Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Beļģu talants Tīlemanss piekrīt pievienoties Francijas čempionei "Monaco"

Agris Suveizda

Beļģu talants Tīlemanss piekrīt pievienoties Francijas čempionei "Monaco"
Juri Tīlemanss
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas spēcīgākā futbola kluba "Anderlecht" sporta direktors Hermans Van Holsbēks sarunā ar portālu Sporza.be atklāja, ka talantīgais beļģu pussargs Juri Tīlemanss izlēmis pievienoties "Monaco" un jau rīt izies medicīniskās pārbaudes. Pārejas maksa tiek lēsta 20-25 miljonu eiro apmērā.

Viens no talantīgākajiem beļģu jaunās paaudzes spēlētājiem Juri Tīlemanss pirmo pilnvērtīgo sezonu augstākajā līgā aizvadīja jau 16 gadu vecumā, pirmajās divās sezonās tiekot atzīts par līgas labāko jauno spēlētāju. Savukārt šosezon 20 gadus vecais pussargs 37 mačos guva 13 vārtus, izdarīja 12 rezultatīvas piespēles, palīdzēja "Anderlecht" atgūt titulu un tika atzīts par čempionāta labāko futbolistu.

Kamēr pats Tīlemanss, kurš var spēlēt gan kā uzbrūkošais, gan centra pussargs, par savu nākotni runāt vairās, konkrētāks bija kluba sporta direktors Van Holsbēks: "Vēl atlicis nokārtot dažas detaļas un medicīniskās pārbaudes. Kur viņš izies pārbaudes? Francijas dienvidos. "Monaco"? Tā ir komanda, kas jau vairākus mēnešus nopietni strādā pie viņa iegūšanas, un domāju, ka Tīlemansu apmierina tas, ko "Monaco" viņam piedāvā kā finansiāli, tā arī sportiskajā ziņā."

Arī franču mediji jau ilgāku laiku ziņoja, ka Tīlemanss šovasar kļūs par "Monaco" īpašumu. Perspektīvais futbolists ir "Anderlecht" audzēknis un līdz šim visu profesionālo karjeru bija pavadījis šajā klubā. Anglijā par viņa pakalpojumiem nopietni interesējusies arī Mančestras "City". Paredzams, ka "Monaco" šovasar šķirsies no vairākiem centra un uzbrūkošajiem pussargiem – diezgan droši, ka klubā nepaliks Fabinju un Tjemuē Bakajoko, tāpat liela interese ir arī par Bernardu Silvu.

Tīlemanss jau aizvadījis trīs spēles Beļģijas izlasē, bet Beļģijas U21 izlases rindās viņš 2015. gada septembrī viesojās Jelgavā, izejot pamatsastāvā un palīdzot ar rezultātu 2:0 apspēlēt Latvijas U21 valstsvienību. Tīlemanss ir visu laiku jaunākais beļģu futbolists, kurš spēlējis Čempionu līgā. Šajā turnīrā viņš debitēja 16 gadu un 148 dienu vecumā.

Izmantotie resursi:
Van Holsbeeck: "Tielemans legt deze week...

  +1 [+] [-]

, 2017-05-23 20:05, pirms 7 gadiem
Sitas uz fifa 16 bija baigais prospekts. Fifa 17 ari laikam

     [+] [-]

, 2017-05-23 22:09, pirms 7 gadiem
kads tur talants. par 16 gadnieku 2x vairak piko. joks...bet isteniba musdienu transferi ir sick...

     [+] [-]

, 2017-05-23 22:24, pirms 7 gadiem
Juri! Juri, you realy should need to ask some questions!