Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempiones Slovēnijas treneris Kokoškovs - reāls kandidāts uz "Suns" galvenā trenera amatu

Andrejs Siliņš

Eiropas čempiones Slovēnijas treneris Kokoškovs - reāls kandidāts uz "Suns" galvenā trenera amatu
Igors Kokoškovs pēc "EuroBasket 2017" titula izcīnīšanas
Foto: AP / Scanpix

Serbu speciālists Igors Kokoškovs, kurš pagājušā gada septembrī aizveda Slovēniju līdz sensacionālam Eiropas čempiontitulam, tiek izskatīts kā viens no reālākajiem kandidātiem uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Fīniksas "Suns" galvenā trenera amatu.

Pēc neveiksmīgās sezonas, kurā izcīnīta tikai 21 uzvara un ieņemta pēdējā vieta Rietumu konferencē, "Suns" turpina aktīvi meklēt galveno treneri. Pozīcija bijusi vakanta jau kopš sezonas sākuma - Ērls Vatsons no darba tika atbrīvots jau pēc trim mačiem, bet atlikušo sezonas daļu komandu kā pagaidu galvenais treneris vadīja Džejs Triāno.

Par vienu no reālākajiem kandidātiem uz galvenā trenera vietu šobrīd izvirzījies serbs Igors Kokoškovs. Lai gan Kokoškovam kopš 2010. gada ir arī ASV pilsonība, speciālists dzimis, audzis, mācījies un sācis trenera karjeru tieši Serbijā. Līdz ar to Kokoškovs pavisam reāli varētu kļūt par pirmo Eiropas speciālistu, kurš kļūs par NBA kluba galveno treneri.

Pēdējos 18 gadus Kokoškovs bijis asistents dažādos NBA klubos - Losandželosas "Clippers", Detroitas "Pistons", Fīniksas "Suns", Klīvlendas "Cavaliers", Orlando "Magic" un Jūtas "Jazz".

Soltleiksitijas vienībā Kokoškovs strādā trešo sezonu, asistējot galvenajam trenerim Kvinam Snaideram, kurš jau paspējis izteikties, ka simtprocentīgi atbalstītu "Suns" vēlmi nolīgt Kokoškovu. Pieredzējušais "Suns" uzbrucējs Džereds Dadlijs arī jau paspējis izteikt atbalstu Kokoškova kandidatūrai, tāpat kā "Pelicans treneris Alvins Džentrijs un vairāki basketbola apskatnieki.

Kā galvenais treneris Kokoškovs strādājis tikai jaunatnes basketbolā, vienu sezonu Serbijā ar pieaugušo komandu un izlašu līmenī. Tajā Kokoskovs strādājis ar Gruziju un Slovēniju, bet asistenta lomā - arī ar Serbijas un Melnkalnes izlasi. Gruzijas izlasi Kokoškovs ieveda Eiropas čempionāta elitē un vadīja trīs finālturnīros (2011, 2013, 2015).

Pirms diviem gadiem Kokoškovs tika izcelts par Slovēnijas galveno treneri, vispirms aizvadīja perfektu kvalifikācijas turnīru (6-0) un pēc tam sekoja vēl izcilāks 2017. gada finālturnīrs - deviņas uzvaras deviņās spēlēs un Eiropas čempiontituls. Ceļā uz titulu Kokošova vadītie slovēņi ceturtdaļfinālā uzveica Latviju.

Līdz ar jaunā kvalifikācijas formāta ieviešanu Kokoškovs bija spiests pamest galvenā trenera posteni izlasē, taču aizvien veic konsultanta pienākumus.

Izmantotie resursi:
https://valleyofthesuns.com

     [+] [-]

, 2018-04-23 17:50, pirms 6 gadiem
Domāju, Kokoškovs par visiem 100% kļūs par Suns galveno treneri, ja Suns draftā tiks pie Dončiča. Prognozēju, ka tieši uz to viņi arī ies. Ja vēl klāt ņem Benderu, tad var uzskatīt, ka Suns būs 2 no pēdējo gadu talantīgākajiem jaunajiem Eiropas spēlētājiem + Eiropas treneris - čempions, kurš jau nu noteikti mācēs savus tautiešus pareizi izmantot. Ar tautiešiem es domāju bijušos Dienvidslāvijas skolas produktus.

     [+] [-]

, 2018-04-23 21:43, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Domāju, Kokoškovs par visiem 100% kļūs par Suns galveno treneri, ja Suns draftā tiks pie Dončiča. Prognozēju, ka tieši uz to viņi arī ies. Ja vēl klāt ņem Benderu, tad var uzskatīt, ka Suns būs 2 no pēdējo gadu talantīgākajiem jaunajiem Eiropas spēlētājiem + Eiropas treneris - čempions, kurš jau nu noteikti mācēs savus tautiešus pareizi izmantot. Ar tautiešiem es domāju bijušos Dienvidslāvijas skolas produktus.
Nez, man liekas, ka Suns vajag garo galu spēlētāju, bet uz PG pozīcījas līgums beidzās Paitonam un nezinu vai ar šo pagarinās līgumu.

     [+] [-]

, 2018-04-24 10:34, pirms 6 gadiem
Dabūt Dončiču + kādu veterānu vēl piesaistīt un, tad Bookeram tiešām būs motivācija mēģināt tikt uz playoff.
Atceros visi ārzemju eksperti pirms drafta Benderu pat sauca par "the next Porzingis" un kas tur sanāca? Pagaidām nekas!