Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Svitoļina turpina dominēt pret Kerberi, Mugurusa ar 3 mačbumbām zaudē Kasatkinai

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svitoļina turpina dominēt pret Kerberi, Mugurusa ar 3 mačbumbām zaudē Kasatkinai
Eļina Svitoļina
Foto: Reuters/Scanpix

Dubaijas "Premier" turnīra čempione Eļina Svitoļina otro gadu pēc kārtas pusfinālā pieveica Andželiki Kerberi (6:3, 6:3) un rīt finālā tiksies ar izglābšanās speciālisti Darju Kasatkinu, kura līdz finālam pārdzīvojusi 5 (2+3) mačbumbas un šodien ar 3:6, 7:6(11), 6:1 apspēlēja Garbinji Mugurusu, kura izšķērdēja trīs mačbumbas.

Eļina Svitoļina bijušo pasaules pirmo raketi Andželiki Kerberi uzveikusi jau piecos mačos pēc kārtas, kopējo savstarpējo cīņu bilanci uzlabojot līdz 7-5. Abu ceļi Dubaijas pusfinālā krustojās arī pagājušajā gadā, un arī toreiz Svitoļina uzvarēja divu setu mačā – 6:3, 7:6(3). Kerbere šodien saskārās ar problēmu, kas parasti ir viņas pretiniecēm. Proti, nespēja pietiekami regulāri apspēlēt lieliskas aizsardzības īpašnieci. Kerbere bija agresīvākā no abām tenisistēm, taču viņai trūka precizitātes.

Abos iepriekšējos mačos Darju Kasatkinu uzvarējusī Garbinje Mugurusa tuvojās trešajai uzvarai pār Krievijas tenisisti, taču 2. setā divreiz izsēja breika pārsvaru, arī nespēja pie rezultāta 5:4 izservēt maču, kā arī taibreikā viņai nepietika ar trim mačbumbām. Kasatkinas vienkāršais, bet vatsišanās teniss no pretinieces sagaidīja ļoti daudz kļūdu, bet pēc tādas notikumu attīstības Vimbldonas čempione 3. setā atkal mēģināt nebija gatava.

Kasatkinai šonedēļ jau otrā izglābšanās no pretinieču neizmantotām mačbumbām. 2. kārtas mačā viņu pažēloja divas mačbumbas izniekojusī Johanna Konta, kura toreiz sabruka tāpat kā šodien Mugurusa. Proti, pēdējam setam vairs nespēja noskaņoties, uzvarot tikai divos geimos.

Dubaijas fināla sasniegšana Kasatkinai ļaus pirmdien debitēt Top 20, šobrīd nodrošinot pēdējo vietu divdesmitniekā, no kura jāatvadās Anastasijai Sevastovai. Viņa ar zaudējumu 1. kārtā nespēja aizstāvēt pirms gada Dubaijā ar pusfinālu nopelnītos punktus. Kasatkina titula izcīnīšanas gadījumā paceltos uz 17. vietu.

"Dubai Duty Free Tennis Championships", WTA "Premier 700" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Elina Svitolina – Naomi Osaka6:2 6:4
(2) Garbine Muguruza – (5) Caroline Garcia7:5 6:2
(6) Angelique Kerber – (3) Karolina Pliskova6:4 6:3
Daria Kasatkina – Elena Vesnina7:6(5) 6:1

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Elina Svitolina – (6) Angelique Kerber6:3 6:3
Daria Kasatkina – (2) Garbine Muguruza3:6 7:6(11) 6:1