Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pārliecinoši uzvar Jūrmalā un pusfinālsērijā panāk 2-0

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" pārliecinoši uzvar Jūrmalā un pusfinālsērijā panāk 2-0
Ingus Jakovičs. Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Pie otrā panākuma Latvijas Basketbola līgas pusfinālā tikuši "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar pieveica "Jūrmala Betsafe" komandu, tā nonākot vienas uzvaras attālumā no fināla.

Mača rezultātu nedaudz pārsteidzoši ar tālmetienu atklāja Lauris Blaus, bet vēl pēc Uģis Pinete panāca jau 6:0 mājinieku labā. Viesiem bumba grozā nekrita ne tuvas, ne tālas distances, bet iespēju atrauties vēl tālāk jūrmalnieki neizmantoja. Ziediņš ar skaistu triecienu no augšas atjaunoja sešu punktu pārsvaru, bet vēl pēc brīža viņa tālmetiens uz tablo iededza 11:6 laukuma saimnieku labā. Ilgāku laiku laukuma saimnieki saglabāja trīs četru punktu pārsvaru, līdz spēles grozus savās rokās ņēma “Ventspils” kapteinis Māris Gulbis, kura septiņi punkti pēc kārta ļāva pirmo reizi vadībā izvirzīties viesiem (15:14).

Gulbis vecākais bija redzamākā figūra laukumā arī ceturtdaļas pēdējās minūtē, gūstot vēl četrus punktus un panākot 22:19 savas komandas labā. Interesanti, ka pieredzējušā uzbrucēja kontā bija tieši pusi no visiem ventspilnieku gūtajiem punktiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā iebuksēja abu komandu uzbrukums, tomēr minimālu vadību saglabā “Ventspils”. Pirmais atmodās tieši viesi, pēc Riharda Lomaža trim un Ronalda Zaķa diviem punktiem tiekot pie pārsvara rekorda – 31:23. Tūlīt pat ar teicamu piespēli Māris Ziediņš sarūpēja vieglus divus punktus Pinetem un šajā brīdī savējos uz apspriedi sauca “Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Nepilnu minūti vēlāk to pašu gan nācās darīt Mārtiņam Gulbim, jo komandas šķīra jau desmit punkti – 35:25 ventspilnieku labā. Četras minūtes līdz puslaika beigām īstajā brīdī izšāva jūrmalnieku kapteinis Pinete, trāpot no tālās distances, bet otrā laukumā galā to pašu paveica Gulbis, turklāt vēl pievienojot arī soda metienu.

Puslaika pēdējā minūtē, kad ventspilniekiem bija 13 punktu pārsvars, piepeši ļoti emocionāli uz notiekošo laukumā reaģēja viesu centrs Usmans Drama, ne vien nopelnot personisko piezīmi, bet arī tehnisko un visai asi skaidrojot attiecības ar komandas biedru Lomažu. Jūrmalnieki tā tika pie trim soda metieniem, no kuriem Edgars Jeromanovs realizēja divus (48:37). Atlikušajā laikā ar vienu soda metienu izcēlās Jakovičs, un pēc spēlētām 20 minūtēm “Ventspilij” bija 12 punktu pārsvars.

Otro puslaiku ar tālmetienu sāka Pinete, kurš pirmā mača trešajā ceturtdaļā sameta četrus trīspunktniekus pēc kārtas. Nākamos trīs punktus viņam bija iespēja savākt no soda metienu līnijas, taču mērķi sasniedza divi metieni. Pamazām attapās arī “Ventspils” uzbrukums, un ceturtdaļas vidū Jakovičs ar tālmetienu panāca jau 55:42, liekot jūrmalniekiem pieprasīt minūtes pārtraukumu.

“Jūrmalai” vēlamas izmaiņas šī apspriede gan nenesa, jo viesi tika arī pie 15 punktu pārsvara, taču arī lūzumu mačā tas vēl nesarūpēja. Nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām pēc jūrmalnieku ātrā uzbrukuma, kuru noslēdza Karls Montgomerijs (59:47), ļoti skaļā tonī ar savējiem jau aprunājās Štelmahers. Ventspilnieki rājienu atstrādāja ar astoņiem punktiem pēc kārtas, pēdējās minūtes ievadā tiekot pie 20 punktu pārsvara, bet ceturtdaļu noslēdzot 67:49.

Lai tiktu pie iespējas pacīnītos par uzvaru un sērijas rezultāta izlīdzināšanu, mājiniekiem bija vēlams uzreiz sākt ar rezultāta starpības deldēšanu, taču ar sešiem punktiem – Ārledžs no tālās, Zaķim 2+1 – izšķirošo ceturtdaļu uzsāka viesi. Lai gan izrāviens vairs neturpinājās, arī jūrmalnieku uzbrukums neuguņoja, kas lika domāt, ka šajā mačā uzvarētājs jau ir skaidrs.

Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām ventspilnieki laukumā sūtīja arī Dāvidu Vīksni, vēlāk spēlē iesaistījās arī Artūrs Grīnbergs, turklāt abi jaunie basketbolisti arī tika pie punktiem. Lai gan mājiniekiem uz brīdi izdevās pietuvoties, galu galā “Ventspils” tomēr svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru 91:63.

Sērijas trešā spēle ceturtdien risināsies Ventspilī.

Olybet LBL pusfināls, 23. aprīlis

Jūrmala Betsafe – Ventspils 63:91 (19:22, 18:27, 12:18, 14:24)
Jūrmala Betsafe: Pinete 13, Vecvagars 9, Mongomerijs 8, Ziediņš 7 (6ab), Pļavnieks 7, Blaus 5, Jeromanovs 4, Krastiņš 4, Aleksejevs 2, Vikentjevs 2, Mediss 2
Ventspils: Jakovičs 19, Gulbis 17, Lomažs 13 (6rp), Dramē 11 (12ab), Ārledzš 10 (6ab), Bērziņš 8, Zaķis 7 (7ab), Vītols 2, Grīnbergs 2, Vīksne 2

  +4 [+] [-]

, 2019-04-23 21:12, pirms 5 gadiem
Jūrmalai spēle sanāk interesantāka nekā Ogrei, bet rēķins finišā tāds pats... Būs jāgaida līdz bronzas finālam, pusfinäli abi ir un laikam jau arī būs uz vienu grozu.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-23 21:36, pirms 5 gadiem
Ventiņi neko īpašu spēlē neparādīja, tomēr metieni iekrita. Vairāk interesē ventiņu komandas mikroklimats. Saspiedies nedaudz Dramē iesist komandas līderim, redzēs vai kādas izmaiņas būs nākamajā spēlē. Domāju ka Vpils fanu vietā būtu viņu izsvilpis, kad sodiņus viņš meta, bet nu vienalga.

  -3 [+] [-]

, 2019-04-23 22:32, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Jūrmalai spēle sanāk interesantāka nekā Ogrei, bet rēķins finišā tāds pats... Būs jāgaida līdz bronzas finālam, pusfinäli abi ir un laikam jau arī būs uz vienu grozu.
Jūrmalas 1.spēle jau izraisīja lielu pārsteigumu. Šajās sērijās (kā jau pirms sezonas varēja droši teikt) viss tiek taupīts un gatavots, lai pretinieks tiek pie koka. Kā būs? To rādīs spēles, protams, bet normālam bbola zinātājam diez vai rastos šaubas par Jūrmalas uzvaru, ja vien neatgriežas Bērzs.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-23 22:57, pirms 5 gadiem
dinamo98 rakstīja: Ventiņi neko īpašu spēlē neparādīja, tomēr metieni iekrita. Vairāk interesē ventiņu komandas mikroklimats. Saspiedies nedaudz Dramē iesist komandas līderim, redzēs vai kādas izmaiņas būs nākamajā spēlē. Domāju ka Vpils fanu vietā būtu viņu izsvilpis, kad sodiņus viņš meta, bet nu vienalga.
Pastāsti, kas tur bija?

     [+] [-]

, 2019-04-24 07:15, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pastāsti, kas tur bija?
V-pilij saraustīts uzbrukums un Dramē stūrī itkā saglabā bumbu, Lomažs blakus prasa piespēli, bet Dramē vadās pats un pazaudē bumbu un dabū sodu pietam. Pēc svilpes izskatījās ka Lomažs kautko pasaka Dramē. Šis paņem un iedod pļauku Lomažam un norauj klāt vēl tehnisko

  +1 [+] [-]

, 2019-04-24 08:09, pirms 5 gadiem
Tu biji uz vietas?! Jo pa TV tas izskatījās daudz savādāk..

     [+] [-]

, 2019-04-24 13:08, pirms 5 gadiem
BKVFANS777 rakstīja: Tu biji uz vietas?! Jo pa TV tas izskatījās daudz savādāk..
Jā biju