Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: Paredzams, ka "Liepājas lauvām" šī ir pēdējā sezona

Andrejs Siliņš

Laikraksts: Paredzams, ka "Liepājas lauvām" šī ir pēdējā sezona
Foto: Ģirts Gertsons, f64

Vīriešu basketbola komandas "Betsafe/Liepāja" šķiršanās no saviem vadošajiem spēlētājiem laikā, kad komandai ir ļoti labas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, ir saistīta ar nepieciešamību taupīt līdzekļus savu saistību segšanai pirms drīzumā gaidāmajām sporta kluba "Liepājas lauvas" faktiskās pastāvēšanas beigām, piektdien vēstī "Kurzemes Vārds".

Basketbols Liepajā gan nebeigšoties, jo esošo sistēmu aizstāšot jauna organizācija, kuras galvgalī būšot Liepājas basketbolā labi zināmas personības – Artūrs Štālbergs un Normunds Atvars.

Paredzams, ka SK "Liepājas lauvas", kā paspārnē funkcionē pilsētas vīriešu un sieviešu grozabumbas komandas, savu darbību pabeigs pēc tam, kad abām vienībām noslēgsies šī sezona.

Pēdējā laikā liepājnieku vīru komandas sastāvs piedzīvojis būtiskas izmaiņas, komandu atstājot vairākiem vadošajiem spēlētājiem. Laikraksts apstiprina, ka tas saistīts ar finansiāla rakstura problēmām.

Arī pašreizējā kluba valdes priekšsēdētājs Artis Lagzdiņš "Kurzemes Vārdam" apstiprinājis, ka nākamajā sezonā vīriešu un sieviešu komandas vairs netiks organizētas: "Varu pateikt, ka pašvaldības uzstādījums ir tāds, ka nākamajā gadā klubs nedrīkstēs pieteikt komandas dalībai dažādās basketbola līgās. Tas nozīmē, ka sporta klubam kā basketbola komandu organizētājam ir pēdējā sezona."

Liepājas pašvaldība esot piešķīrusi finansējumu, lai komandas varētu noslēgt dalību šajā sezonā.

"Betsafe/Liepāja" šobrīd "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ieņem piekto pozīciju turnīra tabulā. Latvijas un Igaunijas sieviešu čempionātā "Liepājas Papīrs/LSS" ar 16 uzvarām 22 mačos ir otrajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.liepajniekiem.lv/sports...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-23 11:49, pirms 6 gadiem
Lieliskas ziņas. Valdošie ir malači!

  +3 [+] [-]

, 2018-02-23 11:51, pirms 6 gadiem
Un Porziņģiem to klubu paņemt neļāva, kad gribēja. Jāsāk domāt, ka ne tikai Jaunpups caur basīti naudu mazgā.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-23 11:57, pirms 6 gadiem
Liepāja bez basketbola kluba? Tas nav pieļaujams.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-23 11:57, pirms 6 gadiem
Ja Štālbergs izveidos kaut ko jaunu un gan jau ka KP ar piemetīs kādu naudiņu, un domāju, ka nākotnē redzēsim pilnīgi cita līmeņa Liepāju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-02-23 12:05, pirms 6 gadiem
"Varu pateikt, ka pašvaldības uzstādījums ir tāds, ka nākamajā gadā klubs nedrīkstēs pieteikt komandas dalībai dažādās basketbola līgās. ..."

es pareizi saprotu..Liepājas varas vīriem sportu (basketbolu) nevajag?! ..vai arī viņi cer ka ir KP kurš ļaus viņiem ietaupīt sev līdzekļus bet to paņems uz sevi KP pa lielam

     [+] [-]

, 2018-02-23 12:16, pirms 6 gadiem
Loģisks pareizs lēmums.

Liepājai pāris gadus ar saviem jaunajiem būtu jāpaspēlē LBL2..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-02-23 12:33, pirms 6 gadiem
bobiits rakstīja: "Varu pateikt, ka pašvaldības uzstādījums ir tāds, ka nākamajā gadā klubs nedrīkstēs pieteikt komandas dalībai dažādās basketbola līgās. ..."

es pareizi saprotu..Liepājas varas vīriem sportu (basketbolu) nevajag?! ..vai arī viņi cer ka ir KP kurš ļaus viņiem ietaupīt sev līdzekļus bet to paņems uz sevi KP pa lielam
TIESI TAAA " ..vai arī viņi cer ka ir KP kurš ļaus viņiem ietaupīt sev līdzekļus bet to paņems uz sevi KP pa lielam " VINI CER!!!

     [+] [-]

, 2018-02-23 12:38, pirms 6 gadiem
par Liepāju neuztraucieties,viss būs OK. Jānis Vilnītis veido jaunu komandu un izskatās ,ka tās būs īsta sapņu komanda.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-23 12:42, pirms 6 gadiem
Jo tālāk , jo trakāk ...Liepāja bez basketbola komandas LBL !!!!!
Tā bodīte ko sauc par LBL vai lbs vai kā viņu tur h...u...j viņ zin varbūt to ir lietderīgāk klapēt ciet ar visiem šņepiem un kas tur vēl bija ....

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 12:44, pirms 6 gadiem
Gunča rakstīja: par Liepāju neuztraucieties,viss būs OK. Jānis Vilnītis veido jaunu komandu un izskatās ,ka tās būs īsta sapņu komanda.
Vīriešu? Sieviešu? Abas divas?

     [+] [-]

, 2018-02-23 12:53, pirms 6 gadiem
Dodat jebko Štālbergam rokās, es viņam uzticos, ka "sačinīs".
Liepāja prom no LBL nedrīkst aiziet (teorētiski un faktiski var), bet tas būtu tikai kārtējais zaudējums. Nepietiek, ka Barons atteicās un nedēļu pirms sezonas tikai Jūrmala noorganizēja visu. Lai cik cilvēki skatās, lai cik sūdīgs ir B4S un spēļu redzamība un, lai cik sūdīga arī nebūtu Jaunupa čīkstēšana par kalendāriem un apļu nespēlēšanu, klubus un komandas VAJAG, citādi viss ies arvien lielākā pakaļā.
Gribētu nākamsezon redzēt jaunu Liepājas klubu, gribu redzēt Baronu atpakaļ, gribētu redzēt Valmiera/Glass vai jebkuru komandu, kas uzvarēs 1.vietu LBL2. Gribētu redzēt, lai vēl Jelgavai atkal uzrodas komanda LBL līmenī un gribētu, lai noņem no trases Valka/Valga, jo manuprāt vispār LBL neiederes.
Jācer uz pārmaiņām nākamsezon!

  +3 [+] [-]

, 2018-02-23 12:54, pirms 6 gadiem
Liepāja ir lielāka LV pilsēta (neskaitot protams Rīgu), kur tiek spēlēts nopietna līmeņa basketbols (Daugavpilī ir tikai dāmu komanda, kura līmeņa ziņā ir nedaudz stiprāka par Liepājas sporta spēļu skolu).
Varbūt lai tad pašvaldība pagriež muguru arī futbola un hokeja Virslīgas komandām?

     [+] [-]

, 2018-02-23 13:23, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Jo tālāk , jo trakāk ...Liepāja bez basketbola komandas LBL !!!!!
Tā bodīte ko sauc par LBL vai lbs vai kā viņu tur h...u...j viņ zin varbūt to ir lietderīgāk klapēt ciet ar visiem šņepiem un kas tur vēl bija ....
LBS komandas neveido, tāpēc, kāds sakars?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 13:30, pirms 6 gadiem
precizējot - pareizs lēmuns - jo pēdējos gados Liepājai iespējams visslijtākā vadība ,- ļoti bezjēdzīgi iztērēta nauda - nevar zināt vsi būs daudz labāk, bet būs savādāk.

šaubos vsi Porziņģi tagad ieguldīsies - jāsavāc pietiekoši daudz jaunie klienti un jāsāk ar savu sporta skolu

  +4 [+] [-]

, 2018-02-23 13:32, pirms 6 gadiem
Skumja ziņa. Un tā nāk no Porziņģu dzimtenes, tas vispār ir absurds. Nu, bet Seskam jau tikai rallijs galvā, un paša puikam jau arī tieši šim hobijam naudu vajadzēs...

  +3 [+] [-]

, 2018-02-23 13:42, pirms 6 gadiem
Naudas nav hokeja komandai, naudas nav basketbola komandai.

Vēlēšanas garām, skābeklis no Domes piegriezts vai kas?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 14:19, pirms 6 gadiem
Šī visa sakarā - kas notiek, ja komanda, kas iekļuvusi play-off, atsakās no dalības tajā?

     [+] [-]

, 2018-02-23 14:44, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Skumja ziņa. Un tā nāk no Porziņģu dzimtenes, tas vispār ir absurds. Nu, bet Seskam jau tikai rallijs galvā, un paša puikam jau arī tieši šim hobijam naudu vajadzēs...
Palasot, ko par to saka paši liepājnieki savā portālā - "labākā ziņa Liepājā pēdējos 20 gados".
No tiem komentāriem noprotams, ka Liepājas sporta nauda izsaimniekota un esot briesmīgs bardaks. Ja Artūrs un Normuns turpmāk būs pie teikšānas, lieliski. Atceroties, kā LBS pielaida Jēkabpili, tad nav pamata uzskatīt, ka LBL paliks bez Liepājas komandas. Tieši pretēji, basītis Vēju pilsētā varētu kļūt tikai jaudīgāks.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 14:47, pirms 6 gadiem
Dārgie Liepājas draugi, baskets Liepājā nekur nepazudīs, bet tieši atdzims jaunā kvalitātē ar jaunu vadību, beidzot pie stūres būs cilvēki, kam no sirds rūp Liepājas basketbols un arī finansiāli klubs būs daudz labāk pozicionēts nekā iepriekš, gaidiet ziņas!

Ko gan var piebilst, Sesks un viņa pajoliņi domē no ZZS gan beidzot ir parādījuši savu īsto seju, cik ļoti viņiem rūp sports Liepājā, atskaitot futbolu, kur ir savējais Māris un tiek likts iekšā viss piķis. Pārējie Seska prāt var iet bekot. Nekas, rudenī nomainīsim mēru uz Vilnīti un Liepāja visādā ziņā atdzims jaunā kvalitātē.

     [+] [-]

, 2018-02-23 15:09, pirms 6 gadiem
Cik dzirdēts, būs ļoti labs budžets nākamsezon.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 15:12, pirms 6 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Dārgie Liepājas draugi, baskets Liepājā nekur nepazudīs, bet tieši atdzims jaunā kvalitātē ar jaunu vadību, beidzot pie stūres būs cilvēki, kam no sirds rūp Liepājas basketbols un arī finansiāli klubs būs daudz labāk pozicionēts nekā iepriekš, gaidiet ziņas!

Ko gan var piebilst, Sesks un viņa pajoliņi domē no ZZS gan beidzot ir parādījuši savu īsto seju, cik ļoti viņiem rūp sports Liepājā, atskaitot futbolu, kur ir savējais Māris un tiek likts iekšā viss piķis. Pārējie Seska prāt var iet bekot. Nekas, rudenī nomainīsim mēru uz Vilnīti un Liepāja visādā ziņā atdzims jaunā kvalitātē.
Tas labi, ka atdzims, bet tikai kādā veidolā un ar kādiem tieši mērķiem. Pašlaik tie optimistiskie teksti liek domāt, ka naudu centīsies savākt, lai varētu ar BKV un VEF konkurēt, taču ja tā nebūs, tad būtībā, paliks komanda tā paša līmeņa, tikai ar labāku vadību.

     [+] [-]

, 2018-02-23 15:34, pirms 6 gadiem
Sir.Paul rakstīja: Ko gan var piebilst, Sesks un viņa pajoliņi domē no ZZS gan beidzot ir parādījuši savu īsto seju, cik ļoti viņiem rūp sports Liepājā, atskaitot futbolu, kur ir savējais Māris un tiek likts iekšā viss piķis. Pārējie Seska prāt var iet bekot. Nekas, rudenī nomainīsim mēru uz Vilnīti un Liepāja visādā ziņā atdzims jaunā kvalitātē.
Koalīcija paliks tā pati (Seska partija un Vilnīša saraksts).

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 15:43, pirms 6 gadiem
host22 rakstīja: Koalīcija paliks tā pati (Seska partija un Vilnīša saraksts).
Jā, tikai noteicējs tad būs Vilnītis nevis Sesks un tas jau daudz mainīs. Ideāli protams būtu tos ZZS čekistus izmest misenē, bet to pēc 3 gadiem! Pārmaiņas jau ir redzamas, gan aizrotējot prom LOC direktoru, gan pārkārtojot sporta skolas vadību.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 15:58, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas labi, ka atdzims, bet tikai kādā veidolā un ar kādiem tieši mērķiem. Pašlaik tie optimistiskie teksti liek domāt, ka naudu centīsies savākt, lai varētu ar BKV un VEF konkurēt, taču ja tā nebūs, tad būtībā, paliks komanda tā paša līmeņa, tikai ar labāku vadību.
Arī es piekrītu, ka stabilu 3 vietas komandu taisīt nav jēgas. Tur var izbraukt ar mazu budžetu, bet labu treneri. Varbūt beidzot atkal varēs iet uz basi. Kopš Helmaņa laikiem, kad tur bija Zeļonis, Mažutis, nēesmu bijis

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 16:05, pirms 6 gadiem
tad jau runas par to, ka bez pilsētas naudas lielie menedžeri nekas nav, ir taisnība?

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 17:23, pirms 6 gadiem
Ādolfs Bezbašnovs rakstīja: Arī es piekrītu, ka stabilu 3 vietas komandu taisīt nav jēgas. Tur var izbraukt ar mazu budžetu, bet labu treneri. Varbūt beidzot atkal varēs iet uz basi. Kopš Helmaņa laikiem, kad tur bija Zeļonis, Mažutis, nēesmu bijis
Un ar to sastāvu palika bez medaļas!!!!???