Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pūcītis: "Finansiāli sezonu varēsim aizvadīt, kā plānots"

Andrejs Siliņš

Pūcītis: "Finansiāli sezonu varēsim aizvadīt, kā plānots"
Uldis Pūcītis. Foto: Jānis Līgats

"Šogad pirmo reizi spēlējam Eiropas kausos, kas varētu dot iespējas iegūt papildus atbalstu. Nebaidīšos teikt, ka šobrīd tas būs neiespējami," Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus Kadra" sacīja "Valmiera FC" viceprezidents Uldis Pūcītis, tiesa, vienlaikus apliecinot, ka sākotnēji plānoto budžetu koronavīrusa pandēmijas dēļ nenāksies samazināt.

"Gribam strādāt, gribam spēlēt pēc iespējas ātrāk. Protams, ievērojot visus speciālistu ieteikumus. Pēc iespējas ātrāk gribam atsākt vismaz kaut kāda veida grupu nodarbības, jo šobrīd viss darbs notiek individuāli. Saprotam situācijas nopietnību, bet domāju, ka ir varianti, redzot, kas notiek Eiropā - valstīs, kur ir vairāk problēmu, tiek meklēti risinājumi, lai vismaz profesionāli klubi var strādāt. Cerams, ka arī mums izdosies panākt kaut kādu vienošanos," Pūcītis izteica cerību, ka ierobežojumi tiks mīkstināti vismaz tiktāl, lai komanda varētu pilnvērtīgāk strādāt.

"Mūsu gadījumā sezonas sākšanai vajadzētu divas nedēļas, lai sagatavotos. Tas būtu pietiekami. Esam kontrolējuši, lai puiši paliek labā fiziskajā sagatavotībā. Fiziski viņi ir gatavi, bet morāli noguruši, ka pirmssezona ilgst jau piecus mēnešus, viņi grib spēlēt pēc iespējas ātrāk," kluba viceprezidents atzīst, ka pietiktu ar pāris nedēļām, lai komanda būtu gatava spēlēt. "Apstākļi visiem ir vienādi, un divas nedēļas būtu pietiekoši ilgs laiks, lai sagatavotos un startētu čempionāts."

"Treneris komandas čatā dod norādījumus, izmantojam video iespējas. Ir treniņi, kad, ievērojot visus noteikumus, treneri klātienē kontrolē spēlētāju darbu. Pat tā, ka treneri mašīnā brauc un skatās, lai čaļi skrietu pareizā tempā," smejas Pūcītis. "Lielā mērā, protams, viss paliek uz sportistu godaprātu - viņu pašu interesēs ir uzturēt sevi labā formā. Mēģinām atrast jaunus risinājumus, lai dažādotu puišiem darbu, lai tas nebūtu tik monotons un apnicīgs. Protams, gribam sākt sezonu, bet tai pašā laikā - negribam riskēt un skriet pa galvu, pa kaklu. Mēģinām sadzīvot ar šo situāciju."

"Šobrīd finansiāli varēsim sezonu aizvadīt kā plānots, par to nav jābaidās. Cita lieta - iet meklēt jaunus sadarbības partnerus vai sponsorus šobrīd ir gandrīz vai bezcerīgi," Pūcītis norāda, ka budžeta ziņā šī sezona nav apdraudēta. "Tas ir sāpīgi, jo šogad pirmo reizi spēlējam Eiropas kausos, kas varētu dot iespējas iegūt papildus atbalstu. Nebaidīšos teikt, ka šobrīd tas būs neiespējami.[..] Eiropas līgas naudu saņemsim tikai pēc sezonas, tāpēc ar to nerēķināmies šīs sezonas kontekstā - neņemam kredītu un nedzīvojam tā, lai gada beigās to vajadzētu atdot. Nauda, ko varam iegūt no Eiropas līgas, būtu jau nākamās sezonas budžetā."

Valmierā bija paredzēts sezonas atklāšanas mačs, kurā "Valmiera" uzņemtu čempionus "Riga". Spēles dienā, 13. martā, sākās ārkārtējā situācija valstī, līdz ar to mačs nenotika. Vidzemnieki plānojuši radīt īpašu atmosfēru atklāšanas mačam, tomēr lielus finansiālos zaudējumus nenotikusī spēle nav nesusi, atzīst Pūcītis. "Mums nav negatīvas pieredzes ar sadarbības partneriem šajā situācijā. Tā nav ne Valmieras vai Latvijas problēma, tā ir visas pasaules problēma. Cilvēki ir saprotoši un panāk pretī."

Jāņa Daliņa stadionā, kur "Valmiera" plāno nākotnē spēlēt, būvniecības darbi neesot apstājušies, un paredzams, ka tie tikšot pabeigti rudenī. "Atklāšana gan droši vien būs nākamgad, ņemot vērā visus birokrātiskos darbus, kas jāpaveic pēc darbu noslēgšanas. Pandēmijas dēļ nekas aizkavējies nav," saka Pūcītis.

Visa saruna ar Uldi Pūcīti klausāma Sportacentrs.com podkāstā "Ārpus Kadra". Video formātā to iespējams skatīties ŠEIT, savukārt audio formātā to iespējams klausīties platformās Spotify, Podbean, Apple Podcasts, PlayerFM, Google Podcasts, Stitcher, TuneIn, podkasti.lv, SoundCloud u.c.

     [+] [-]

, 2020-04-23 18:51, pirms 4 gadiem
Pēc 13.marta ''Valmiera'' papildus pieteica divus senegāliešus: https://lff.lv/klubi/valmiera-fc-27...