalifikācijā spēju uzbraukt ātrāko apļa laiku un ar lielām cerībām devos pie starta. Pirmajā braucienā vidējs starts un braucienu uzsāku no ceturtās vietas. Brauciena sākumā izdevās pākāpties līdz otrajai vietai un mierīgā tempā braucot noturēju to arī līdz finišam. Otrajā braucienā vēl sliktāks starts un šai trasē bija ļoti grūti apdzīt, apdzīšana pārsvarā bija iespējama, ja konkurents kļūdas. Finišēju ceturtajā vietā, kas deva otro vietu dienas summā. Ar rezultātu neesmu apmierināts, bet tagad ir labāk zināms pie kā jāstrādā un kas jāuzlabo."

Pie bronzas medaļas tika Kristaps Veinbergs. Kristapam pa braucieniem ceturtā un trešā vieta. Sezonas kopvērtējumā Kristaps ir augstajā trešajā vietā un visa cīņa par medaļām sezonas kopvērtējumā būs pēdējā "Superkauss" posmā Saldū.

Nākamās sacensības "MX Ādaži" komandai jau 29. un 30. augustā Ainažos, kur risināsies Latvijas čempionāts un Latvijas kausa izcīņa. Komandas vadītājs Leons Kozlovskis 29. augustā dosies uz Nīderlandi, kur risināsies Pasaules kauss Veterāniem.

"Superkauss" kopvērtējums kvadriciklu klasē

VietaBraucējsPunkti
1Raivis SOOTEE200
2Valters Dislers - KIRILKO189
3Kristaps VEINBERGS184
4Endijs BERNICS178
5Ricards ZALITE169
6Domantas VAZNYS137
7Ralfs REINFELDS124
8Egidijus GRAZUS110
9Janis SALDAVS110
10Mauri KIRSIP108
11Dairis VIRKSTENIS98
12Ritvars STAMERS97
13Emils SIGAJEVS83
14Karlis BOLE Jr.66
15Kaspar HAIBA66
16Henri MUNDI60
17Reinis PURVENS59
18Janis RAISKUMS49
19Edgars MENGELIS0
20Rinalds Dislers - KIRILKO0
21Zigmars STOLAROVS0

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži