Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Daugavpils" treneris: "Pārtraukumā puišiem teicu: "Redziet, jūs varat ar viņiem spēlēt!""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Daugavpils" treneris: "Pārtraukumā puišiem teicu: "Redziet, jūs varat ar viņiem spēlēt!""
"Daugavpils" galvenais treneris Kirils Kurbatovs
Foto: Mārtiņš Jankovskis

Šodien SMScredit.lv Virslīgas 1. kārtas spēlē Jūrmalas "Spartaks" negaidīti ar 0:1 piekāpās "Daugavpilij". Pēc spēles zaudētāju itāļu treneris Fabio Mikarelli, protams, nebija priecīgs, taču uzsvēra, ka godīgāks rezultāts būtu 0:0. Savukārt uzvarētāju treneris Kirils Kurbatovs slavēja savējos un uzsvēra, ka svarīgi bija noticēt - laukumā futbolu spēlē spēlētāji, nevis uzvārdi.

Fabio Mikarelli, "Spartaka" galvenais treneris: "Domāju, spēle varēja beigties 0:0, taču apzinos, ka futbolā mēdz būt ļoti izcili tehniski izpildījumi, kā tas notika "Daugavpils" gūto vārtu epizodē. Zaudējām spēli, un, domāju, "Daugavpils" tika pie lieliska spēles iznākuma. Uzskatu, ka mana komanda neparādīja labu sniegumu, pavisam noteikti nē. Tā ir mana atbildība, jo esmu treneris, un man ir jāstrādā ar spēlētājiem, lai šo sniegumu uzlabotu."

Vai jūs būtu apmierināts, ja spēle beigtos 0:0? "Nē, ja beigtos 0:0, arī tad nebūtu apmierināts. Taču, uzskatu, ka tas šodien būtu godīgs rezultāts - šis rezultāts labāk atspoguļotu notiekošo laukumā. Zaudējām pretinieku ārkārtīgi izcila sitiena dēļ."

Neviens negaidīja, ka pret "Daugavpili" nespēsiet gūt vārtus. Kāpēc nevedās spēle uzbrukumā? "Mēs šodien pieļāvām kļūdas ļoti vienkāršās situācijās, vienkāršās piespēlēs, nespējām elementāri kontrolēt bumbu. Esmu pārliecināts par to, ka mana komanda ir kvalitatīva un labāka nekā parādīja to šodien, taču zinu arī to, ka treniņi un oficiālas spēles ir absolūti dažādas lietas. Ceru sagaidīt labu sniegumu arī spēlēs, nevis tikai treniņos."

Vai veiksiet izmaiņas sākumsastāvā nākamajā spēlē? "Jā. Šobrīd Sapogovam [krievu uzbrucējam - aut.] ir problēmas ar transfēru, Kozlovam nepaveicās, un viņš jau 6. minūtē guva savainojumu. Ja diviem spēlētājiem ir problēmas ar transfēriem un kopā man ir 18-19 spēlētāji, tad nav lielu iespēju variēt ar sastāvu. Nezinu - domāju, varam kaut ko pamainīt nākamajā spēlē, taču izšķirošs būs treniņos redzētais."

Kā vērtējat Gaurača sniegumu? "Man viņš patīk. Manās acīs viņš parādīja labu sniegumu - viņš cīnījās, viņš skrēja, viņš spēlēja komandas interesēs, un, domāju, tas bija labs sniegums. Protams, viņam vēl jāprogresē, bet tas bija labs sniegums."

Kirils Kurbatovs, "Daugavpils" galvenais treneris: "Pirmkārt, paldies par labo spēli un vēlos apsveikt visus ar sezonas sākumu. Kas attiecas uz spēli, tā vairāk "vilka" uz neizšķirtu. Mums kaut kādā mērā paveicās - trāpījām vārtu rāmī, bet pretiniekam tai pašā laikā bija savas iespējas. Tās nevar saukt par 100% iespējām, taču bija. Tā sanāca, ka uzvarējām. Esam priecīgi, ka sagādājām apmierinājumu gan visiem saviem līdzjutējiem, gan arī paši sev."

Vai var teikt, ka pārpildījāt savu plānu? "Protams, debija Virslīgā uzlika zināmu spiedienu, un, domāju, spēlētāji uztraucās. Taču mēs noskaņojāmies tā, ka futbolu nespēlē uzvārdi, bet gan konkrēti futbolisti konkrētā brīdī. Ja izdodas nospēlēt disciplinēti aizsardzībā un veiksmīgi uzbrukumā, tad kāpēc necerēt arī uz uzvaru? Nebija tāda uzdevuma, teiksim, braukt pēc neizšķirta. Braucām spēlēt futbolu. Un principā neizslēdzām iespēju uzvarēt, jo tāds ir futbols - kā sacīja mans kolēģis [Mikarelli - aut.], viens skaists sitiens izšķīra spēles likteni. Tālāk viss jau bija atkarīgs no disciplīnas un kārtības laukumā. Katrs mūsu spēlētājs nospēlēja atbildīgi un droši savā pozīcijā, izpildīja savu lomu laukumā. Varbūt tāpēc pretiniekam neizdevās uzbrūkošās darbības. Lai gan te tika teikts, ka pretinieks slikti darbojies ar uzbrukumu, taču, ja mēs būtu spēlējuši daudz vaļīgāk, tad pretiniekam būtu vairāk momentu. Šeit ne mazums ir mūsu spēlētāju nopelni."

Uzminējāt ar maiņām - Riževskis ar savu uznākšanu padarīja uzbrukumu dzīvāku, Fjodorovs uzreiz guva vārtus... "Riževska maiņa bija ieplānota, jo 90 minūtes viņš jebkurā gadījumā nevarētu nospēlēt - viņš tikai nesen atguvies no savainojuma un, šķiet, tikai trīs dienas ar mums pilnvērtīgi ir trenējies. Fjodorova gadījumā bija vienkārši tā, ka spēlētājs [Pāvels Tarasovs - aut.] "nosēdās", un mēs viņu nomainījām. Sanāca tā, ka uzminējām."

Var apgalvot, ka sākāt piesardzīgi, bet pēcāk aizvien labāk iejutāties un kļuvāt drošāki? "No malas bija tāds iespaids, protams. Domāju, ka puiši sākumā "pārapdrošinājās" - nevar teikt, ka izgājām pilnībā pārliecināti par savām spējām un "tūlīt te visiem parādīsim". Plāns arī bija nespēlēt atklātu futbolu - bija doma "aizvērties", "saraustīt" spēles tempu, mēģināt noorganizēt pretuzbrukumus. Tāpēc sākām šādi. Atkārtošos, ka zīmogu uzlika arī čempionāta sākums - bija liels atbildības slogs gan pret līdzjutējiem, gan radiniekiem un tā tālāk. Tāpēc tā sākām. Pēc tam, tai pašā pārtraukumā, teicu puišiem: "Redziet, jūs mierīgi ar viņiem varat spēlēt! Mēs nevienā aspektā neatpaliekam - ne ātrumā, ne bumbas kontrolē. Ja tikai nezaudēsim koncentrēšanos, viss būs normāli." Tā arī sanāca."

Cik uzvaru jums jāizcīna, lai jūs varētu atļauties mainīt mērķi "noturēties Virslīgā" uz ko augstāku? "Nevaru to tā pateikt, taču šobrīd nav jāskrien pa priekšu notikumiem. Šobrīd mums ir viens konkrēts mērķis, un mēs to risināsim. Ja sezonas gaitā izdosies kaut ko pārpildīt un parādīt cienīgāku rezultātu, mēs noteikti mainīsim šo mērķi. Tas ir mūsu interesēs, tas ir kluba interesēs, tāpēc šādu jautājumu nemaz varēja neuzdot."

Bija jautājums par Gauraču, tāpēc pajautāšu, kā vērtējat Černomordija sniegumu, kurš labi tika galā ar Gauraču? "Šodien visi aizsargi nospēlēja augstā līmenī un nevajadzētu izcelt tikai Černomordiju. Gan Klimaševičs, gan Murdasovs, gan Juta [Kinovaki - aut.] - visi nospēlēja, kā pienākas. Bez šaubām. Jā, zinājām, ka viņiem ir labi uzbrucēji un uz to tika uzlikts uzsvars, bija uzdevums neļaut viņiem spēlēt. Ja ielaisto vārtu ailītē mums ir nullīte, tad te vairs nav ko tālāk runāt."

  -1 [+] [-]

, 2014-03-23 19:45, pirms 10 gadiem
Vai Daugavpils patiešām ir tik labi , redzēsim nākošās spēlēs. Sastāvs nepārliecina, bet atceros, ka pirmo gadu arī Mettu daudzi norakstīja, bet ar savu sīkstumu noturējās. Pēc sastāva Daugavpilij klāsies ļoti grūti, bet varbūt treneris izveidos komandas veiksmīgu ķīmiju un šodienas rezultāts noteikti ceļ spēlētāju pašapziņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-23 21:28, pirms 10 gadiem
ujjj nevaru vien sagadiit kad BFC Daugavpils speles Pret Daugavpils DAugava.. buus karsti

  +2 [+] [-]

, 2014-03-23 21:37, pirms 10 gadiem
LEgendary rakstīja: ujjj nevaru vien sagadiit kad BFC Daugavpils speles Pret Daugavpils DAugava.. buus karsti
Jau jūtu, ka derbijā 0.7 lidos ribās faniem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-23 21:53, pirms 10 gadiem
A kapēc nepajautāja kas Jutai notika?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja