Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Cauņa pieteikts kā "Spartaka" futbolists, bet laukumā vēl neatgriezīsies

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cauņa pieteikts kā "Spartaka" futbolists, bet laukumā vēl neatgriezīsies
Aleksandrs Cauņa
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola Virslīgas iepriekšējo divu sezonu čempione Jūrmalas "Spartaks" turnīram jau kā spēlētāju pieteikusi 2011. un 2012. gada Latvijas labāko futbolistu Aleksandru Cauņu, liecina Latvijas Futbola federācijas (LFF) reģistrētu pāreju sarakstā publicētā informācija, raksta LETA.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja vienības ģenerālsekretārs Rihards Ivanovs, Cauņas atgriešanās laukumā tuvākajā laikā netiek prognozēta, pieļaujot varbūtību, ka tas varētu notikt varbūt sezonas beigās.

30 gadus vecais Cauņa maijā kļuva par "Spartaka" komandas padomdevēju un šobrīd aktīvi strādā komandas treneru kolektīvā. Viņa pieteikšana turnīram futbolista statusā, visticamāk, veikta, lai ierobežotu komandas personāla darbinieku skaitu uz soliņa.

Cauņa laukumā nav bijis gandrīz gadu, taču vēl pērn viņš noliedza, ka liktu punktu profesionāļa gaitām, turklāt bija kopā ar Latvijas izlasi novembrī Portugālē notikušajā treniņnometnē, bet mačos nepiedalījās.

Pērn janvārī slavenais Krievijas klubs Maskavas CSKA pārtrauca līgumu ar Cauņu, kurš pāris mēnešus vēlāk pievienojās RFS komandai, kuras rindās vasarā aizvadīja pāris mačus. Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011. gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists trīs reizes - 2013., 2014. un 2016. gadā - kļuva par Krievijas čempionu, kā arī spēja divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. 2014. gada novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19. gada sezonas izskaņai.

Pirms tam Cauņa karjeras laikā pārstāvējis Rīgas komandas "Olimps" un "Skonto", bet 2009. gadā viņš bija izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - klubam "Watford". Pussargs Latvijas izlases sastāvā iepriekšējo reizi spēlēja 2014. gada rudenī. Cauņa valstsvienībā kopumā aizvadījis 44 spēles, kurās guvis 12 vārtus.

"Spartaka" futbolistu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 0:2 piekāpās titulētajai Serbijas komandai Belgradas "Crvena zvezda". Jūrmalnieki sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, kur kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Sanmarīno čempioni Montedžardīno "La Fiorita". Virslīgas čempionātā "Spartaks" ar 26 punktiem 15 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet otrā pozīcija ir vienas uzvaras attālumā.

Tikmēr virslīgas līdere RFS papildinājusi sastāvu ar nu jau ceturto Gruzijas futbolistu, piesaistot 24 gadus veco aizsargu Niko Sandokhadzi. Viņš šo gadu uzsāka Ukrainas komandā Ļvovas "Karpati", bet pirms tam spēlēja dzimtenē. Sandokhadze pārstāvējis Gruzijas jaunatnes izlases.

Savukārt "Ventspils" rindās atgriezies 21 gadu vecais pussargs Anastasijs Mordatenko, kurš aizpērn no Kurzemes komandas šķīrās pēc tam, kad kopā ar Vladislavu Lazarevu video izteica rupjus komentārus par vienību. "Ventspils" komanda toreiz Mordatenko izīrēja citai Latvijas vienībai "Daugavpils", bet vasarā viņš pievienojās Serbijas augstākās līgas komandai Nišas "Radnički". Tiesa, Serbijā Mordatenko tā arī neuzspēlēja, un viņa iepriekšējā darba vieta bija Norvēģijas pēc spēka ceturtās līgas komanda "Leknes". Mordatenko pārstāvējis Latvijas U-21 izlasi.

Tikmēr "Metta"/"Latvijas Universitāte" komanda papildinājusi sastāvu ar gados jaunajiem Libērijas uzbrucējiem Van Davi Hamronu un Saniboju Sandi Dolo, kā arī Nigērijas uzbrucēju Lukmanu Halilu Zakari. Savukārt "Valmiera Glas"/"Vidzemes Augstskola" komandai pievienojies zviedru pussargs Rikardo Pēšons-Grejs. Pašlaik 24 gadus vecais futbolists jaunatnes vecumā savas prasmes kaldināja tādos zināmos klubos kā "Porto", Roterdamas "Feyenoord" un "Brondby", bet profesionāļa karjerā spēlējis tikai dzimtenē, pirms tam pārstāvot Zviedrijas ceturtās līgas komandu "Sundbyberg". Pēšons-Grejs spēlējis arī Zviedrijas jaunatnes izlasēs.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2018-07-23 11:02, pirms 6 gadiem
Paskaidrojiet šo sīkāk!!
Viņa pieteikšana turnīram futbolista statusā, visticamāk, veikta, lai ierobežotu komandas personāla darbinieku skaitu uz soliņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-23 12:29, pirms 6 gadiem
Nākošā spēle Spartakam pret Mettu. Iespējams debitēs. Pretinieks vājāks.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-23 13:19, pirms 6 gadiem
vēl Rudņevs jāiepērk soliņa vajadzībām

  -1 [+] [-]

, 2018-07-23 13:25, pirms 6 gadiem
Metta varēja ko Latgalē atrast. Nē ņem kaut kādus futbolistus no Āfrikas.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-23 14:12, pirms 6 gadiem
Sākumā jātiek galā ar lieko svaru,jo pašlaik jau neizskatās pēc aktīva sportista.

     [+] [-]

, 2018-07-23 17:14, pirms 6 gadiem
Ko nozīmē Mordatenko atgriešanās Ventspilī (tiesa gan, amatiera statusā)?

     [+] [-]

, 2018-07-23 17:32, pirms 6 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Metta varēja ko Latgalē atrast. Nē ņem kaut kādus futbolistus no Āfrikas.
Latgalē tikai kandžu var atrast.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-24 13:25, pirms 6 gadiem
crosbijs87, 2018-07-23 13:25, vakar, ignorēt, atbildēt
Metta varēja ko Latgalē atrast. Nē ņem kaut kādus futbolistus no Āfrikas.


Metta sevi pozicionē kā latviešu klubu. Tātad tie ir Āfrikas latvieši.Nosauļojušies.