Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas 1. kārtā "Jelgava" uzņems "Metalurgu"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Virslīgas 1. kārtā "Jelgava" uzņems "Metalurgu"
Vai Marks Bogdanovs (pa kreisi) jaunajā Virslīgas sezonā atkal mēģinās kļūt par laukuma spēlētāju?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien startē Latvijas futbola Virslīgas 1. kārtas spēles. Kā pirmās laukumā dosies Rīgas un Daugavpils "Daugavas", savukārt plkst. 15:00 centrālais kārtas duelis starp "Jelgavas" un "Liepājas Metalurga" blicēm. Šis mačs arī portāla Sportacentrs.com tiešraidē. Ilgi gaidītais sezonas sākums ir klāt!

"Daugavu" derbijs

49. vidusskola, 14:00
Jurija Popkova vadītās "Jūrmalas-VV" pārtapšana par Rīgas "Daugavu" nu sarežģījusi dzīvi daudziem, jo tagad Virslīgā būs uzreiz divas "Daugavas", pie tam abas savstarpējo dueli aizvadīs jau pirmajā kārtā. Komandu ambīcijas gan nevar salīdzināt, jo daugavpilieši tiek pieskaitīti grandiem, bet rīdziniekiem atvēl cīņu par vietu tabulas vidusdaļā. Komandas galvenais mīnuss ir saspēles trūkums, jo sastāvs mainījies pilnībā, pie tam arī pilnvērtīgi treniņi tika uzsākti vien īsi pirms sezonas. Latvijas kausa 1/4 finālā ar 1:3 tika zaudēts "Gulbenei". Interesanti "Daugava" (R) rindās būs pavērot kādreizējo Latvijas jaunatnes izlašu dalībnieku daugavpilieti Aleksandru Šumilovu, kurš nesekmīgi starpsezonā centās iekļūt Daugavpils vienības rindās.

Daugavpils komanda sezonu iesāka ar zaudējumu kausa duelī "Liepājas Metalurgam". Lielā mērā cīņas iznākumu ietekmēja Maksima Rafaļska noraidījums pirmā puslaika izskaņā. Rafaļskim paveicās, ka trīs maču diskvalifikācija piešķirta tikai uz kausa mačiem, kaut gan reglaments neizslēdza iespēju to piemērot arī Virslīgai. Šoreiz ierindā varētu atgriezties snaiperis Mamuka Gongadze, kurš sadziedējis savainojumu. Skaidrs, ka nebūs cita uzbrucēja Andreja Streļcova, bet pārējie esot kaujas gatavībā sezonu iesākt ar panākumu. Redzēsim, vai beidzot iespēja debitēt tiks dota vairākiem citiem jauniņajiem - Dmitrijam Polovinčukam, Andrejam Ivanovam, Sergejam Jašinam.

Jelgavnieki un liepājnieki iesildīsies kausa pusfinālam

Zemgales Olimpiskais centrs, 15:00
Tā nu sanācis, ka "Jelgava" un "Metalurgs" atkal savā starpā spēlēs Latvijas kausa izcīņā. Tā jau kļuvusi par tradīciju, bet šoreiz vienības arī Virslīgas sezonu iesāks ar savstarpējo dueli. Abu komandu futbolistiem noskaņojums būs labs, jo kausa mačos uzvarētas spēcīgas konkurentes - attiecīgi "Ventspils" un "Daugava". Jelgavnieki sezonai sagatavojušies labi, arī problēmu ar savainojumiem neesot nekādu. Ierindā palikuši teju visi iepriekšējo gadu līderi, kas ļauj cerēt uz veiksmīgu sezonu. Priecē, ka arī šogad tiks demonstrēts uzbrūkošs spēles stils, kas nevar nepatikt līdzjutējiem. 2012. gadā sasniegts arī jauns leģionāru rekords - trīs ārzemnieki. Viens no viņiem Rejs Išikava pārstāv Japānu, bet divi - Lietuvu.

Pastiprinājušies starpsezonā ir arī liepājnieki. Klāt nācis pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava, pussargs Valērijs Afanasjevs, kā arī lietuviešu aizsargs Mindaugs Bagužis, kurš jau atzīmējies ar vienu vārtu guvumu, pie tam uzvaras (uzvarā pār "Daugavu"). Aizsardzības līnijā klāt nāk arī Dzintars Zirnis un Ritus Krjauklis. Pussargu līnijā nopietnu zaudējumu nav, un tā izskatās ļoti solīdi (Tamošausks, Soloņicins, Prohorenkovs, Afanasjevs), bet uzbrūkošajā daļā darbosies Kalns un Kamešs. Vladimiram Osipovam tā būs otrā pilnā sezona komandas galvenā trenera amatā. Pagaidām, savainojumu dēļ nevar spēlēt Pāvels Surņins un Pāvels Mihadjuks, bet pārējie ir kaujas gatavībā.

Šo spēli varēsiet vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV tiešraidē!

Virslīgas 1. kārta

DatumsLaiksSpēle
24.03.14:00Daugava Rīga - Daugava Daugavpils
24.03.15:00Jelgava - Liepājas Metalurgs
25.03.14:00Ventspils - Spartaks
25.03.15:00Metta/LU - Gulbene
25.03.16:00Jūrmala - Skonto

Vairāk par izmaiņām komandu sastāvos ŠEIT

1 2 3 72 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2012-03-24 07:48, pirms 12 gadiem
Nedaudz uztrauc tas, ka Jelgavā mākslīgais laukums ir nedaudz mazāks, kā citās pilsētās. Šajā situācijā teicienu, ka laukums vienāds ir abām komandām, pielietot nebūtu korekti. Piemēri tālu nav jāmeklē, proti, pēdējā Jelgavas spēle ar Ventspili.

     [+] [-]

, 2012-03-24 08:25, pirms 12 gadiem
Šī sukstīšanās par laukuma izmēru ir vienkārši smieklīga, Jelgavas laukums no tā paša Liepājas mākslīgā laukuma platumā atšķiras par 1 m. Tā kā nevajag dramatizēt. Turklāt Jelgavas laukums atbilst visām FIFA prasībām. Šāda veida sūkstīšanās pašiem liepājnieku spēlētājiem rada sikomfortu un iespe'jamu attaisnojumu ne tik veiksmīgai spēlei. Varēs tāpat kā Ventspils gānīties pēc spēles un stāstīt, cik laukums mazs utt., bet jelgavnieki ierakstīs punktus turnīra tabulā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-24 09:17, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Interesantas cīņas. Jelgavā LK pussfināla mēģinājums?
LK 1/2 pirmā spēle : )))

  +4 [+] [-]

, 2012-03-24 09:21, pirms 12 gadiem
virslīgai jauns sākums Latvijas futbola virslīga 2012
- YouTube

  +1 [+] [-]

, 2012-03-24 09:44, pirms 12 gadiem
LM uzvarēs 3-0
ja tā nebūs, lai tad sasperjods apēd cepuri : DDDDDDDDDDDD
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-24 09:48, pirms 12 gadiem
Šo spēli varēsiet vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV tiešraidē!

''Daugavas'' spēli arī filmējiet, lai varētu pēc tam uztaisīt 1.kārtas apskatu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-24 09:49, pirms 12 gadiem
49.skolā tribines kaut kādas vispār ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-03-24 09:53, pirms 12 gadiem
Čempionāta uzvarētāja prognozes žurnālistu skatījumā:
Avots: Sākums
';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-03-24 10:12, pirms 12 gadiem
sheftman rakstīja: Šī sukstīšanās par laukuma izmēru ir vienkārši smieklīga, Jelgavas laukums no tā paša Liepājas mākslīgā laukuma platumā atšķiras par 1 m. Tā kā nevajag dramatizēt. Turklāt Jelgavas laukums atbilst visām FIFA prasībām. Šāda veida sūkstīšanās pašiem liepājnieku spēlētājiem rada sikomfortu un iespe'jamu attaisnojumu ne tik veiksmīgai spēlei. Varēs tāpat kā Ventspils gānīties pēc spēles un stāstīt, cik laukums mazs utt., bet jelgavnieki ierakstīs punktus turnīra tabulā.
Par to spēlēšanu ZOC mākslīgajā laukumā gribētos dzirdēt D.Kazakeviča domas. Tikai ne publiskas. Gribētos arī dzirdēt neatkarīga eksperta domas par Jelgavas dabīgā laukuma kvalitāti. Runā, ka tas esot labā kvalitātē, ka spēlēt tur jau var. Jo mazāks laukums, jo vieglāk aizsardzības stila komandai cīnīties pret favorītiem, it sevišķi Latvijā, kur favorītu nominālais pārākums nav milzīgs. To Jelgava pret Ventspili pierādīja. Mazāks laukums varbūt nav galvenais faktors, bet tas ir būtisks, un, ja tas palielina Jelgavas izredzes uz panākumu, tad, protams, ka Jelgava centīsies palielināt savas izredzes.

     [+] [-]

, 2012-03-24 10:15, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: noskatieties
SK ,,Liepājas Metalurgs'' futbolisti izaicina...
Osis ar Jurģi tādi šovmeņi
bet leišu futbolists pat basketā ir ķērienu
Krjauklis arī ļoti jēdzīgi spēlē

  +2 [+] [-]

, 2012-03-24 10:23, pirms 12 gadiem
Kāds nevēlas izteik savas prognozes pirmās kārtas spēlēm?

(R) Daugava 0:2 (D) Daugava
Jelgava 1:1 Metalurgs
Ventspils 3:1 Spartaks
Metta/LU 0:3 Gulbene
Jūrmala 1:1 Skonto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-24 10:49, pirms 12 gadiem
Shosezon atbalstiishu LM, nevis FKV kaa ieprieksheejos gados(protams CL atbalstiishu arii FKV), jo LM ir daudz latviskaaka komanda(neviena krieva) un apriebushies tie FKV fani, kuri visi ir krievi un gan jau arii kveelaakie Krievijas izlases liidzjuteeji.

  -2 [+] [-]

, 2012-03-24 10:52, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: (R) Daugava 0:4 (D) Daugava
Jelgava 1:3 Metalurgs
Ventspils 2:0 Spartaks
Metta/LU 2:1 Gulbene
Jūrmala 1:0 Skonto
R Daugava 0:3 D Daugava
Ventspils 2:1 Spartaks
Metta/LU 1:1 Gulbene
Jurmala 2:2 Skonto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-24 11:29, pirms 12 gadiem
sudmalis.andris rakstīja: Par to spēlēšanu ZOC mākslīgajā laukumā gribētos dzirdēt D.Kazakeviča domas. Tikai ne publiskas. Gribētos arī dzirdēt neatkarīga eksperta domas par Jelgavas dabīgā laukuma kvalitāti. Runā, ka tas esot labā kvalitātē, ka spēlēt tur jau var. Jo mazāks laukums, jo vieglāk aizsardzības stila komandai cīnīties pret favorītiem, it sevišķi Latvijā, kur favorītu nominālais pārākums nav milzīgs. To Jelgava pret Ventspili pierādīja. Mazāks laukums varbūt nav galvenais faktors, bet tas ir būtisks, un, ja tas palielina Jelgavas izredzes uz panākumu, tad, protams, ka Jelgava centīsies palielināt savas izredzes.
ļoti stipri apšaubu to, ka dabīgais laukums ir normālā kvalitātē. diezin vai Jelgava var iegrūst laukumā tādu piķi, lai uz tā tagad varētu jau spēlēt, zālāju nesačakarējot un netraumējot spēlētājus, jo uz "pusgatava" zālāja var ātri iedzīvoties savainojumos. un diez vai, labprātīgi kāds spēles rīkotu uz mākslīgā, ja dabīgais segums būtu pieejams, it sevišķi, jau sezonas sākumā, kur vēl nekas būtiski tabulā neizšķiras.

  -1 [+] [-]

, 2012-03-24 12:25, pirms 12 gadiem
pa TV radis?

     [+] [-]

, 2012-03-24 12:29, pirms 12 gadiem
Nu tad beidzot viss ies vaļā. Gribētos sagiadīt interesantu futbolu komandu izpildījumā un skatītāju aktivitāti, nākot uz stadionu. Domāju, ka tādām komandām kā Jelgava, Metta un Gulbene par skatītājiem jāuztraucas nebūs. Savs pieklājīgs atbalsts ir arī Metalurgam. Cerams, ka arī ventspilnieki, Skonto, Daugava un jaunpienācēji piesaistīs skatītājus.

Sezona solās būt interesanta, ar daudz pārsteigumiem un intrigām. Apsveicu visus ar tās sākumu un... uz stadioniem!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-24 12:31, pirms 12 gadiem
gebels rakstīja: pa TV radis?
Pa sportacentrs TV, kas ir Lattelecom televīzijas komplektā. LTV7 prasa pārāk lielu samaksu par translācijām, vairāku tūkstošu LVL apmērā, jaunajia Latvijas Futbola Virslīgas organizācijai šādas naudas gan pagaidām neesot - tā saka Normunds Malnačs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-03-24 12:43, pirms 12 gadiem
Jaunajā mājaslapā futbolavirsliga.lv no 15.15. būs iespēja sekot līdzi tiešraidē arī Mettas un Gulbenes spēlei rīt.
1 2 3 72 komentāri