Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vai "Liepāja" spēs atgūties pēc graujošā zaudējuma "Valmierai"?

Emils Ozerinskis

Vai "Liepāja" spēs atgūties pēc graujošā zaudējuma "Valmierai"?
Mareks Jurevičus
Foto: Ģirts Gertsons

Šodien Liepājas Olimpiskajā centrā notiks ne tika Kristapa Porziņģa preses konference, bet arī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas otrā cīņa starp "Liepāju/Triobet" un "Valmieru/Ordo". Šobrīd sērijā ar 1-0 vadībā ir valsts čempioni valmierieši.

Latvijas čempionāta regulāro sezonu pērnās sezonas čempionvienība "Valmiera/Ordo" noslēdza trešajā pozīcijā ar bilanci 21-11. Savukārt "Liepāja/Triobet" pēc vāja sezonas snieguma spēlēja daudz pārliecinošāk sezonas otrajā pusē, ielaužoties "play-off" zonā un ar bilanci 15-17 sasniedzot sesto vietu. Regulārās sezonas savstarpējās cīņās "Valmiera" uzvarēja ar 3-1, tomēr visas spēles izvērtās saspringtas. Reizi cīnoties pagarinājumā, divreiz mačiem noslēdzoties ar divu punktu starpību, bet pēdējā cīņā valmieriešiem uzvarot ar septiņiem punktiem.

Pagājušajā piektdienā Uvis Helmanis "Valmieras/Ordo" basketbolistus izslēgšanas spēļu pirmajam mačam pret savu bijušo komandu bija kārtīgi noskaņojis. Jau no spēles sākuma valmierieši dominēja savā laukumā, spēlējot ar lielu enerģiju gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Pirmajās desmit minūtēs Vidzemes komanda iekrāja 12 punktu pārsvaru un neapstājās arī mača turpinājumā. Līdz pirmā puslaika izskaņai "Valmieras/Ordo" pārsvars sasniedza rezultātu 52:27. Liepājniekiem, nespējot atrast pretargumentus valmieriešu aktīvajai spēlei, nācās diezgan ātri samierināties ar mača likteni un zaudējumu pirmajā ceturtdaļfināla cīņā. Mača izskaņā vienīgā intriga bija par "Valmieras/Ordo" iespējām sasniegt simts punktu robežu, ko Jānis Kaufmanis par prieku līdzjutējiem arī izdarīja. Spēles beigu rezultāts 101:70, dodot "Valmierai/Ordo" uzvaru pirmajā sērijas mačā.

Valmierieši pirmajā mačā izpildīja metienus ar teicamu precizitāti, gūstot punktus no divu punktu zonas ar 70%, bet no tālās distances realizējot 41% metienu. Arī zem groziem pilnībā situāciju kontrolēja vidzemnieki, izcīnot 44 atlēkušās bumbas, kamēr pretiniekiem vien 27. Sērijas turpinājumam valmieriešiem ir rezerves pieļauto kļūdu ailītē, kur Uvja Helmaņa trenētā vienība bumbu zaudēja 18 reizes, kamēr Agra Galvanovska padotajiem par divām kļūdām mazāk. Liepājniekiem desmit reižu izdevās pārtvert bumbu, kas lielā atainojas pretinieku kļūdu skaitā. Gandrīz uz pusi lielāku ieguldījumu "Valmieras" punktu gūšanā deva spēlētāji no rezervistu soliņa, kas sērijas turpinājumā var būt viens no lielākajiem trumpjiem Vidzemes komandai.

Nozīmīgu lomu "Valmieras" uzvarā pirmajā mačā nospēlēja Jānis Kaufmanis, tieši otrajā ceturtdaļā nostiprinot mājienieku pārsvaru. Kopumā valmierietis izcēlās ar 18 gūtiem punktiem un pieciem izprovocētiem pretinieku pārkāpumiem. 18 punktus "Valmieras" labā guva arī Mārtiņš Laksa, savukārt amerikāņu saspēles vadītājam Damjēram Pitsam 14 gūti punkti un četras rezultatīvas piespēles. "Liepājas/Triobet" sastāvā 15 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Artjoms Butjankovs, bet Džeilena Stīla rēķinā 13 gūti punkti. Samērā nemanāms sērijas pirmajā mačā tieši uzbrukuma noslēgumā bija viens no liepājnieku līderiem Malkoms Grifins, izdarot tikai sešus metienus, ar kuriem gūti septiņi punkti un izdarītas tik pat piespēles.

Spēles sākums pulksten 19:30 Liepājas Olimpiskajā centrā. Ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām "Valmiera/Ordo" šobrīd ir vadībā ar 1-0. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Rīgas VEF.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināli

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jēkabpils - Barons kvartāls89:8476:8226.04.30.04.02.05.*1-1
Valmiera/Ordo - Liepāja/Triobet101:7024.04.27.04.29.04.*01.05.*1-0

"*" - ja nepieciešams

     [+] [-]

, 2017-04-25 22:01, pirms 7 gadiem
Emīl, varbūt nevajadzēja liepājniekus kacināt ar šito analīzi? Sāpīgi taču. Viņiem. Un mobilizējoši reizē. Redzi, kas sanāca...