Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts Pusfinālā netiek ne Marcinkeviča , ne Juška

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pusfinālā netiek ne Marcinkeviča , ne Juška
Diāna Marcinkeviča

Ar zaudējumu ceturtdaļfinālā Francijas pārstāvei Alizē Limai (7:5, 3:6, 3:6) Zviedrijas pilsētas Kristinehamnas ITF 25 000 vienspēļu sacensības noslēgušās Latvijas sportistei Diānai Marcinkevičai. Turnīrā viņa nopelnīja 14 reitinga punktus, bet jaunnedēļ spēlēs vēl vienās sacensībās Zviedrijā.

18 gadus vecā Marcinkeviča pēdējos mēnešos aizvadījusi vairākus veiksmīgus turnīrus, kas rangā ļāvis pakāpties uz rekordpozīciju (431.). Tas mūsu sportistei devis pārliecību un viņa devusies izmēģināt spēkus ITF 25 000 sērijas turnīros Zviedrijā. Pirmais no tiem Kristinehamnā iznācis itin veiksmīgs.

Lai gan pamatturnīrā mūsu sportiste iekļuva kā viena no pēdējām pēc reitinga, tomēr ar izlozi paveicās – pirmajā kārtā pretiniekos bija kvalifikāciju pārvarējusī poliete Veronika Domagala (WTA 930.), kuru izdevās uzveikt ar 6:1, 3:6, 6:4. Otrajā kārtā sāncense jau bija krietni spēcīgāka – ukrainiete Tatjana Arefjeva (WTA 250.), tomēr arī viņu izdevās uzvarēt trijos setos - 7:6(5), 1:6, 6:4. Arī šodien ceturtdaļfinālā Diāna spēlēja trīs setus, tomēr uzveikt francūzieti Alizē Limu (WTA 255.) nespēja – 7:5, 3:6, 3:6.

Turnīrs noslēdzies ar 14 reitinga punktus iegūšanu, kas 4.jūlija rangā ļaus atkal sasniegt jaunu rekordu rangā. Arī jaunnedēļ Diāna spēlēs Zviedrijā – pēc nozīmes identiskā turnīrā Istadē.

Tikmēr Andis Juška šonedēļ spēlēja Vācijas pilsētā Marburgā („Challenger” turnīrā). Dubultspēļu sacensībās kopā ar francūzi Olivjē Šaruā viņš ir starp favorītiem – izlikti ar 3.numuru. Pirmajā kārtā divos taibreikos izdevās apspēlēt baltkrievus Aleksandru Buriju un Nikolaju Fidirko, bet Līgo dienā ceturtdaļfinālā pretiniekos bija argentīnieši Federiko Del Bonis un Orasio Sebaljoss. Pirmajā setā ar 7:5 uzvarēja argentīnieši, bet otrajā ar identisku rezultātu Juška un Šaruā. Izšķirošajā supertaibreikā labāki gan izrādījās argentīnieši (10:7), tādējādi tieši viņi turpina cīņu par titulu. Tikmēr Andim jāsamierinās ar 15 reitinga punktiem un 200 eiro prēmiju.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page