Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Norvēģija pieveic Austrāliju pendelēs un pirmoreiz kopš 2007. gada spēlēs 1/4finālā

Andrejs Siliņš

Norvēģija pieveic Austrāliju pendelēs un pirmoreiz kopš 2007. gada spēlēs 1/4finālā
Ingrida Engena. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Norvēģijas sieviešu futbola izlase sestdien Pasaules kausa izcīņā, kas norisinās Francijā, astotdaļfināla mačā spēlēja neizšķirti pret Austrāliju (1:1), bet izrādījās pārāka pēcspēles sitienu sērijā, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tāpat labāko astoņu pulkā iekļuva Vācija, kas ar 3:0 sagrāva Nigēriju.

Vācijas un NIgērijas spēle iztika bez lielām intrigām, un divkārtējās pasaules čempiones vācietes ar 3:0 pieveica Āfrikas čempiones nigērietes. 20. minūtē Aleksandra Popa ar galvu atklāja spēles rezultātu, taču pirms vārtu ieskaitīšanas tiesnesim vajadzēja laiku, lai izpētītu video atkārtojumu. Arī otro vārtu gūšana saistījās ar VAR sistēmu, par ko šajā turnīrā runāts ļoti daudz.

27. minūtē pēc VAR izmantošanas tiesnesis norādīja uz 11 metru atzīmi pretī Nigērijas vārtiem, un Sāra Dabrica ar pendeli panāca 2:0. Mača izskaņā vācietes guva vēl vienus vārtus, noformējot spēles beigu rezultātu - 3:0. Pirmo vārtu autorei un Vācijas izlases kapteinei Popai šī bija simtā spēle valstsvienībā. Ceturtdaļfinālā Vācijai pretī stāsies vai nu Zviedrija vai Kanāda.

Otrā sestdienas mačā drāma bija krietni pamatīgāka. Norvēģietēm izdevās atklāt spēles rezultātu 31. minūtē, kad, saņēmusi teicamu piespēli, kas izvirzīja vienu pret vārtsargu, precīzi sita Isabella Herlovsena. Vēlāk uz Norvēģijas vārtiem tika parādīts 11 metru soda sitiens, tomēr pēc VAR izmantošanas noskaidrojās, ka pendele tomēr nebūs. Izlīdzināt Austrālijai izdevās mača pamatlaika beigās, 83. minūtē pēc stūra sitienu vārtu priekšā veiklākajai esot Elisai Kelondai-Naitai.

Papildlaika pirmā puslaika izskaņā Alana Kenedija kļuva par pirmo Austrālijas izlases futbolisti, kas saņem sarkano kartīti Pasaules kausos kopš 1999. gada. Kenedija neatļautiem paņēmieniem turēja pretinieci, kas jau bija gatava izrauties viena pret vārtsardzi. Norvēģijai piederēja pārsvars papildlaikā, taču izraut uzvaru neizdevās. Sekoja pēcspēles sitienu sērija.

Norvēģija savu pirmo iespēju realizēja, taču Austrālijas kapteine Sema Kera sita garām, ļaujot norvēģietēm pārņemt iniciatīvu. Otrajā sitienu sērijā Norvēģija panāca 2:0, bet Norvēģijas vārtsardze Ingrida Hjelmseta atvairīja pretinieces sitienu. Trešajā piegājienā beidzot precīzas bija arī austrālietes, taču sasmelt izlieto vairs nevarēja, jo 21 gadu vecā Ingrida Engena ar vēl vienu precīzu sitienu pielika punktu, - 4:1.

Norvēģija iekļuva ceturtdaļfinālā pirmo reizi kopš 2007. gada, kad palika ceturtajā vietā. Nākamajā kārtā Norvēģijai būs jāsamēro spēki ar Anglijas un Kamerūnas dueļa uzvarētāju. Austrālija nespēlēs ceturtdaļfinālā pirmo reizi pēc trīs finālturnīru pārtraukuma jeb kopš 2003. gada.

Astotdaļfināls

LaiksKomandasRez.
22.06. 18:30Vācija - Nigērija3:0
22.06. 22:00Norvēģija - Austrālija1:1 (4:1 PS)
23.06. 18:30Anglija - Kamerūna
23.06. 22:00Francija - Brazīlija
24.06. 19:00Spānija - ASV
24.06. 22:00Zviedrija - Kanāda
25.06. 19:00Itālija - Ķīna
25.06. 22:00Nīderlande - Japāna