Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2551, Did:0, useCase: 3

Jurevičus: Varam cīnīties ar VEF un "Ventspili"

Andrejs Siliņš

Jurevičus: Varam cīnīties ar VEF un "Ventspili"
Mareks Jurevičus
Foto: Ģirts Gertsons/liepajaslauvas.lv

Mareks Jurevičus ir viens no "Liepāja/Triobet" komandas līderiem, un liepājnieki šajā sezonā demonstrējuši sniegumu, kas liek uz drīzumā gaidāmo izslēgšanas turnīru skatīties ar kāru aci - cīņa par finālu varētu šosezon izvērsties īpaši aizraujoša. "Esam šogad pierādījuši, ka varam cīnīties ar viņiem, ja spēlējam komandas spēli kā aizsardzībā, tā uzbrukumā. Domāju, viss var izdoties un varam uzvarēt arī sērijā," sarunā apliecina arī Jurevičus, kurš pirmo reizi kopš karjeras sākuma aizvadījis pilnu sezonu dzimtās pilsētas klubā.

Jau no sezonas sākuma demonstrējāt labu sniegumu. Kas bijis pamatā stabilitātei?
- Pirmais un galvenais ir vasarā ieguldītais darbs. Augustā sākām darbu, un klāt uzreiz bija pilnīgi visi spēlētāji - gan vietējie, gan leģionāri. Tas ļāva visiem vienmērīgi labi sagatavoties sezonai. Sākums izdevās ļoti labi, gan pārbaudes turnīros, gan Baltijas līgas kausā. Bijām uz pacēluma.

Ventspili sezonas sākumā apspēlējāt vairākas reizes, tai skaitā izbraukumā. Cik liels nopelns pārliecības iegūšanai bija šīm uzvarām?
- Bijām ātrāk un labāk sagatavojušies kā pilna komanda - visi kopā. Ventspilniekiem bija vairāki izlases spēlētāji un ārzemnieki pievienojās vēlāk. Tas bija mūsu plusiņš - bijām vairāk saspēlējušies nekā viņi. Tas arī deva pārliecību, lai uzvarētu pirmās spēles un kāpēc lai neuzvarēt arī nākamās? Esam pārliecinājušies, ka to var izdarīt. Kurš labāk nospēlē konkrētajā spēlē, tas arī izcīna uzvaru.

VEFam tomēr iekost neizdevās. Kas pietrūka?
- Neizpildījām spēles plānu - neapturējām VEF ātros uzbrukumus. Viņi spēlēja sev parocīgu spēli, trāpīja savus metienus. Nevarējām to apturēt, un viņi bija labāki.

VEF un "Ventspils" piekopj ļoti atšķirīgu stilu. Vai jums kāds no tiem ir parocīgāks?
- Ja runa ir par play-off, tad tās ir pavisam citādākas spēles. Ir konkrēta komanda, pret kuru jāgatavojas spēlēt. Nav kā sezonas laikā, kad "Ventspils" un VEF varbūt skatās vairāk ilgtermiņā. Kas būs, ar to nāksies spēlēt, nav jēgas skatīties, kura ir parocīgāka pretiniece. "Ventspils" spēlē lēnāk un organizētāk, savukārt VEF ar strītbola tipa ātriem uzbrukumiem. Jā, pagaidām labāk izdevies pret "Ventspili", bet izslēgšanas turnīrā ir pavisam cita atmosfēra, cits noskaņojums.

Par Liepāju runā kā par to komandu, kas reāli varētu izjaukt ierasto finālu. Vai šosezon radusies pārliecība, ka Ventspils un VEF ir ņemamas ne tikai vienā spēlē, bet arī sērijā?
- Jā, citādi jau nebūtu jēgas vispār spēlēt, ja ej uz maču un domā, ka zaudēsi. Esam šogad pierādījuši, ka varam cīnīties ar viņiem, ja spēlējam komandas spēli kā aizsardzībā, tā uzbrukumā. Domāju, viss var izdoties un varam uzvarēt arī sērijā.

Šobrīd esat trešie, bet, uzvarot visas atlikušās spēles, teorētiski varat arī atgūt otro vietu. Vai uz to koncentrēsieties, cik svarīgi tas ir šajā sezonas posmā?
- Noteikti ir svarīgi. Ejam no spēles uz spēli ar domu uzvarēt. Ja pabeigsim sezonu otrajā vietā, noteikti būsim ieguvēji, jo nebūs jāspēlē ceturtdaļfināls. Visas sešas play-off komandas ir spēcīgas un var uzvarēt viena otru. Protams, labāk ir tikt divniekā un bez stresa gatavoties pusfinālam. Nedomāju, ka spēļu trūkums, kamēr citi spēlē ceturtdaļfinālu, būtu problēma. Būtu laiks kārtīgi atstrādāt nianses savā spēlē. Domāju, ja būtu nepieciešams, varētu arī sarunāt kādu pārbaudes spēli.

Iepriekš nereti bija tā, ka LBL Liepāja spēlēja labi, bet Baltijas līgā dzīvojās pa tabulas apakšu. Šosezon labi spēlējāt abos turnīros, bet ceturtdaļfinālā tikāt uz Tartu Rock. Kas notika pirmajā spēlē Tartu?
- Vienubrīd šķita, ka uz groza ir uzlikts kāds dēlis, iemest nevarēja pilnīgi neviens - ne no apakšas, ne distances, ne garie spēlētāji, ne ārējie. Metām daudz garām, lai gan arī Tartu savā zālē neuzbruka ar labu precizitāti. Ja godīgi, tie -10 bija pateicīgi, ņemot vērā spēli. Otrajā spēlē Liepājā veiksme pietrūka, bet arī paši pieļāvām dažas muļķīgas kļūdas. Pēdējais metiens izvēlās no groza ārā. Veiksme nebija ar mums, lai gan uzskatu, ka veiksme allaž ir jānopelna. Viss bija iespējams, bet nesanāca. Ko darīt - kā ir, tā ir, un tagad jāskatās tālāk.

Pirmo reizi kopš paša karjeras sākuma esi pavadījis visu sezonu Liepājā. Kā tevi apmierina darba apstākļi dzimtajā pilsētā? Kā klubs audzis pa šiem gadiem?
- Ar tiem laikiem, kad pēdējoreiz te spēlēju pilnu sezonu, uzskatu, ka līmenis ir ļoti audzis. Ir labi darba apstākļi, lai trenētos, lai tiktu zālē, kad vien vēlies. Arī ar medicīnas lietām un atjaunošanos viss ir kārtībā, tāpēc domāju, ka viss gājis uz augšu.

Pirms sezonas bija runas, ka Liepāja varētu piedalīties FIBA Izaicinājuma kausā. Vai tas ir solis, ko klubam vajadzētu spert kā nākamo, lai turpinātu augt?
- Ceru, ka Liepāja kādreiz spēlēs Izaicinājuma kausā. Protams, tā vieta ir godam jānopelna. Domāju, ka klubs un arī līdzjutēji to būtu pelnījuši. Nezinu gan, ko tas prasa finansiāli no kluba, tas jāprasa kādam citam. No sportiskā viedokļa komanda būtu tikai un vienīgi ieguvēja. Tas ir augstāks līmenis, spēlētājiem būtu lieliska pieredze un arī skatītājiem būtu iespēja redzēt Liepājā laba līmeņa komandas. Domāju, ka tādā gadījumā Liepājā noteikti būtu vaļā abas tribīnes.

Vai tev bija atvērtais līgums ar iespēju braukt projām? Vai šādas iespējas bija sezonas gaitā un kāpēc neizmantoji?
- Bija pāris varianti, arī finansiāli izdevīgāki, bet negribēju braukt projām, jo tas nebija tāds līmenis, ko pats gribētu. Paliku šeit, jo komanda labi spēlēja un arī sportiskajā ziņā līmenis šeit bija augstāks un izvirzīti augstāki mērķi. Tāds piedāvājums, lai skrietu projām, nebija.

Latvijā pāreju laiks ir beidzies, bet citur Eiropā vēl var pieteikt jaunus spēlētājus. Ja tev tagad piezvanītu un piedāvātu nospēlēt pēdējos sezonas mēnešus kaut kur vairāk uz Rietumiem vai Dienvidiem, brauktu?
- Domāju, ka paliktu tomēr Liepājā. Aizbraukt un mēģināt sevi pierādīt mēneša laikā jaunā komandā nav viegli. Labāk nospēlēt sezonu līdz galam Liepājā un mēģināt izcīnīt kaut ko.

Ārzemes joprojām ir tas, uz ko skaties ilgtermiņā?
- Gan ārzemes, gan Latvija. Ja būtu ieinteresētība un labs variants kādā no Latvijas top komandām, ar to es domāju VEF un "Ventspili", kas spēlē arī eirokausos - kāpēc nē, kāpēc nepalikt arī Latvijā? Jāvērtē situācija, jo Eiropā ārzemniekiem ir diezgan traģiska situācija ar darba atrašanu.

Minēji sportisko līmeni kā iemeslu palikšanai Liepājā. Vai tas nozīmē, ka uz otrajām līgām Eiropā vairs nevēlies braukt?
- Neuzskatu, ka Itālijas vai Spānijas otrās līgas būtu sliktas. Tur ir pietiekami labs līmenis, lai gan finansiāli tur tagad ir problēmas. Iepriekšējos gados līmenis bijis pietiekami augsts, ārzemniekiem ir NBA pieredze un tamlīdzīgi. Viss jau atkarīgs no tā, kāda situācija ir valstī kopumā.

Liepājā uz spēlēm klātienē šosezon sākuši nākt arī daudz līdzjutēji. Apetīte aug ēdot - vai gribētos lai tiek atvērta arī otra tribīņu puse hallē?
- Protams, gribētos. Bet uzskatu, ka pagaidām nav īsti jēgas to darīt. Labāk, lai viena puse ir pilnīgi pilna nevis abas tribīnes vaļā un pustukšas. Jo vairāk uzvaras, jo vairāk nāk skatītāji. Ja turpināsim labi, un es zinu, ka tā būs - ceru, ka sanāks arī atvērt otro tribīņu pusi vaļā un abas puses būs pilnas.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-23 16:54, pirms 9 gadiem
uz VEF nākamsezon, kā Janičenoka aizstājējs.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-23 16:54, pirms 9 gadiem
Jurevičus un visa komanda šogad tiešām demonstrē ļoti labu baaketbolu

  +1 [+] [-]

, 2015-03-23 16:59, pirms 9 gadiem
Nevar gan

  +6 [+] [-]

, 2015-03-23 16:59, pirms 9 gadiem
asta rakstīja: uz VEF nākamsezon, kā Janičenoka aizstājējs.
Janičenoks nespēlē VEFā

  +2 [+] [-]

, 2015-03-23 16:59, pirms 9 gadiem
varēt jau var

     [+] [-]

, 2015-03-23 17:00, pirms 9 gadiem
Vefam nav vajadzīgs.Cerams ka visa ārējā līnija paliks nemainīga arī uz nākamo sezonu....

Ventspils lai paņem sava līdera Vairoga vietā

  +3 [+] [-]

, 2015-03-23 17:05, pirms 9 gadiem
Cīnīties jau neviens nevar aizliegt! Un ir laba apņēmība, bet bik par īsu būs....

  +2 [+] [-]

, 2015-03-23 17:10, pirms 9 gadiem
Cīnīties var visi ar visiem

  -2 [+] [-]

, 2015-03-23 17:23, pirms 9 gadiem
Ventspilī ir spēlējis,droši vien VEF varētu tikt,bet kā spēlētājs liepājā būtu noderīgaks...Sezonā jacer ka dabūs otro vietu,lai nebūtu klupiens pret baroniem kā tas var atgadīties!

  +2 [+] [-]

, 2015-03-23 17:25, pirms 9 gadiem
Cīnīties varat, bet vai uzvarēt, tas ir cits jautājums...

  +6 [+] [-]

, 2015-03-23 17:35, pirms 9 gadiem
Cīnīties jau var, bet lai uzvarētu? Šaubos, lai gan domāju, ka Bkv var krist Liepājā

  -2 [+] [-]

, 2015-03-23 17:42, pirms 9 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Vefam nav vajadzīgs.Cerams ka visa ārējā līnija paliks nemainīga arī uz nākamo sezonu....

Ventspils lai paņem sava līdera Vairoga vietā
vienu gadu jau panema un izbrāķēja..nekaps 2x uz viena grabekļa,Mareks.

  +9 [+] [-]

, 2015-03-23 17:52, pirms 9 gadiem
W W E rakstīja: vienu gadu jau panema un izbrāķēja..nekaps 2x uz viena grabekļa,Mareks.
Kas tev viņu tur izbrāķēja gudriniek? play-off bija pārliecinoš līderis neskatoties uz to ka bija vairāki izlases kandidāti komandā un nākamajā gadā ja nemaldos devās uz Itāliju..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-23 18:43, pirms 9 gadiem
vakselis rakstīja: Nu ja Robis vēl paliks pie šprices, tad Akselīti nekur prom nelaidīs
Pašlaik gan izskatās ka Stelmaheram pietiks ar vienu titulu lai paliktu amatā (BBL vai LBL) ..Ar katru gadu ar vien bēdīgāks skats uz ventspili

     [+] [-]

, 2015-03-23 19:14, pirms 9 gadiem
Cīnīties var un vajag! Katru rītu sanāk!

  +4 [+] [-]

, 2015-03-23 21:31, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Cīnīties var un vajag! Katru rītu sanāk!
Ar ko ciinies? ar tualetes poda vaaku?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-24 13:34, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: VAR, VAR - SAPŅOS Tak Jēkabpils Lauvas varētu uzvarēt un Barons, tā kā Jurēvič, nolaidies no mākoņiem un mosties no sapņiem!
playoff'i ir playoff'i, pavisam cita ģēla. Liepāja nodemonstrēs izcilu basketbolu un viss notiksies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja