Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

LVS ģenerālsekretārs: "Olimpiskās spēles ir jāpārceļ uz gada beigām"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LVS ģenerālsekretārs: "Olimpiskās spēles ir jāpārceļ uz gada beigām"
Laura Ikauniece. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs uzskata, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ Tokijas olimpiskās spēles jāpārceļ uz vēlāku laiku šī gada beigās. Vairāki mūsu vieglatlēti šobrīd praktiski ir kvalificējušies olimpiādei - to ģenerālsekretārs paziņoja Latvijas Televīzijas pirmdienas raidījumā "Sporta Studija".

LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs: ja olimpiskās kvalifikācijas periods beigtos šobrīd tad, tad pēc normatīva vai ranga uz Tokijas spēlēm varētu doties 9 mūsu vieglatlēti. Bluecattechnical.uk apkopotā informācija gan liecina, ka tie būtu 10 mūsējie: normatīvu izpildījušas Laura Ikauniece (septiņcīņa), Līna Mūze (šķēpmešana) un Laura Igaune (vesera mešana), savukārt pēc ranga tiek Gunta Vaičule (200m un 400m), Sindija Bukša (200m), Līga Velvere (800m), Madara Palameika (šķēpmešana), Rolands Štrobinders (šķēpmešana), Gatis Čakšs (šķēpmešana), un Ruslans Smolonskis (50km soļošana).

Dmitrijs Miļkevičs: "Sportiskais mūžs ir tik īss, ka tiem mūsu vieglatlētiem, kuri šobrīd kvalificējušies, protams, ir grūti to pieņemt [ka olimpiskās spēles varētu tikt pārceltas]. Bet jāskatās arī no otras puses - uz doto brīdi pasaule ir tādā pauzes situācijā, ka principā nevar normāli trenēties, daudzi stadioni ir ciet, daži cilvēki atrodas pašizolācijā. Vienu vai divas nedēļas vēl būtu "okey" palikt mājās, dažreiz atpūta nāk par labu. Ja būs nepieciešams vēl ilgāks laiks, lai atsāktu normālus treniņus, tad es domāju, ka ir jāpārceļ šīs spēles. Jāskatās arī no organizatoriskā viedokļa - vai vispār ir opcija pārcelt uz nākamo gadu? Cik esmu sapratis, tad to nevar izdarīt nākamajā gadā, var pārcelt tikai uz šī gada beigām. Nākamajā gadā visām starptautiskajām federācijām ir savi pasākumi, kurus tad vajadzētu pārcelt uz nākotni. Un tad jau nāks arī ziemas olimpiskās spēles. Tas viss ir grūti pavelkams tik tuvā laikā." LVS ģenerālsekretārs piekrita, ka pārcelšanas gadījumā labākais norises laiks būtu 2020. gada beigās.

Kā jau ziņots, septiņcīņniece Laura Ikauniece iepriekš informēja, ka viņai būtu labāk, ja Tokijas spēles tiktu pārceltas uz vēlāku rudeni šogad.

Sporta menedžeris Edgars Buļs: "Starptautiskā kalendāra sakarā varētu piekrist Dmitrijam, ka vislabāk būtu pārcelt šī gada ietvaros, jo nākamgad jau būs citi - uz nākamo gadu ir pārcelts Eiropas čempionāts futbolā, notiks arī basketbolā un vieglatlētikā - pilns ar lieliem pasaules notikumiem. Bet es stipri šaubos, ka līdz šī gada beigām būs iespējams globāli nokontrolēt Covid-19 vīrusa izplatību. Jo ir valstis, kur tikai tagad viss sākas, piemēram, ASV ar lielāko delegāciju vasaras spēlēs."

"Sporta Studijas" aptaujā savu nostāju pauda 40 mūsu sportisti, kuri pretendē uz Tokijas olimpiskajām spēlēm - 23 (57.5%) uzskata ka olimpiāde jāpārceļ uz vēlāku laiku, savukārt 17 (42.5%) domā, ka spēlēm jānotiek plānotajā laikā.

Izmantotie resursi:
LTV raidījums "Sporta Studija"
bluecattechnical.uk/RoadToTokyo

     [+] [-]

, 2020-03-24 00:11, pirms 4 gadiem
Mīļie sporta funkcionāri, vai Jums nešķiet, ka gada otrā puse būs pārspīlēti piebāzta ar tik daudz sporta pasākumiem, ka sportisti sacensību režīmā dzīvos 24/7?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-24 00:46, pirms 4 gadiem
Ja Laurai tā būs labāk, tad ir jāpārceļ!

  -1 [+] [-]

, 2020-03-24 07:23, pirms 4 gadiem
Vai tikmers ar aldoni jau vēstuli baham nosūtija?

     [+] [-]

, 2020-03-24 08:01, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mīļie sporta funkcionāri, vai Jums nešķiet, ka gada otrā puse būs pārspīlēti piebāzta ar tik daudz sporta pasākumiem, ka sportisti sacensību režīmā dzīvos 24/7?
Sportistiem tas ir normāls režīms!

     [+] [-]

, 2020-03-24 08:29, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mīļie sporta funkcionāri, vai Jums nešķiet, ka gada otrā puse būs pārspīlēti piebāzta ar tik daudz sporta pasākumiem, ka sportisti sacensību režīmā dzīvos 24/7?
Nākamgad šajā ziņā, man šķiet, būs tas pats...