Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Siliņš: "Gribam izcīnīt ceļazīmi, iesim uz visu banku"

Ints Megnis
Ints Megnis

Siliņš: "Gribam izcīnīt ceļazīmi, iesim uz visu banku"
Ojārs Siliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienībai piektdienas spēlē pret Spāniju sākumā pietrūka agresivitātes, sarunā ar Sportacentrs.com pauda izlases spēlētājs Ojārs Siliņš. Tomēr cerības vēl nav zudušas un pirmdienas cīņā Melnkalnē izlase dosies laukumā uz pilnu banku, jo vēlas izcīnīt ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru.

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra priekšpēdējā spēlē piektdien Latvija savā laukumā prata atspēlēt 19 punktu deficītu pret Spāniju un sarūpēt intriģējošu maču izskaņu, tomēr piedzīvoja zaudējumu 62:67.

"Ne pirmo reizi neiesākām spēli kā vajag, pietrūka agresivitātes. Es nezinu, vai tā ir noskaņošanās, vai kas, bet vajadzēja viņiem "dot iekšā" jau no pirmās minūtes. Izdarījām to otrajā puslaikā, bet jau bija par vēlu," pēc spēles teica Siliņš. "Viss bija agresivitātē - kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Nevarējām savākt bumbas un līdz ar to uzbrukums kļuva statisks, metieni nekrita iekšā. Ja mēs jau no sākuma spēlētu kā otrajā puslaikā, rezultāts būtu cits."

"Viss ir galvā," Siliņš uzsvēra, ka pārtraukumā varbūt pamainītas sīkas detaļas, tomēr galvenais, ka spēlētāji laukumā devušies ar citu noskaņošanās līmeni. "Varbūt puslaika pārtraukumā pamainījām kādu detaļu, bet tas nebija noteicošais. Vienkārši pamainījām katrs savu cīņassparu."

Šis zaudējums nozīmē, ka, lai pirmoreiz vēsturē sasniegtu Pasaules kausa finālturnīru, pirmdien Latvijai vajadzēs viesos uzvarēt Melnkalni ar vismaz desmit punktu pārsvaru.

"Pozitīvais, ka parādījām cīņassparu, parādījām, ka esam komanda. Ar to mums ir jābrauc uz Melnkalni. Apzināmies, ka esam komanda un gribam izcīnīt ceļazīmi. Ja vajag +10, iesim uz +10, darīsim visu, cīnīsimies līdz galam," kaujinieciski noskaņots ir Siliņš. "Šī ir lielā kauja, iesim uz visu banku. Divas dienas pagatavosimies ar pārējiem puišiem, bet galvenā ir noskaņošanās - jāņem bumbas, jācīnās par 100% aizsardzībā un tad taktika ir otršķirīga"

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 08:17, pirms 5 gadiem
Vakar jau parādīja! Nu nebija labi!

  +4 [+] [-]

, 2019-02-23 09:49, pirms 5 gadiem
"Uz visu banku" izklausās dikti līdzīgi "Tagad vai nekad".

Ceru, ka vismaz iznākums nebūs līdzīgs...

  +3 [+] [-]

, 2019-02-23 10:07, pirms 5 gadiem
Nevajag, uz visu banku, vajag nospēlēt savu labāko spēli visiem kopā, un katram atsevišķi.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-23 10:09, pirms 5 gadiem
šito jau kuro reizi dzirdu, iesim uz visu banku. Na.. vakar bija jāsmeļ izlietais ūdens un tas jau kuro spēli tā, ar šādu spēli Melnkalnē nebūs uzvara 2 spēļu summā!!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 10:36, pirms 5 gadiem
Vajag kā vecā izlase - iet uz banku, izņemt naudu un taisīt tusiņu kādā klubā!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 11:21, pirms 5 gadiem
Par treneri nav nekas dzirdēts? Ir mūsējiem tāds?...

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 11:28, pirms 5 gadiem
Kāds žurnālista varētu izpīpēt, kas tur ar to +9? Lai arī Vecais izlasa, jo šaubos, ka Šneps pats šito noskaidros. Dzirdēju tādu variantu ar, ka līdz 83 punktiem vajag +10, pēc tam der +9.
Vai arī jau no sākuma +9?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-23 11:37, pirms 5 gadiem
Nevajag uz visu banku, metot stulbus zilos truļus kuri pat neskar stīpu

  -2 [+] [-]

, 2019-02-23 12:03, pirms 5 gadiem
Mīkstie... viss kā viens!

     [+] [-]

, 2019-02-23 12:33, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Kāds žurnālista varētu izpīpēt, kas tur ar to +9? Lai arī Vecais izlasa, jo šaubos, ka Šneps pats šito noskaidros. Dzirdēju tādu variantu ar, ka līdz 83 punktiem vajag +10, pēc tam der +9.
Vai arī jau no sākuma +9?
Ļoti labs jautājums.

Oficiālajos FIBA noteikumos stāv rakstīts, ka punktu attiecība ir nākamais kritērijs, uz ko skatās. Tātad uzvarot ar 9:0, abu komandu punktu attiecība savstarpējās spēlēs būtu identiska un PK kvalificētos komanda ar labāko punktu attiecību grupas spēlēs, kas būtu Latvija.

Mums der +9.

Ļoti ceru, ka šī ziņa aizies līdz izlases vadībai.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 13:08, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Ļoti labs jautājums.

Oficiālajos FIBA noteikumos stāv rakstīts, ka punktu attiecība ir nākamais kritērijs, uz ko skatās. Tātad uzvarot ar 9:0, abu komandu punktu attiecība savstarpējās spēlēs būtu identiska un PK kvalificētos komanda ar labāko punktu attiecību grupas spēlēs, kas būtu Latvija.

Mums der +9.

Ļoti ceru, ka šī ziņa aizies līdz izlases vadībai.
Neesmu tik drošs. Te viens bija iekopējis noteikumus, īsti nesapratām vienu punktu, iespējams varēja tulkot, ka vispirms skatās, kurš kādā no spēlēm iemet vairāk un tikai tad kopējais. Neizklausās jau baigi sakarīgi, bet drošs neesmu, ka tā nav. Pats no telefona tagad nemeklēšu noteikumus.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-23 13:50, pirms 5 gadiem
jagris rakstīja: Par treneri nav nekas dzirdēts? Ir mūsējiem tāds?...
Ir, ir, tu laikam no hokeja faniem, ja pat nezini basketa izlases treneri. Mums ir labs un pieredzējis treneris Arnis Vecvagars, kurš sarežģītos apstākļos ir sasniedzis labu rezultātu un izlase līdz pat pēdējai spēlei pretendē uz dalību PK, tāpēc vēlēsim mūsu puišiem un arī trenerim labu veiksmi Melnkalnē. Lai izdodas pārkāpt pāri pēdējam kalnam!

     [+] [-]

, 2019-02-23 13:53, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Neesmu tik drošs. Te viens bija iekopējis noteikumus, īsti nesapratām vienu punktu, iespējams varēja tulkot, ka vispirms skatās, kurš kādā no spēlēm iemet vairāk un tikai tad kopējais. Neizklausās jau baigi sakarīgi, bet drošs neesmu, ka tā nav. Pats no telefona tagad nemeklēšu noteikumus.
Nav nekur minēts par gūto punktu skaitu otrajā spēlē. Nekur. Ir par punktu atšķirību savstarpējās spēlēs. Pēc tam par punktu atšķirību visās grupas spēlēs.

Citās spēlēs mēs esam guvuši vairāk punktus.

Kāpēc tu neesi pārliecināts?

  -1 [+] [-]

, 2019-02-23 14:04, pirms 5 gadiem
Ko tur var rēķināt! Jāuzvar ar +15 drošības pēc. Galvenais nevajag atkal 3p lādēt visu laiku. Vajag iet uz grozu un izsist garos ārā!

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 14:16, pirms 5 gadiem
hantele rakstīja: Ko tur var rēķināt! Jāuzvar ar +15 drošības pēc. Galvenais nevajag atkal 3p lādēt visu laiku. Vajag iet uz grozu un izsist garos ārā!
Labāk uzvarēt ar +100, lai nav jautājumu.

Ir pilnībā iespējams, ka mums būs, piemēram, pēdējais uzbrukums pie +7 un izmetīsim debilu Blūmveidīgu trejaci tā vietā, lai vienkārši iemestu brīvu 2pnieku.

Treneriem un spēlētājiem ir jāsaprot, kāds pārsvars vajadzīgs. Tas ir tas pats, kas spēlēt nezinot rezultātu visu spēli. Debilisms! Vācijas spēli aizmirsi?

  -3 [+] [-]

, 2019-02-23 14:19, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Treneriem un spēlētājiem ir jāsaprot, kāds pārsvars vajadzīgs. Tas ir tas pats, kas spēlēt nezinot rezultātu visu spēli. Debilisms! Vācijas spēli aizmirsi?
Treneriem ir jāsaprot, bet spēlētājiem tas nav jāzina. Trenerim jāpieliek pie vajadzīgā pārsvara vēl kādi 3 punkti drošības pēc. Ja vajag +10, lai saka spēlētājiem, ka vajag +13.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-23 14:40, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Treneriem ir jāsaprot, bet spēlētājiem tas nav jāzina. Trenerim jāpieliek pie vajadzīgā pārsvara vēl kādi 3 punkti drošības pēc. Ja vajag +10, lai saka spēlētājiem, ka vajag +13.

     [+] [-]

, 2019-02-23 17:23, pirms 5 gadiem
MachimoI rakstīja: Nav nekur minēts par gūto punktu skaitu otrajā spēlē. Nekur. Ir par punktu atšķirību savstarpējās spēlēs. Pēc tam par punktu atšķirību visās grupas spēlēs.

Citās spēlēs mēs esam guvuši vairāk punktus.

Kāpēc tu neesi pārliecināts?
Nu es saku, ka komentāros bija viens iekopējis noteikumus. Līdz galam nebija skaidrs, izskatījās, ka viens punkts jau ir par starpību savstarpējās un tad nākamais kaut kāds "lielāks punktu skaits savstarpējās" vai kaut kas tāds. Es baigi rūpīgi tad nelasīju, bet viens izteicās, ka varbūt var tulkot šādi. Varbūt pats vari iekopēt, ja kaut kur tos noteikumus lasi?