Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

PSG prezidentu tur aizdomās par centieniem nopirkt vieglatlētikas PČ rīkošanas tiesības

Agris Suveizda

PSG prezidentu tur aizdomās par centieniem nopirkt vieglatlētikas PČ rīkošanas tiesības
Nasers Al-Helaifi. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Parīzes futbola kluba "Saint-Germain" (PSG) prezidents, Kataras Tenisa federācijas prezidents un Āzijas Tenisa federācijas viceprezidents Nasers Al-Helaifi tiek turēts aizdomās par koruptīvām darbībām vieglatlētikā.

Tiesu avoti ziņo, ka Al-Helaifi negodprātīgu rīcību Francijas varas iestādes sākušas izmeklēt maija vidū. Biznesmenis tiek turēts aizdomās par vēlēšanu rezultātu ietekmēšanu, kad Kataras galvaspilsēta Doha centās iegūt tiesības rīkot 2017. un 2019.gada pasaules čempionātus vieglatlētikā. Kā zināms, šī gada planētas meistarsacīkstes notiks tieši Dohā.

PSG prezidenta advokāti norādījuši, ka apsūdzības tiek balstītas uz 2011.gadā notikušu maksājumu no Al-Helaifi kompānijas konta, kas nonācis kāda Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) bijušā darbinieka kompānijas kontā. Lai arī maksājuma detaļas ir pilnībā noskaidrotas un viss liecina, ka Al-Helaifi tam nav devis atļauju, kā arī neesot iesaistījies šajā darījumā, Francijas tiesneši ir citās domās.

Tāpat Francijas varas iestādes izmeklē bijušā IAAF prezidenta Lamina Diaka un sporta pārraižu "BeIN Media Group" izpilddirektora Jusefa Al-Obeidlija saistību šajā lietā. "BeIN Media Group" izpilddirektors šīs apsūdzības nosaucis par nepamatotām un bez reāla pamata.

Doha šogad ieguva tiesības rīkot pasaules meistarsacīkstes vieglatlētikā, kas norisināsies no 27.septembra līdz 6.oktobrim. Pie iespējas rīkot sacensības 2017.gadā tā netika. Diaks, kurš IAAF prezidenta amatu ieņēma no 1999. līdz 2015.gadam, un arī viņa dēls Francijā tiek apsūdzēti arī par naudas atmazgāšanu un korupciju. Otra apsūdzība tiek izskatīta Krievijas dopinga skandālā, kurā Diaks esot mēģinājis to visu piesegt.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-05-23 19:42, pirms 5 gadiem
Un kā var nevilkt paralēles sportam ar politiku,kāds sakars šitam ar krieviju!

  -1 [+] [-]

, 2019-05-23 21:42, pirms 5 gadiem
Būtu priecājusies ka kādam interesē vieglatlētika un nauda tur parādās.