Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Elvi florbola līgā noslēgsies regulārais turnīrs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi florbola līgā noslēgsies regulārais turnīrs
Valmieriešiem jāturpina uzvaru sērija, lai šovakar sezona nebeigtos
Foto: Floorball.lv

Ar piecām spēlēm, kas visas sāksies vienlaikus, punkts tiks likts šīs sezonas Elvi vīriešu florbola virslīgas regulārajam čempionātam. Turnīra tabula ir tik blīva, ka reti kurai komandai pēdējā kārtā nav kārtojami kādi rēķini.

"Rubene" – "Pārgauja" pulksten 18:00 Kocēnos
Kocēnu komanda iepriekšējā spēļu kārtā viesos tika galā ar Bauskas komandu, tādējādi uzlabojot savas sašķobījušās pozīcijas turnīra tabulā. Ja pirms aptuveni mēneša "Rubene" vēl cīnījās par uzvaru regulārajā sezonā, tad šodien nepieciešama uzvara, lai vismaz ceturtdaļfinālu sērijā nodrošinātu sava laukuma priekšrocības. Tas gan vairs nav atkarīgs tikai no viņiem. Pašlaik komanda ar 33 punktiem ieņem piekto vietu, par diviem atpaliekot no Cēsu vienības. Ari piektā vieta nav akmenī iekalta, jo šodien zaudējot "Rubene" turnīra tabulā palaistu garām Stalbes "Pārgauja".

Ne tās labākās cīņas pēdējā laikā aizvadījuši Stalbes florbolisti, kas izcīnījuši tikai vienu uzvaru pēdējās četrās spēlēs. Pašlaik ar 31 punktu komanda atrodas sestajā vietā, bet uzvaras gadījumā var pakāpties vienu vietu augstāk. Vienlaikus pēdējo sezonu bronzas medaļnieki nevar būt droši par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Tad gan jāsakrīt vairākiem apstākļiem – pašiem jāzaudē, kā arī pie uzvarām jātiek Liepājas, Ķekavas un Valmieras komandām.

Abu komandu pirmā savstarpējā spēle arī tika izspēlēta Kocēnos, lai gan laukuma saimnieku lomā iejutās "Pārgauja". Pēc pirmās trešdaļas esot vadībā ar 2:0, turpinājums vairs ne tuvu Stalbes komandai nebija tik sekmīgs un nācās atzīt sāncenšu pārākumu ar 3:8. Ar pieciem vārtu guvumiem atzīmējās Reinis Mirkšs, kurš joprojām pie punktiem ticis visās sezonas spēlēs.

"Lielvārde/FatPipe" – "Ķekava" pulksten 18:00 Lielvārdē
Uzvarējuši pēdējās trijās spēlēs, Lielvārdes florbolisti ar 36 punktiem pakāpušies uz trešo vietu turnīra tabulā. Tikpat punktu ir Talsu vienībai, kuriem gan zaudēts abās savstarpējās spēlēs, bet punkts mazāk ir Cēsu komandai. Ir diezgan skaidrs, ka komanda ceturtdaļfināla sērijā nodrošinājusi sava laukuma priekšrocības, jo zemāk par ceturto vietu noslīdēt "vardes" var vien lielas apstākļu sakritības rezultātā. Izcīnot punktus, ir labas iespējas apsteigt talsiniekus, kuriem gaidāma grūta cīņa ar Ulbrokas vienību. Noķert čempionus gan "Lielvārde/FatPipe" vairs nevar, bet otrā vieta nodrošinātu sava laukuma priekšrocības arī pusfinālā, kurā gan, protams, vēl būtu jātiek.

Lai gan "Ķekavas" florbolisti uzvarējuši trijās no pēdējām četrām spēlēm, tieši zaudējums pēdējā mačā savā laukumā pret Valmieras vienību, komandas perspektīvas ir ievērojami iedragājušas. Pašlaik komandai ir 29 punkti un devītā vieta turnīra tabulā. Līdz ar to šovakar Lielvārdē noteikti ir nepieciešams vismaz viens punkts, lai cerētu uz vietu izslēgšanas turnīrā. Tikpat punktu ir valmieriešiem, kuriem gan zaudēts abās savstarpējās spēlēs. Lai gan pastāv reāla varbūtība palikt bez izslēgšanas turnīra, labvēlīgu rezultātu ziņā "Ķekava" var pakāpties pat uz sesto vietu.

Abu komandu pirmā cīņa izvērtās gana spraiga, pēc divām trešdaļām viesiem no Lielvārdes esot vadībā ar minimālu 5:4. Pēdējās trešdaļas piektajā minūtē viesi panāca divu vārtu pārsvaru, bet pašā cīņas izskaņā pielika punktu, gūstot septītos vārtus.

"Kurši/Ekovalis" – "Bauska" pulksten 18:00 Liepājā
Ne tajā labākajā noskaņojumā regulārās sezonas izskaņu sagaida Liepājas komanda, kas pirms sezonas deklarēja mērķi spēlēt Arēnā Rīga sezonas pēdējā dienā. Zaudējuši savā laukumā "Ķekavai", komanda veica neveiksmīgu izbraukumu uz Cēsu rajonu, kā arī paklupa Ulbrokā, zaudējumu sēriju palielinot līdz četrām cīņām. Pašlaik gan turnīra tabulā liepājnieki joprojām ir savas laimes kalēji, jo panākums mājās pār baušķeniekiem garantētu vietu play-off. Pašlaik viņi ar 30 punktiem atrodas septītajā vietā un panākuma gadījumā var tikt vienu vietu augstāk. Tajā pašā laikā zaudējuma gadījumā var nākties palikt bez labāko astotnieka.

Liepājas vienības pretinieki "Bauska" ir viena no tikai divām komandām, kurām šovakar neko vairs nevajag. Ar 13 punktiem baušķenieki tālu atpalikuši no labāko astotnieka, vienlaikus pārliecinoši esot priekšā Ogres vienībai. Pēc sekmīgākā sezonas nogriežņa baušķenieki atkal iekļuvuši neveiksmju joslā, zaudējot pēdējās sešas cīņas. Šovakar vienīgā motivācija ir pabeigt sezonu tā, kā tā tika sākta – proti ar uzvaru, lai ar kaut nedaudz pozitīvākām emocijām varētu doties garajā starpsezonu pārtraukumā.

Abu komandu pirmajā cīņā nopietna spēkošanās netika novērota, liepājniekiem jau pirmajās desmit minūtēs esot vadībā ar 2:0, turpinājumā pārsvaru tikai palielinot. Skanot beigu sirēnai, liepājnieki varēja pacilātā noskaņojumā doties mājup ar 9:2 uzvaru. Spēle zīmīga ar to, ka trešā perioda vidū sarkano kartīti savā priekšā ieraudzīja Lotārs Melderis un treneris Normunds Grunckis.

"Talsu NSS/Krauzers" – "Betsafe Oxdog Ulbroka" pulksten 18:00 Talsos
Grūti pateikt vai tiešām kalendāra sastādītāji bija tik tālredzīgi, taču pastāvēja ļoti liela varbūtība, ka tieši regulārās sezonas pēdējā cīņa Talsos varēja kļūt par spēli, kurā tiek noskaidroti uzvarētāji turnīrā. Tomēr talsinieki iepriekšējā kārtā viesos piedzīvoja neveiksmi pret Cēsu vienību, tādējādi turnīra tabulā ar 36 punktiem pašlaik atrodas otrajā vietā, bet jau sešu punktu attālumā no saviem šīvakara pretiniekiem. Vismaz vienu punktu talsiniekiem vajadzētu izcīnīt, jo pretējā gadījumā kurzemnieki var atkāpties uz piekto vietu, zaudējot sava laukumā priekšrocības ceturtdaļfinālā.

Sagaidījuši konkurentu palīdzību, pēdējo divu sezonu čempioni vienu kārtu pirms turnīra noslēguma nodrošinājuši pirmo vietu turnīra tabulā. Tiesa, nevarētu teikt, ka "Betsafe Oxdog Ulbroka" paļāvās tikai uz konkurentu neveiksmēm, jo paši play-off turnīram pietuvojušies ar piecu izcīnīto uzvaru sēriju. Līdz ar to skaidrs, ka "Betsafe Oxdog Ulbroka" sava laukuma priekšrocības būs gan ceturtdaļfinālā, gan arī pusfinālā, ja tas tiks sasniegts. Pastāv gana liela varbūtība, ka jau ceturtdaļfinālā pretim stāsies pērnās sezonas pēdējie pretinieki – fināla oponenti "FBK Valmiera". Bet tas jau nav no ulbrokiešiem atkarīgs.

Abu komandu pirmā cīņa Ulbrokā pēc 20 minūtēm līdzjutējiem nedāvāja vārtu guvumus, bet otrajā trešdaļā mājinieki veica 7:3 izrāvienu, pēdējā trešdaļā pārliecinoši novadot spēli līdz 9:4 uzvarai. Toreiz lielisku spēli aizvadīja veterāns Atis Blinds, izceļoties ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm.

"FBK Valmiera" – "Lekrings" pulksten 18:00 Valmierā
Vēl pirms pāris nedēļām šķita, ka šī būs izšķirošā cīņa par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Kopš tā laika daudz kas ir mainījies. Valmierieši joprojām spēlē kā pa celmiem un par vietu astotniekā nevar būt droši, ar 29 punktiem pašlaik atrodoties astotajā vietā. Komanda uzvarējusi pēdējās četrās spēlēs, taču vajadzīgs arī piektais panākums, lai izslēgšanas cīņas neaiziet gar degunu. Ļoti svarīga bija uzvara pēdējā spēlē Ķekavā, bet tagad savā laukumā jātiek galā ar cēsniekiem, kas pēdējos gados allaž ir izdevies.

Cēsu komanda noteikti ir tā, kas sezonas gaitā visvairāk progresējusi. Cienība uzvarējusi septiņas no pēdējām astoņām spēlēm, vienīgo zaudējumu piedzīvojot mājās pret "Lielvārde/FatPipe", kad pietrūka nepilna minūte, lai būtu arī astotais panākums. Tas komandai ļāvis ar 35 punktiem pakāpties līdz ceturtajai vietai un uzvara šovakar nodrošinātu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, bet, pie labvēlīgas apstākļu sakritības, cēsnieki var uzlēkt pat uz otro vietu, tādējādi tiekot pie potenciālām mājas spēļu priekšrocībām arī iespējamajā pusfināla sērijā.

Kad komandas savā starpā tikās pirmo reizi sezonā, cēsnieki ne tuvu nedemonstrēja labāko sniegumu. Neskatoties uz to, vēl divas minūtes pirms mača beigām viņi pret valmieriešiem atradās iedzinējos ar minimālo 4:5, atlikušajā laikā vēl divas reizes ielaižot bumbiņu savā cietoksnī. Nu jau bijušais Cēsu komandas vārtsargs Normunds Krūmiņš šosezon piedalījies trijās spēlēs un šī bija vienīgā, kurā viņš nesaņēma labākā spēlētāja balvu, ielaižot septiņus vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-23 15:55, pirms 5 gadiem
Dāvi, Reiņa sērija aprāvās pret Cēsīm, netika tajā mačā pie punktiem.

Ulbroka ar skaļiem lozungiem, ka vienalga, kas nāk pretī, utt., piesaka Bulciņu un Jaunzemu. tad jau laikam nemaz tik vienalga nav