Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Divi dažādi puslaiki – balts pret melnu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Gailītis: "Divi dažādi puslaiki – balts pret melnu"
Jānis Gailītis un VEF: 3-0 finālsērijā
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Treneris Muižnieks rīkojās gudri, izmantoja savu pieredzi – viņš guvis panākumus daudzās "play-off" spēlēs un sērijās. Uzvarējām, jo pēdējās minūtēs komanda veica milzīgu ekstra darbu," nonākot vienas uzvaras attālumā no LBL titula, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Aigars Šķēle, BK "Ventspils" spēlētājs

"Zaudējām trešo spēli pēc kārtas, taču nekas vēl nav beidzies. Jāizcīna četras uzvaras pēc kārtas un viss būs kārtībā."

Kārlis Muižnieks, BK "Ventspils" galvenais treneris

"Spēle bija stāsts par diviem dažādiem puslaikiem. Pirmajā mums bija pārsvars gandrīz visos basketbola elementos. Otrajā puslaikā spēle sagriezās. Pazaudējām pārliecību, pretinieki iemeta brīvos metienus un vāji nospēlējām aizsardzībā. Beigās laukumā valdīja apjukums.

Mums bija acīmredzamas problēmas cīņā par atlēkušajām bumbām. Pretinieki ļoti agresīvi gāja pakaļ bumbām, spēlēja uz sodu robežas. Mums neizdevās viņus noturēt. Ja pretinieki izcīna bumbu un iemet, pārliecība paliek viņu pusē.

Iespējams, ka nedaudz pārturēju laukumā (Folarinu) Kempbelu. No otras puses, viņš ir viens no mūsu līderiem, ļoti pieredzējis spēlētājs. Ja netrāpa kādu metienu, pats noorientējas un spēj pieņemt lēmumu. Varbūt ātrāk vajadzēja ņemt trešo minūtes pārtraukumu."

Mārtiņš Meiers, VEF spēlētājs

"Spēli iesākām ļoti pasīvi, nebijām īsti pamodušies. Sasteidzām metienus, Ventspils izmantoja iespējas un ieguva lielu pārsvaru. Neapstājāmies. Otrajā puslaikā iekurbulēja Krisa (Ričarda) un kapteiņa (Jāņa Blūma) rīcībe. Ieguvām papildus emocijas un pamazām atsitāmies.

Pirmdienas rītu izmantoju atjaunošanās procedūrām. Arī pēc katras spēles lietoju ledu, lai atpūtinātu sasistās vietas. Svētdienas spēlē sitiens pa kaklu bija diezgan pamatīgs, apstulbu. Pagāja laiks, kamēr iegāju atpakaļ spēlē. Asas situācijas ir “play-off” sastāvdaļa, taču esmu par godīgu basketbolu."

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

"Divi dažādi puslaiki visās nozīmēs – balts pret melnu. Pamatlaika pēdējās 3-4 minūtēs komanda veica milzīgu ekstra darbu, kas deva rezultātu. Sērijā rezultāts kļuvis 3-0, taču tās vēl nav beigas. Ventspils katrā spēlē cīnās arvien labāk un nākamā reize nebūs izņēmums.

Armands Šķēle neatgriezīsies laukumā līdz finālsērijas beigām. Pārtraukumi starp spēlēm ir ļoti īsi, svaru zālē vairāk neejam un treniņu laiks sarūk. Spēlējām tādā grafikā, kāds tiek piedāvāts. Ja vajadzētu, spēlētu divreiz dienā.

Puslaika pārtraukumā nebija neviens spēlētājs, kuram par sniegumu varētu pateikt “ļoti forši”. Saskārāmies gan ar psiholoģiskām, gan taktiskām problēmām, pietrūka agresivitātes. Zinājām, kā pareizi segt pretiniekus, taču vajadzēja to darīt agresīvāk. Treneris Muižnieks rīkojās gudri, izmantoja savu pieredzi – viņš uzvarējis daudzās “play-off” spēlēs un sērijās.

Nevar neskriet pakaļ atlēkušajām bumbām, jādod iespēja izcīnīt otro bumbu. Otrajā puslaikā mums vajadzēja savākt vairāk bumbu zem groziem, jo tas spēlē lielu lomu galīgajā iznākumā. Mums jāturpina spēlēt kā otrajā puslaikā."

  +3 [+] [-]

, 2017-05-23 23:04, pirms 7 gadiem
Varat piekrist vai nepiekrist, bet mans MVP ir Mārtiņš Meiers!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-24 00:07, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Varat piekrist vai nepiekrist, bet mans MVP ir Mārtiņš Meiers!
var piekrist, viņš dara ļoti nozīmīgu darbu. Abi ar Mareku pašlaik ir pelnījuši, bet nu vēl jāuzvar viena spēle

  +1 [+] [-]

, 2017-05-24 07:21, pirms 7 gadiem
VEF ir labākā basketbola organizācija LV. Gan darbs ar bērniem no laukiem, gan sporta skola un daudziem bijis kā tramplīns savā karjerā uz Eiropas klubiem.
Viņi ir pelnījuši šogad būt par čempioniem.

     [+] [-]

, 2017-05-24 09:30, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Varat piekrist vai nepiekrist, bet mans MVP ir Mārtiņš Meiers!
Nepiekrītu!
Finālu statistika:
Mareks Mejeris - 19.3 pts; 8 ab; EFF 22.7 (Mareks tieši pēdējās ceturdaļās ir realizējis tik svarīgus 3 punktu metienus)
Mārtiņš Meiers - 11.7 pts; 8 ab; EFF 13 (Mārtiņam joprojām ir piezīmju problēmas, kas traucē būt vēl produktīvākam)

Mareks Mejeris vienozīmīgi divkārtējs finālu MVP