Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Līga Cīrule: "Jutos mazliet apbižota, ka svinēja Jāņus un par Līgu nerunāja"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Līga Cīrule: "Jutos mazliet apbižota, ka svinēja Jāņus un par Līgu nerunāja"
LOV galvenā ārste Līga Cīrule. Foto: Romāns Kokšarovs. F64

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ārste Līga Cīrule atzīst, ka pēdējā laikā atceras arī par sporta ārstu un fizioterapeitu ieguldīto darbu atlētu panākumus, bet savulaik nācās palikt ēnā. Par to tika vēstīts Latvijas Radio.

Medicīniskais un psiholoģiskais atbalsts atlētiem ļoti svarīgs. "Ir tādi sportisti, kurus redzu katru nedēļu, lai gan viņam nav problēmu, viņš nav slikts. Ir arī varbūt kautrīgāki un jaunie sportisti, kuri atnāk retāk - mēnesī pāris reizes," atklāj LOV ārste. "Cenšamies uzturēt, varētu pat teikt, tādas ģimeniskas attiecības." Nāk arī parunāties par dzīvi? Jā, ja viņš jūt, ka mēs to visu nepaziņojam pa radio, tad rodas tā uzticēšanās."

Līgo svētku vakarā attiecīgā vārda diena kaut kā paliek otrajā plānā. "Jāsaka, ka agrāk man ne pārāk patika šis vārds. Arī tas, ka visi svinēja Jāņus, bet par Līgu neviens vispār nerunāja - es tā kā jutos nedaudz apbižota tajā laikā. Bet šobrīd esmu apmierināta," informē Līga Cīrule. "Svētki man vienmēr iet pie sirds, bet labāk patiktu, ja šajos svētkos man nebūtu vārda dienas. Tagad jau daudzi atceras, arī sportisti."

Cīrule kopš 2002. gada Soltleiksitijas ziemas olimpiskajām spēlēm strādā LOV. Sportisti gūst panākumus, kuru pamatā ir arī ārstu darbs, bet tas ne vienmēr tiek izcelts. "Savulaik bija nedaudz skumīgi, ka visus piemin un daudzina, parasti arī prēmijas dala, bet tos sporta ārstus un fizioterapeitus aizmirst. Bet šobrīd šī situācija drusciņ ir mainījusies: sportisti pasākās, arī prēmijas dod, ir gandarījums par darbu."

Kā jau ziņots, LOV nākamās sezonas sastāvā tika iekļauts 61 sportists. Koronavīrusa pandēmijas izraisītās pārmaiņas būtiski skāra vasaras sporta veidu pārstāvjus, kuriem šogad varbūt pat neparādīsies iespēja izpildīt noteiktos kritērijus - tādā gadījumā vieta tagadējā sastāvā tiks saglabāta arī uz nākamo periodu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio