Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Eksperti: laukumā nebija vienotas komandas; Starkovam jāpaliek

Jānis Pārums

Eksperti: laukumā nebija vienotas komandas; Starkovam jāpaliek
Jurijs Andrejevs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc Latvijas izlases pārsteidzošā un negaidītā neizšķirta pret Lihtenšteinas izlasi (1:1) iemeslus tik neveiksmīgai spēlei sarunā ar portālu Sportacentrs.com mēģināja rast Jurijs Andrejevs un Andris Riherts.

Jurijs Andrejevs, LFF izglītības daļas vadītājs, bijušais Latvijas izlases galvenais treneris: "Ļoti žēl, ka vakar neuzvarējām. Martā mums ir grūti spēlēt, jo mums nav tik labs laiks, sezona nav sākusies, ne visi spēlētāji ir savās labākajā formā. Taču, ja mēs gribam uz kaut ko cerēt, tad mums obligāti šādas spēles ir jāuzvar. Ja Cauņa būtu iesitis 11 metru soda sitienu, droši vien būtu uzvarējuši, bet tas netika izdarīts. Jāsaka, ka pretinieki parādīja patiešām labu spēli, izveidoja daudz momentus, lai gan mums arī tādi bija, lai gan mazāk. Lihtenšteina pie mūsu vārtiem izveidoja daudz labu izdevību. Ja nebūtu bijis Vaņina, mēs varējām arī zaudēt... Teikšu tā – gan mūsējie spēlēja slikti, gan pretinieki bija labi. Vēl viens būtisks faktors – mums laukumā bija 11 spēlētāji, taču mēs nespēlējām kā vienota komanda. Kāpēc? Grūti pateikt."

Jautāts vai Aleksandram Starkovam vajadzētu atkāpties, Andrejevs bija noraidošs: "Jūs gribat asinis. Kāpēc? Tā ir tikai viena spēle. Jā, mēs vakar neuzvarējām, bet tāds ir futbols. Šodien spēlējam neizšķirti, nākamajā spēlē varam uzvarēt Bosniju un Hercegovinu. Un tad atkal viss būs kārtībā... Es savulaik atkāpos no Latvijas izlases galvenā trenera amata tieši pēc zaudējuma pret Lihtenšteinu. Darīju to, jo treneris atbild par rezultātu. Kas attiecas uz Starkovu, tad uzskatu, ka līdz šī cikla beigām viņam obligāti ir jānostrādā."

Andris Riherts, Latvijas U-21 galvenā trenera asistents, "Metta/LU" galvenais treneris: "1:1, protams, šajā gadījumā ir neapmierinošs rezultāts, ņemot vērā, ka tā bija pēdējā cerība aizķerties cīņā par vismaz otro vietu grupā. Liela daļa spēlētāju nebija savā labākajā sportiskajā formā, bet, ja tā nav un nespēlējam kā kolektīvs, tad grūti klājas arī pret tādu izlasi kā Lihtenšteina. Skaidrs, ka mēs vairāk gaidām no Rudņeva, un šis faktors mūs mazliet atslābina. Artjoms vēl nav pieradis pie izlases īpatnībām – šeit viņam pašam vairāk jāuzņemas iniciatīva un jāgūst vārti, kas pagaidām neizdodas. Viņš ir meistarīgs, un gan jau sagaidīsim no viņa arī individuāli labāku sniegumu. Pretiniekiem bija vairāk izdevību, lielāka bumbas kontrole, bet kā jau teicu – mūsējie nebija labākajā formā, tas jau bija redzams mačā pret Japānu. Jā, atšķirībā no Lihtenšteinas, neredzēju arī vienotu kolektīvu, neizskatījāmies pēc komandas. Motivācija it kā bija, bet vēlēšanās cīnīties līdz galam visas spēles garumā nebija vērojama."

"Šaubos vai Starkovam būtu jāatkāpjas. Ja skatāmies objektīvi, tad cita kandidāta, kas būtu gatavs ieņemt šo amatu, nav. Skaidrs, ka rezultāts ir nepatīkams, bet varbūt jāmainās spēlētājiem... Šis cikls jāpabeidz [kopā ar Starkovu] un tad var skatīties tālāk. Šobrīd, cikla vidū, jēgu mainīt viņu neredzu."

1 2 3 4 106 komentāri

 +40 [+] [-]

, 2013-03-23 14:19, pirms 11 gadiem
Eksperti?

 +30 [+] [-]

, 2013-03-23 14:21, pirms 11 gadiem
Neitrāli eksperti Smiekli nāk.
Par darba kolēģi es presei arī neteiktu, ka viņš ir jāatlaiž. It sevišķi, ja viņam būtu ir priekšniecības atbalsts un augstāks amats.

 +37 [+] [-]

, 2013-03-23 14:24, pirms 11 gadiem
"Jūs gribat asinis. Kāpēc? Tā ir tikai viena spēle.

Jurij,laiks sākt skatīties futbolu!

 +16 [+] [-]

, 2013-03-23 14:24, pirms 11 gadiem
kāds futbols, tādi arī treneri, tādi arī eksperti un tādi arī žurnālisti... Anglijā, Vācijā, Itālijā, Spānijā vai Krievijā, pēc šādas spēles (tieši kontekstā ar vairākām iepriekšējām) žurnālistiem būtu viedoklis un trenerim būtu neizturami palikt...

 +16 [+] [-]

, 2013-03-23 14:24, pirms 11 gadiem
Tie tiešām ir visneitrālākie eksperti? Varēja vēl Ševļakovu ar Kļosovu nointervēt.

 +13 [+] [-]

, 2013-03-23 14:24, pirms 11 gadiem
Kārtējās atrunas par to, ka neviena labāka trenera mums neesot? Nu tad, atvainojiet - ja tiešām labākais Latvijas treneris nespēj sagatavot komandu spēlei ar Lihtenšteinu, tad vissmagākā revīzija visā futbola saimniecībā visos līmeņos ir sen nokavēta.

  +7 [+] [-]

, 2013-03-23 14:26, pirms 11 gadiem
no tadiem pasiem ka Starkovs dzirdu,un Andrejevs vispar vareja nevert muti vala,kur nu vinjs i bijis tur viss ir aizgajis pa pieskari-lat izlase L-metalurgs.

 +15 [+] [-]

, 2013-03-23 14:29, pirms 11 gadiem
Lai tie eksperti iet D@RST

  +4 [+] [-]

, 2013-03-23 14:29, pirms 11 gadiem
Varbūt būtu tā kā pēdējais laiks paņemt labu ārzemju speciālistu, kas radīs apvērsumu Latvijas futbola saimniecībā, jo pagaidām izskatās labi ja izlase pret pastarītēm var iesist 1 vārtus. Drīz par tādu pastarīti uzskatīs Latviju tā pati Lihteinšteina un Luksemburga, Malta. Islandei pēdējā laikā visi izlases spēlētāji spēlē TOP čempionātās, varbūt no viņiem kaut ko varētu aizņemties, noskatīt (sistēmas ziņā).

 +10 [+] [-]

, 2013-03-23 14:33, pirms 11 gadiem
Roka roku mazga. D*rsaa visa sistema. Cik ilgi Krievi valdis LV futbola???

 +30 [+] [-]

, 2013-03-23 14:34, pirms 11 gadiem
Ja skatāmies objektīvi, tad cita kandidāta, kas būtu gatavs ieņemt šo amatu, nav.

Pačukstēšu noslēpumu. Izlasi drīkst trenēt arī ārzemnieki (šoreiz nedomāju gruzīnus).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-23 14:38, pirms 11 gadiem
zb.

  +8 [+] [-]

, 2013-03-23 14:38, pirms 11 gadiem
Piedodiet, bet tas no žurnalista puses var redzēt "profesionalitāti", tik pat labi varēja pajautāt Ēlertei vai Dombrovskis nebūtu jāatlaiž.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-03-23 14:40, pirms 11 gadiem
Riherts turpina laizit vienu vietu LFF darbonjiem lai izsistos augstak amata,malacis taa tik turpinat

  +9 [+] [-]

, 2013-03-23 14:47, pirms 11 gadiem
Pilnīgs marazms! Būtu paprasījuši Kreipāna viedokli, Latvijas klubu trenneru viedokli, kāda ārvalstu futbola lietpratēja viedokli, bet ne jau u-21 asistenta un lff daļas vadītāja atgremojumus par notikušo. Tad vainīgi pie zaudējuma ir spēlētāji? Nu c'mon! Kaut kāds sviests! Ar sūd@inu mietu visus no siltās vietiņas prom ar Indriksonu priekšgalā!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-23 14:47, pirms 11 gadiem
dažas dienas pirms spēles video intervijā Starkovs solīja veidot momentus, asu spēli divcīņās, niknu cīņu utt. ...kur tas viss bija ?!!! Es uz laukuma redzēju mīkstās čaumalas un sliņķu baru !!!

Starkovs ir atkāpies no saviem komplektācijas principiem kādi viņam bija līdz 2004. gadam. Sāk pa daudz cackāties ar Rudņevu. Ja 2004. gada EURO kvalifikācijā līderis bija Verpakovskis, tad viņš arī bija līderis visos aspektos - arī pašatdevē !!! Tagad Rudņevs salīdzinājumā ar Māri toreiz ir kā nakts pret dienu - izlepusi caca bez mazakas motivācijas. Ja Starijs nevar nolikt vietā to bundeslīgas pseidozvaigznīti, tad treneris ir vājš...

  +9 [+] [-]

, 2013-03-23 14:49, pirms 11 gadiem
"Jūs gribat asinis. Kāpēc? Tā ir tikai viena spēle. Jā, mēs vakar neuzvarējām, bet tāds ir futbols. Šodien spēlējam neizšķirti, nākamajā spēlē varam uzvarēt Bosniju un Hercegovinu. Un tad atkal viss būs kārtībā... Es savulaik atkāpos no Latvijas izlases galvenā trenera amata tieši pēc zaudējuma pret Lihtenšteinu. Darīju to, jo treneris atbild par rezultātu. Kas attiecas uz Starkovu, tad uzskatu, ka līdz šī cikla beigām viņam obligāti ir jānostrādā."

Tas ir smieklīgi un reizē arī traģiski, kā viņi visi tur viens otru atbalsta. Ģimenes uzņēmums bļin!!!

*Viena spēle?!?!?!?
*Uzvarēsim BiH un viss būs kārtībā?!?! Mēs jau pēc 5 spēlēm, no kurām divas bija pret Lihtenšteinu, esam reāli zaudējuši cerības uz otro vietu!!! VISS KĀRTĪBĀ?!?!
*Jānostrādā līdz cikla beigām?!? Kāpēc??? Tieši tagad ir īstais laiks atrast treneri, kurš nav no "Indriksona ģimenes"! Šajā ciklā lai iepazīstas un eksperimentē, bet nākošajā jau ar tiešu uzdevumu mesties kaujā.

Vienīgais, ko šie sexperti pareizi pateica, ir tas, ka nebija uz laukuma vienota komanda. Tas pie Starika ir kaut kas jauns. Līdz šim mūsu vienpadsmitnieks, lai arī kāds, bet tomēr bija vienots. Varbūt arī paši spēlētāji sāk saprast, ka ar šādu vadoni mēs tā pat nekur tālu netiksim, tāpēc drīkst pie kādas autā ejošas bumbas arī noslinkot.

  +5 [+] [-]

, 2013-03-23 14:50, pirms 11 gadiem
Claudio Paul Caniggia rakstīja: dažas dienas pirms spēles video intervijā Starkovs solīja veidot momentus, asu spēli divcīņās, niknu cīņu utt. ...kur tas viss bija ?!!! Es uz laukuma redzēju mīkstās čaumalas un sliņķu baru !!!

Starkovs ir atkāpies no saviem komplektācijas principiem kādi viņam bija līdz 2004. gadam. Sāk pa daudz cackāties ar Rudņevu. Ja 2004. gada EURO kvalifikācijā līderis bija Verpakovskis, tad viņš arī bija līderis visos aspektos - arī pašatdevē !!! Tagad Rudņevs salīdzinājumā ar Māri toreiz ir kā nakts pret dienu - izlepusi caca bez mazakas motivācijas. Ja Starijs nevar nolikt vietā to bundeslīgas pseidozvaigznīti, tad treneris ir vājš...
Es domāju vienkārši ka spēlētāji drīz sāks (vai arī attiecīgajā gadījumā jau ir sākuši) boikotēt treneri un viņa spēles izvēli. Man liekas ka visiem jau ir zb Starkovs ar savu "tiekšanos pēc uzvaras" kā padomju kolhoznieks pēc "galīgās uzvaras"!

  -3 [+] [-]

, 2013-03-23 14:52, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Ja skatāmies objektīvi, tad cita kandidāta, kas būtu gatavs ieņemt šo amatu, nav.

Pačukstēšu noslēpumu. Izlasi drīkst trenēt arī ārzemnieki (šoreiz nedomāju gruzīnus).
Var. Bet nav lielas jēgas tērēt naudu ārzemju trenerim, jo šī izlases paaudze ir bezperspektīva. Atklāti vāja...

 +11 [+] [-]

, 2013-03-23 14:52, pirms 11 gadiem
Starkovam jāpaliek????????????????????
Mjā,mūsu mīļajā Latvijā muļķi un debīliķi ir visās jomās un tie pietiks vēl ilgam laikam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-03-23 14:57, pirms 11 gadiem
Andrejev ti polnij L*H, (lai vins saprot jo latviski 99% nelasa) Kā var kko tadu vispar pateikt - ''Tā ir tikai viena spēle''
VIENA SPĒLE????? Man gan kka liekas ka visas speles pedejos dazos gados. Eksperts atradies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-23 14:57, pirms 11 gadiem
Protams,ja Starkovs paliks sāksim uzvarēt

  +2 [+] [-]

, 2013-03-23 14:59, pirms 11 gadiem
Tu neesi futbola cienitajs, tas nu ir skaidrs.
basketbolists777 rakstīja: Pasaki man vienu ,kāpēc tu domā ,ka visi galvenie futbola cilvēki ir muļķi ,bet tu viens gudrs? varbūt tieši tu esi debīliķis Ja jau visi tur tādi stulbeņi ,ej tu par izlases treneri

  +4 [+] [-]

, 2013-03-23 14:59, pirms 11 gadiem
Diez kādi būtu komentāri un emocijas, ja Cauņa iesistu to vienpadsmitnieku? "Bēdu ieleja", "Apkaunojošs zaudējums" utt. - tādi bija virsraksti, bet būtībā Latvijas izlase spēlē, vai precīzāk, nespēlē jau n-to spēli pēc kārtas. Pat nevajag Brazīliju vai Nīderlandi, ja pat tādas komandas kā Melnkalne un Slovākija (visu cieņu šīm komandām, bet tas ir apmēram Eiropas vidusmērs) spēlēs ar Latviju dara ko grib, pārliecinoši kontrolē bumbu un uzbrūk praktiski visas spēles garumā. Skats ir drausmīgs. Bet vai šāda spēle ar Lihtenšteinu to sabojā? Varbūt tas ir likumsakarīgi? Pirmspēles intervijās Latvijas izlases spēlētāji bija skaidri noskaņojušies uz uzvaru. Bet vai tad mēs esam tik ļoti pārāki par Lihtenšteinu, ka mums viņi jebkur un jebkādos apstākļos ir jāuzvar? Vai ir iespējams, ka komanda, kas likumsakarīgi zaudē visiem pēc kārtas, pēkšņi pirms spēles ar Lihtenšteinu pārvēršas par "FC Barcelona" vai Vācijas izlases līmeņa komandu? Un iziet laukumā, lai sasistu ne mazāk kā 4 vai 5 vārtus?

  +6 [+] [-]

, 2013-03-23 15:01, pirms 11 gadiem
Abi ielikteņi: ''Ja Cauņa būtu iesitis VOT TAD MĒS........'' Taka mazi berni noraksta neveiksmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-03-23 15:03, pirms 11 gadiem
eksperti ..muahahahaha..īpaši jau Andrējevs..ja Cauņa būtu iesitis 11 m..bla bla bla....varētu saprast ja tur būtu lērums momentu un totāli neveiktos..pa visu spēli labi ja 2 arpusmomenti tika izveidot, tas ir nožēlojami....Lihtenšteina ar pa štangu trāpija un godīgi sakot saspēlējās daudz labāk un ātrāk par mūsējiem..Starkovs nemāk spēlēt no pirmā numura..Petrovič style ir iesist golu un tupēt aizsardzībā..bet nu jau arī aizsardzības vairs nekādas nav..

  +8 [+] [-]

, 2013-03-23 15:03, pirms 11 gadiem
"Jūs gribat asinis. Kāpēc? Tā ir tikai viena spēle. Jā, mēs vakar neuzvarējām, bet tāds ir futbols."
Līdzjutēji grib nevis asinis, bet saņemt vismaz kādu mājienu, ka tur augšā kāds domā par futbola nākotni. Starkovs nav un nebūs Latvijas futbola nākotne. Starkovs ir pagātne, un jo ātrāk par tādu kļūs oficiāli, jo labāk.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-23 15:05, pirms 11 gadiem
Pilnigi pareizi. Ja museje butu citas speles spelejusi patiesam cienigi nevis ''Starkova cienigi'', spelejot kcik uzbrukosi skaisti, tad uz sito neizskirtu varetu pievert acis bet nu ja pret citam komandam tiek nevis spelets futbols bet karots par punktiem, tad ko te vairs. Visu treneru korpusu janomaina pret entuziastiskiem angliem ar uzvaras garu.
Deportivo rakstīja: Diez kādi būtu komentāri un emocijas, ja Cauņa iesistu to vienpadsmitnieku? "Bēdu ieleja", "Apkaunojošs zaudējums" utt. - tādi bija virsraksti, bet būtībā Latvijas izlase spēlē, vai precīzāk, nespēlē jau n-to spēli pēc kārtas. Pat nevajag Brazīliju vai Nīderlandi, ja pat tādas komandas kā Melnkalne un Slovākija (visu cieņu šīm komandām, bet tas ir apmēram Eiropas vidusmērs) spēlēs ar Latviju dara ko grib, pārliecinoši kontrolē bumbu un uzbrūk praktiski visas spēles garumā. Skats ir drausmīgs. Bet vai šāda spēle ar Lihtenšteinu to sabojā? Varbūt tas ir likumsakarīgi? Pirmspēles intervijās Latvijas izlases spēlētāji bija skaidri noskaņojušies uz uzvaru. Bet vai tad mēs esam tik ļoti pārāki par Lihtenšteinu, ka mums viņi jebkur un jebkādos apstākļos ir jāuzvar? Vai ir iespējams, ka komanda, kas likumsakarīgi zaudē visiem pēc kārtas, pēkšņi pirms spēles ar Lihtenšteinu pārvēršas par "FC Barcelona" vai Vācijas izlases līmeņa komandu? Un iziet laukumā, lai sasistu ne mazāk kā 4 vai 5 vārtus?
1 2 3 4 106 komentāri