Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT nokļūst A grupā pret UGMK, Francijas grandu un Dikeulakosu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT nokļūst A grupā pret UGMK, Francijas grandu un Dikeulakosu
TTT un UGMK martā tikās Eirolīgas ceturtdaļfinālā. Foto: FIBA

TTT basketbolistes otrdien, 23. jūlijā, Minhenē tika ielozētas FIBA Eirolīgas A grupā. Rīdzinieces sacentīsies pret Krievijas, Čehijas un Beļģijas čempionēm, kā arī Džordža Dikeulakosa trenēto Orenburgas "Nadežda".

Deviņpadsmit klubi, tai skaitā trīspadsmit pamatturnīra un sešas kvalifikācijas komandas, pirms izlozes tika izsēti astoņos grozos. “TTT Rīga” nokļuva piektajā grozā kopā ar Spānijas čempionēm “Spar Citylift Girona”.

Rīdzinieces pretiniekos ieguva čempioni Jekaterinburgas UGMK no pirmā groza, Čehijas čempioni “USK Praha” no otrā groza, Francijas kausa ieguvēju ”Bourges Basket” no trešā groza, Orenburgas “Nadežda” no ceturtā groza un Beļģijas čempioni “Castors Braine” no sestā groza.

No septītā groza pretī nāks Turcijas “Džukurova” – klubs, kurš pērn vairāk nekā pusi sezonas spēlēja bez zaudējumiem. Pretinieces no astotā groza vēl nav zināmas – Anetes Šteinbergas pārstāvētā “Reyer Venezia” un Ungārijas vicečempione “Miškolc” 25. septembrī un 2. oktobrī cīnīsies kvalifikācijas kārtā.

EuroLeague Women 2020 izloze

#A grupaB grupa
1UGMK (Krievija 8)Dynamo Kursk (Krievija)
2USK Prague (Čehija 2)Fenerbahce (Turcija)
3Bourges Basket (Francija 5)Sopron Basket (Ungārija)
4Nadežda Orenburg (Krievija 6)Famila Basket (Itālija)
5TTT Rīga (Latvija 7)Uni Girona (Spānija)
6Castors Braine (Beļģija 1)Lyon ASVEL Feminin (Francija)
7Džukurova (Turcija 3)Botaš/Gdynia
8Venezia/Miškolc (4)BLMA/Olympiacos

Izlozes noteikumi paredz, ka vienā grupā nevar būt vairāk par divām komandām no vienas valsts, bet, ja nacionālo federāciju pārstāv divas vienības – ne vairāk par vienu komandu. Šī iemesla dēļ Itālijas čempione “Famila Schio” tika pārvirzīta no A uz B grupu.

Gundara Vētras trenētā Polijas bronzas īpašniece “Arka Gdynia” kvalifikācijā stājās čempiones “CCC Polkowice” vietā un spēlēs pret Turcijas klubu “Botaš Ankara” (agrāk komanda bāzējās Adanā, taču nesen pārcēlās uz galvaspilsētu).

Neskaitot Polkovici (samazināts budžets) un Salamanku (Spānija rangā palika astotajā vietā un nevarēja pieteikt divas komandas), turnīra dalībnieku pulkā nebūs Francijas klubi “Villeneuve d`Ascq” (LFB finišēja devītajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs) un “Carolo Basket” (pusfinālā zaudēja Lionai), kā arī Turcijas vienība “Hatay” (ceturtdaļfinālā zaudēja “Galatasaray”).

Eirolīgas pamatturnīra dalībnieces

KlubsRezultāts
Jekaterinburgas UGMKKrievijas čempione
Kurskas “Dynamo”Krievijas vicečempione
Orenburgas “Nadežda”Krievijas bronza
Fenerbahce IstanbulTurcijas čempione
Džukurova BasketbolTurcijas vicečempione
Lyon ASVELFrancijas čempione
Bourges BasketFrancijas kausa ieguvēja
Famila SchioItālijas čempione
Sopron BasketUngārijas čempione
USK PrahaČehijas čempione
Uni GironaSpānijas čempione
TTT RīgaLatvijas čempione
Castors BraineBeļģijas čempione

Kalendārs un izspēles kārtība

Sešpadsmit klubi, sadalīti A un B grupās, no 2019. gada 16. oktobrim līdz 2020. gada 26. februārim izspēlēs divu apļu turnīru (14 spēles). Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm. Ceturtdaļfināli sērijās līdz divām uzvarām notiks 11., 18. un, ja nepieciešams, 25. martā. “Četru fināls” risināsies 17.-19. aprīlī.

Katras grupas piektā un sestā labākā komanda iegūs tiesības turpināt sezonu Eiropas kausā, piedaloties ceturtdaļfināla pāru izlozē. Ceturtdaļfināli notiks 12. un 19. martā, uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā. Pusfināli paredzēti 26. martā un 2. aprīlī, fināls – 8. un 15. aprīlī.

Visas pamatturnīra un ceturtdaļfinālu spēles notiks trešdienās. Pirmā apļa spēles plānotas 16., 23. un 30. oktobrī, 6. un 27. novembrī, 4. un 11. decembrī. Otrā apļa cīņas gaidāmas 18. decembrī, 2020. gada 8., 15., 22. un 29. janvārī, 19. un 26. februārī.

Sezonā paredzēti divi “izlašu logi”: 1) “Womens EuroBasket 2021” kvalifikācijas spēles risināsies no otrdienas, 10. novembra, līdz trešdienai, 18. novembrim; 2) Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri plānoti no svētdienas, 2020. gada 2. februāra, līdz pirmdienai, 10. februārim.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 12:59, pirms 5 gadiem
Parcik budzets tiks samazinats un vadosas speletajas bus prom...Ja musejas tiks PO tas bus 2x lielaks brinums neka pagajuso sezon. TTT grupa skiet krietni specigaka par otro.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-23 13:07, pirms 5 gadiem
Vispār jau par TTT sastāvu tik maz kas zināms, ka pagaidām neko te nevar saprast. Grupa izskatās spēcīgāka ka iepriekšējā gadā, bet varbūt arī tāds vērtējums ir visai nosacīts. Ir liela iespēja, ka Rīgā redzēsim Šteinbergu, ja Venēcija pārvarēs kvalifikācijas kārtu.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 14:05, pirms 5 gadiem
TTT grupā nevienas komandas, ar ko TTT tikās pagājušās sezonas grupu turnīrā, bet otrā grupā Fene, Kurska un Šoprona (varbūt arī Oly) atkal kopā. Mūsu grupas komandas UGMK, Bourges, Nadezhda, USK un Castors Braine spēlēja kopā arī pagājušezon vienā grupā.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 14:06, pirms 5 gadiem
T.G.H. rakstīja: Parcik budzets tiks samazinats un vadosas speletajas bus prom...Ja musejas tiks PO tas bus 2x lielaks brinums neka pagajuso sezon. TTT grupa skiet krietni specigaka par otro.
Cerams, ja neies arī tik labi, tad OSC nebūs vāji apmeklēts.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 14:25, pirms 5 gadiem
Nu tur tad būs brīnums, ja Šteinberga netiks
Domājams 99% ka būs Venezia

  +3 [+] [-]

, 2019-07-23 18:35, pirms 5 gadiem
ļoti spēcīga grupa...būs grūti..