Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Igaunijā sesto titulu septiņos gados iegūst "Kalev/Cramo"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunijā sesto titulu septiņos gados iegūst "Kalev/Cramo"
Tallinas "Kalev/Cramo" svin titula iegūšanu
Foto: basket.ee

Par Igaunijas čempioni basketbolā sesto reizi pēdējos septiņos gados kļuvusi Tallinas "Kalev/Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 pārspēja Raplas "Avis". Vērtīgākā spēlētāja balva tika bulgāram Branko Mirkovičam.

Tallinas "Kalev/Cramo", kas sērijas pirmajā spēlē uzvarēja ar 20 punktu pārsvaru, bet sekoja divi panākumi ar plus trīs, noslēdzošajā mačā aizbēga otrajā puslaikā. Izbraukumā pret Raplas "Avis" pēc pirmā puslaika bija deviņu punktu pārsvars, ko trešajā ceturtdaļā izdevās palielināt līdz 19 punktiem.

Atpakaļceļa vairs nebija, un Tallinas "Kalev/Cramo" noslēdzošajā duelī triumfēja ar 91:62, sērijā ņemot virsroku ar 4-0 un otro gadu pēc kārtas triumfējot Igaunijas čempionātā. Ar 18 punktiem rezultatīvākie bija Marks Tolefsens un Branko Mirkovičs. Komanda realizēja 11 no 25 jeb 44% tālmetienu.

Bulgāru saspēles vadītājs Mirkovičs tika atzīts par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju. Viņš desmit mačos vidēji guva 14,8 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. Mirkovičs igauņu komandai pievienojās tikai šogad, bet pirms tam pārstāvēja rumāņu "Oradea".

Pagājušajā gadā, kad "Kalev/Cramo" ar 4-1 pieveica Tartu "Rock", par MVP tika atzīts latvietis Rolands Freimanis. Savukārt 2011. gadā balva tika Armandam Šķēlem.

Pieci pēdējie Igaunijas fināli

GadsUzvarētājsRezultātsZaudētājsMVP
2017.Kalev/Cramo4-0RaplaBranko Mirkovičs
2016.Kalev/Cramo4-1TU/RockRolands Freimanis
2015.TU/Rock4-1Kalev/CramoTanels Kurbass
2014.Kalev/Cramo4-0TU/RockVlads Moldovenau
2013.Kalev/Cramo4-0TU/RockTanels Soks

Izmantotie resursi:
Eesti Korvpalliliit

     [+] [-]

, 2017-05-23 10:43, pirms 7 gadiem
Manuprāt,ikgadējais Tallinas un Tartu duelis butu bijis interesantaks un lidzigaks