Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Par Balcera "Senators" galveno treneri kļūst debitants un bijušais kauslis Smits

Agris Suveizda

Par Balcera "Senators" galveno treneri kļūst debitants un bijušais kauslis Smits
Dīdžejs Smits un Maiks Bebkoks. Foto: Džošua Klouks, theathletic.com

Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas "Senators" pavēstījusi, ka par tās jauno galveno treneri kļuvis 42 gadus vecais kanādietis Deniss jeb Dīdžejs Smits.

Iepriekšējās četras sezonas Smits bija Maika Bebkoka asistents Toronto "Maple Leafs", taču galvenā trenera amatā viņš Nacionālajā hokeja līgā vēl nav strādājis. Uz Toronto "Maple Leafs" viņš pārcēlās pēc triumfa Memoriālajā kausā, līdz titulam aizvedot Ošavas "Generals".

"Dīdžejs Smits ir uzvarētājs. Mēs ticam, ka viņš ir labākā persona, lai attīstītu Otavas "Senators" un aizvestu to līdz panākumiem," sacīja "Senators" ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. "Dīdžejs ir lielisks orators un izcils stratēģis. Viņa kaislīgā pieeja darbam, kā arī spēja iemācīt hokeju, ir tieši tas, ko mēs meklējām procesa gaitā."

Spēlētāja karjerā Smits Nacionālajā hokeja līgā "Maple Leafs" un Kolorādo "Avalanche" kreklā aizvadīja 45 spēles, nopelnot divus (1+1) punktus un 64 soda minūtes, un lielāko karjeras daļu pavadīja Amerikas Hokeja līgā, 388 spēlēs tiekot pie 130 (37+93) punktiem un 1016 soda minūtēm. Biežo smadzeņu satricinājumu dēļ Smits slidas uz nagliņas kāra jau 27 gadu vecumā.

Otavas "Senators" ar 64 punktiem 82 spēlēs palika pēdējā vietā Nacionālajā hokeja līgā. Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers debitēja ar 36 spēlēm, 14 (5+9) punktiem, desmit soda minūtēm un negatīvu lietderību -7. Pasaules čempionātā 22 gadus vecais Balcers izcēlās ar deviņiem (1+8) punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/senators/news/o...