Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Valka/Valga'' spēlētāji: ''Esam kļuvuši par Valkas domes vēlēšanu upuriem''

Krišs Upenieks

''Valka/Valga'' spēlētāji: ''Esam kļuvuši par Valkas domes vēlēšanu upuriem''
Ivars Rihards Žvīgurs
Foto: Tatjana Veselova

Basketbola komandas ''Valka/Valga'' latviešu spēlētāji Sandis Silavs, Reinis Strupovičs, Kristaps Kanbergs, Ivars Rihards Žvīgurs atklātā vēstulē pauž savas domas par vakar publicēto informāciju saistībā ar komandu.

Esam šī brīža BK Valka/Valga latviešu spēlētāji un ļoti neapmierina ar organizāciju oficiāli nesaistīta cilvēka Venta Armanda Kraukļa paustais viedoklis medijiem par mūsu saistību ar totalizatoru.

Atgādināsim, ka mums ir parakstīts līgums ar MTU Valga Spordiselts Kalev organizāciju, kuras vadībā pēc mums pieejamās informācijas nav Vents Armands Krauklis.

Mēs saprotam, ka Valkas dome ir mūsu sponsoru vidū, bet nav skaidrības kāpēc Valkas mērs izsaka tik nekompetentu un aplamu viedokli par mums. Iespējams savas popularitātes gūšanai medijos.

Vienīgā mūsu saskaršanās ar Valkas mēru ir pirms mājas spēlēm, kad viņš uzstāj savu vēlmi dziedāt Latvijas himnu un redzot viņu Best4Sport reklāmā par tīru spēli, kurā netika nevienam no kluba spēlētājiem piedāvāts uzstāties, bet atkal klāt bija ar organizāciju nesaistītais Vents. Protams prieks, ka Valkas mērs spēj himnu nodziedāt, bet šobrīd izskatās, ka mēs esam kļuvuši par tuvojošās Valkas domes vēlēšanu upuriem. Valka kā pilsēta grimst nabadzībā, tikmēr Valga plaukst un attīstas. Lūgums Ventam Krauklim strādāt pie Valkas sakārtošanas, nevis mūsu apmelošanas.

Mēs saprotam, ka jebkurš cilvēks Latvijā var vērsties policijā ar aizdomām par jebko, bet šajā gadījumā tas pazemo mūs un klubu.

Neviens no mums nav iesaistījies šajā krimināli sodāmajā aktivitātē un lūgums Ventam Armandam Krauklim publiski atvainoties pēc tam, kad policija apstiprinās, ka nekāda totalizatora spēlēšana nav notikusi. Šobrīd tas ir tikai laika jautājums.

Sezona mums nav bijusi viegla. Igauņu spēlētāji diemžēl traumējušies un pametuši klubu biežāk kā vēlams, bet mēs cīnāmies un šādi apmelojumi nepalīdz. Biežās kolēģu traumas nav nākušas par labu mūsu stabilitātei laukumā. Tas iespējams tiek pārprasts kā mūsu vēlme ietekmēt spēles rezultātu.

Latvijas Basketbola Līga nav kostatējusi nekādus pārkāpumus sadarbībā ar likmju uzraugiem.

Ar cieņu,

Sandis Silavs, Reinis Strupovičs, Kristaps Kanbergs, Ivars Rihards Žvīgurs

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 10:54, pirms 7 gadiem
Protams ka neviens neatzīsies,labākā aizsardzība uzbrukums...

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 10:59, pirms 7 gadiem
Tas, ka vēlēšanas nāk un lielkungi visur bāžas un kko ņemas , tas ir skaidrs, tas tā notiek un notiks visur. Tas, ka visi nav iesaistīti toto , tas arī būtu pieņemams, bet aizdomīgas ir tās Valkas/Valgas spēles, un īpaši ņemot vērā, ka tur spēlēja un tika atlaists tāds tips kā Bricis, lai arī kā viņš netaisnotos! Visi jau vienmēr taisnosies un teiks nē, nē ko ta mēs mūs nepatiesi apvaino, pēdējais piemērs Babīte futbolā, bet beigās tomēr izrādijās, ka bija sarunāta spēle. Tāpēc LBL, BBL OBLIGĀTI jāizpētā šī lieta!!!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 11:08, pirms 7 gadiem
Es tomēr šoreiz vairāk gribu ticēt spēlētājiem. Bet jebkurā gadījumā nevienu nevar saukt par vainīgu, kamēr viņa vaina nav pierādīta. Tad lai policija izmeklē.
Par Kraukli vispār bez komentāriem, sajuties kā lielkungs, bet Valka kļuvusi par nožēlojamu nostūri.

     [+] [-]

, 2017-02-23 11:14, pirms 7 gadiem
Pēc visa izlasīta te ir vairāk kā skaidrs, ka spēlētāji šoreiz nav vainīgi un nebūtu atbildējuši paši, ja būtu bijuši vainīgi.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 11:41, pirms 7 gadiem
Patiesība vnm ir kaut kur pa vidu, ja tā padomā, kāda jēga Krauklim reklamēties ar to, ka viņa komanda liek TOto, tur nekāda labā reklāma nesanāk. Bet varbūt mēģina uzlikt vainu vai novērst uzmanību no savām izdarībām. Gan jau ir kkad likts toto, bet varbūt ir iesaistītas abas puses.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-23 11:44, pirms 7 gadiem
Tagad par citu tēmu? Kāpēc Ivars Rihards Žvīgurs (kurš bija kādreiz labs spēlētājs jaunatnes līmenī) aizgāja uz tādu nesakārtotu klubu, bez infrastruktūras, bez treneriem, bez iespējām attīstīties, kura spēlē salīdzinoši sliktos čempionātos? Nebija piedāvājuma no labākiem klubiem, ka viņš kalpo un vergo Valkai/Valgai par nožēlojamiem iztikas minimumiem? Ko Tēvs? Nebija sakaru iekārtot kaut kur labākā klubā? Pazīstams ar gandrīz visu LV klubu Varenajiem.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 11:49, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Es tomēr šoreiz vairāk gribu ticēt spēlētājiem. Bet jebkurā gadījumā nevienu nevar saukt par vainīgu, kamēr viņa vaina nav pierādīta. Tad lai policija izmeklē.
Par Kraukli vispār bez komentāriem, sajuties kā lielkungs, bet Valka kļuvusi par nožēlojamu nostūri.
Nu, Krauklis ir tāds ķeizariņš ar viedokli, bet Valka ir nostūris jau stipri pirms Kraukļa, es pat teiktu, kopš Valkas-Valgas dalīšanas - viss senais centrs palika igauņiem, kamēr latvieši dabūja vienu nomali. Viens iezemietis jau pirms gadiem 20 man teica - A čto takoje Valka? Svalka da tri školi.

Runājot par vēstuli - netaisos spriest, kurš vainīgs, kurš nē, bet Krauklis kārtējo reizi neprot pieturēt muti.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 11:53, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Patiesība vnm ir kaut kur pa vidu, ja tā padomā, kāda jēga Krauklim reklamēties ar to, ka viņa komanda liek TOto, tur nekāda labā reklāma nesanāk. Bet varbūt mēģina uzlikt vainu vai novērst uzmanību no savām izdarībām. Gan jau ir kkad likts toto, bet varbūt ir iesaistītas abas puses.
Slikta reklāma - arī ir reklāma. Daži, protams, pamaina savu viedokli, bet lielākā daļa pat neiedziļinās, toties vārds/uzvārds (šajā gadījumā) smadzenēs jau ir pieglabājies.

  +5 [+] [-]

, 2017-02-23 11:53, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Patiesība vnm ir kaut kur pa vidu, ja tā padomā, kāda jēga Krauklim reklamēties ar to, ka viņa komanda liek TOto, tur nekāda labā reklāma nesanāk. Bet varbūt mēģina uzlikt vainu vai novērst uzmanību no savām izdarībām. Gan jau ir kkad likts toto, bet varbūt ir iesaistītas abas puses.
Nu tā nav viņa komanda, pašvaldība ir finansiāls atbalstītājs, savukārt Krauklis pats ir diez gan arogants tips, ja neticat pameklējiet pāris viņa izteicienus, vel Kalvīša/Godmaņa valdību laikā. Vai šitie zēni ir balti un pūkaini jupis viņu zin, patiesību visticamāk mēs neuzzināsim, tik pat labi var teikt, ka mazais Zonne vakar bija uzlicis uz Jūrmalu, tur vienu brīdi live koef. bija ap 7 uz Jūrmalas uzvaru.

     [+] [-]

, 2017-02-23 11:59, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Tagad par citu tēmu? Kāpēc Ivars Rihards Žvīgurs (kurš bija kādreiz labs spēlētājs jaunatnes līmenī) aizgāja uz tādu nesakārtotu klubu, bez infrastruktūras, bez treneriem, bez iespējām attīstīties, kura spēlē salīdzinoši sliktos čempionātos? Nebija piedāvājuma no labākiem klubiem, ka viņš kalpo un vergo Valkai/Valgai par nožēlojamiem iztikas minimumiem? Ko Tēvs? Nebija sakaru iekārtot kaut kur labākā klubā? Pazīstams ar gandrīz visu LV klubu Varenajiem.
Nav pustālā, tālā metiena, vai precīzāk sakot nav tik labs lai šobrīd pretendētu uz ko labāku. Nevarētu teikt, ka viņš arī Valkā mestu vidēji 20 punktus spēlē. Paskaties, kā tas pats Timma spēlēja viņa vecuma.

     [+] [-]

, 2017-02-23 12:10, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Es tomēr šoreiz vairāk gribu ticēt spēlētājiem. Bet jebkurā gadījumā nevienu nevar saukt par vainīgu, kamēr viņa vaina nav pierādīta. Tad lai policija izmeklē.
Par Kraukli vispār bez komentāriem, sajuties kā lielkungs, bet Valka kļuvusi par nožēlojamu nostūri.
A kas ir Ape, Rūjiena, Skrunda, Auce, Smiltene? Visi nostūri LV tādi. Naudiņu velk kopā visi. Nevajag Valku salīdzināt ar Rīgu vai Ventspili. Pat Liepājā situācija nav labāka, ir liels bezdarbs.
P.S. nav dūmu bez uguns gan jau. Domāju ne velti ilgadējais līderis Saage aizgāja prom, jo juta ka nsv jēga, ja citi luni laiž.

     [+] [-]

, 2017-02-23 12:18, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Tas, ka vēlēšanas nāk un lielkungi visur bāžas un kko ņemas , tas ir skaidrs, tas tā notiek un notiks visur. Tas, ka visi nav iesaistīti toto , tas arī būtu pieņemams, bet aizdomīgas ir tās Valkas/Valgas spēles, un īpaši ņemot vērā, ka tur spēlēja un tika atlaists tāds tips kā Bricis, lai arī kā viņš netaisnotos! Visi jau vienmēr taisnosies un teiks nē, nē ko ta mēs mūs nepatiesi apvaino, pēdējais piemērs Babīte futbolā, bet beigās tomēr izrādijās, ka bija sarunāta spēle. Tāpēc LBL, BBL OBLIGĀTI jāizpētā šī lieta!!!
Babītes spēle sarunāta?! Faktus, lūdzu, studijā!!! Cik zinu nekas tāds nav pierādīts!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 12:26, pirms 7 gadiem
kas viņiem aģents? labi strādā.
interesanti, kur iesmērēs nākošgad.

  -1 [+] [-]

, 2017-02-23 12:30, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: kas viņiem aģents? labi strādā.
interesanti, kur iesmērēs nākošgad.
Man arī interesē,šīm pabirām kurām latvijas klubos nau vietas gadījumā nau viens aģents?

  +3 [+] [-]

, 2017-02-23 12:39, pirms 7 gadiem
ziemeļi rakstīja: Man arī interesē,šīm pabirām kurām latvijas klubos nau vietas gadījumā nau viens aģents?
Tu, pabira, beidz apkaunot latviešu valodu.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 12:54, pirms 7 gadiem
Lūdzu, ņemiet vērā, ka klubā ilgstoši netiek maksātas algas. Parādi palikuši ar no iepriekšējā gada. Nu jau ari FIBA ir par to informēta. Tur iekšējais konflikts jau ir sen. Šoreiz puikas nav pie vainas.

  +5 [+] [-]

, 2017-02-23 13:01, pirms 7 gadiem
Kur kraulkis, tur nelabi ož. Seimā bija pakalpiņš, kuru neievēlēja otru reizi. Tad brīnumainā kārtā kļuva par mēri.....Neizdevās iekļūt LLF valdē......Līda gazprom ūkstē ar himnas dūkšanu.....Ļoooooti glums tipiņš.

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 13:17, pirms 7 gadiem
NOŽĒLOJAMI, ka :
- cienījams sporta portāls pārvēršas dzeltenā krāsā,
- neviens nav sazinājies ar policiju, cik tālu ir process, vai vispar ir ierosināts,
- briča un otru rakstu ir rakstījusi viena persona, t.s., AĢENTS
- LBS savu viedokli nav izteikuši, Nolikumu neviens nelasa, visiem šiem rakstniekiem piemērojams SODS par Nolikuma pārkāpumu ( attiecību kārtošana ar mediju starpniecību)
-

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 13:33, pirms 7 gadiem
Te ir bijušas dažas runas par Nolikumu.
Es, kā jau jurists, izskaidrošu.

Tātad

41.PUNKTS. KLUBU/KOMANDU ATTIECĪBAS AR MASU MEDIJIEM
41.1.Visas radušās problēmas tiek risinātas LBL iekšienē, vadoties pēc šī Nolikuma un Oficiālajiem basketbola noteikumiem, neizmantojot mediju starpniecību. Pārkāpumu gadījumā par soda piešķiršanu lemj LBL Tehniskā komisija.
41.2.Nevienam LBL dalībniekam vai ar klubu/komandu saistītai oficiālai personai nav tiesības ar masu mediju starpniecību izteikt personīga rakstura aizskarošus komentārus par LBL, tās vadību vai citu LBL dalībnieku. Pārkāpumu gadījumā par soda piešķiršanu lemj LBL Tehniskā komisija.
Pārkāpuma gadījumā–sods EUR350.


Te nu mes varam sākt analizēt vārdu kontekstu "Personīga rakstura", "Aizskarošus" - kas tas īsti ir un kā tas domāts. Ja kāds nosauks ar mediju starpniecību pazīstamu tiesnesi par punduri vai liliputu, tas, protams, būs Personīga Rakstura Aizskarošs pārkāpums.
Bet, ja tiek diskutēts par tādām lietām, kā Tīra Spēle, tas īsti vairs nav ne "personīga rakstura", ne "aizskarošs".
Tā kā apelēt pie šī punkta var tikai visai nosacīti. Vispirms pierādot, ka izteikumu pamatā ir šie "personīga rakstura" pārmetumi. LBL paši sev ir iešāvuši kājā ar to, ka ir šie divi vārdi ielikti. To var interpretēt ļoti dažādi.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 13:35, pirms 7 gadiem
Viens ir skaidrs, sabiedrības interesēs ir tas, lai šīs lietas tiktu maximāli atklāti izrunātas un apspriestas, nevis kaut kur pa kaktiem un pa kabinetiem. Tikai tādā veidā var nonākt pie kaut kāda optimāla rezultāta. Ne pa kaktiem čubinoties.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 14:30, pirms 7 gadiem
T-J rakstīja: NOŽĒLOJAMI, ka :
- cienījams sporta portāls pārvēršas dzeltenā krāsā,
- neviens nav sazinājies ar policiju, cik tālu ir process, vai vispar ir ierosināts,
- briča un otru rakstu ir rakstījusi viena persona, t.s., AĢENTS
- LBS savu viedokli nav izteikuši, Nolikumu neviens nelasa, visiem šiem rakstniekiem piemērojams SODS par Nolikuma pārkāpumu ( attiecību kārtošana ar mediju starpniecību)
-
Šnepa komentārs: Šneps: LBL pēdējo sezonu laikā nekas aizdomīgs...

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 14:54, pirms 7 gadiem
Esmu valcēnietis pēc dzimšanas vietas un ticības. Varu pateikt, ka šādā mazpilsētā, kas pati par sevi ir forša vieta, simtu gadu nebija vajadzīgs klubs ar šādu budžetu, galvenokārt tāpēc, ka esošais mērs nolēmis iesaistīt nodokļu maksātāju naudu. Valkai adekvāti būtu vismaz 10x mazāks budžets. Bet šis ir tikai viens no piemēriem, kā tiek šķiesta nauda, pārējais pārsvarā nav pēc tēmas atbilstošs šai mājas lapai.
Rīgai jau arī tālu nav jāmeklē piemēri - Dinamo, VEF apetītes. Neesam mēs ne tuvu to pelnījuši, tāpēc arī igauņi mūs apsteidz - nauda tiek ieguldīta, nevis tērēta.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 15:17, pirms 7 gadiem
Celerons rakstīja: A kas ir Ape, Rūjiena, Skrunda, Auce, Smiltene? Visi nostūri LV tādi. Naudiņu velk kopā visi. Nevajag Valku salīdzināt ar Rīgu vai Ventspili. Pat Liepājā situācija nav labāka, ir liels bezdarbs.
P.S. nav dūmu bez uguns gan jau. Domāju ne velti ilgadējais līderis Saage aizgāja prom, jo juta ka nsv jēga, ja citi luni laiž.
Smiltene šajā sarakstā gan īsti neiederas. Viena no retajām mazpilsētām, kur kopumā viss iet uz augšu (cik nu Latvijā vispār kas var iet uz augšu). Ir sakārtotas skolas, bērnudārzi, ielas saremontētas un sakoptas, arī darbs ir. Radinieki tur dzīvo, tāpēc zinu ļoti labi

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 15:40, pirms 7 gadiem
Viennozīmīgi vēlēšanu ietekme jūtama,Ventilis tēlo stingro saimnieku. Šāds klubs Valkai ir lieka greznība,tādus normāli var uzturēt tikai Vidzemes lielākās pilsētas,kurās ir attīstīta Jaunatnes basketbola sistēma - kā Valmiera,Ogre!
Valkā tiešām ir 1001 lielāka vajadzība,to saku kā dzimis valcēnietis!
Nu jau ilgi kā bijušais....
Cik zinu Vents tur tiešām ir mazs diktatorelis,viņš ir gudrs vecis,harizmātisks ar labu humoru,bet pilsētai labākais vairiants bija Unda Ozoliņa! Jo neko būtisku tai miestā jau 2x esot mēra krēslā viņš nav paveicis!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 15:41, pirms 7 gadiem
PS tur gan viss tā nolaists,ka tikai brīnums,vai pievienošanās Igaunijai var glābt

     [+] [-]

, 2017-02-23 16:41, pirms 7 gadiem
PPS bet pa tēmu - gan jau dūmi nav bez uguns,šī sērga pie mums ir,tīri cilvēcīgi arī saprotu,ka ja algu nemaksā pa pusgadam,tad piesolot pāris kilo,var arī paslīdēt ! Un ja tā,tad pirmkārt vainīgi komandas menedžeris un vadība!!! Tādus,kuri nevar laikus samaksāt vajadzētu ar kāju pa dirsu no LBL.

     [+] [-]

, 2017-02-23 17:12, pirms 7 gadiem
Skaidrs, ka vēlēšanas tuvojas un katrā pašvaldībā lien ārā tagad pigori pēc pigora (spriežu pēc savējās, kur lietas reizēm aiziet līdz absurdam) un Krauklis jau nav tas, kam varētu uzticēt savus iekrājumus utt. BET ar visu to šitie frukti jau nu nav tie, kam ticēt. Par viņiem visa basketbola sabiedrība zin, ka ir likuši un arī tagad liek. Kā jau vakar teicu - šie nav baigie noziedzīgās pasaules ģēniji, kas nereāli šifrējas utt. viņus pieķert šajās lietās ir kā divus pirkstus apm...t, bet vai nu nav vēlēšanās vai arī policijai ar tādām lietām nav iespējas (resursi) krāmēties.

     [+] [-]

, 2017-02-23 17:46, pirms 7 gadiem
apetiite rodas eedot !

     [+] [-]

, 2017-02-23 17:57, pirms 7 gadiem
Man pašam Valka dzimtā pilsēta, kur joprojām bieži mēdzu būt. Normāla pilsēta, jā, ir lietas, ko vajadzētu uzlabot, bet tādas problēmas ir vai ikkatrā šāda lieluma pilsētā, kas nav tiešā tuvumā Rīgai. Skumdina (nē- īstenībā pamatīgas dusmas!!), ka "sportists-amatieris" par dzimto pilsētu saka "tai miestā"..es nekad tā neatļautos izteikties.

Nez vai tie basketbolisti ir tie "baltākie un pūkainākie"....bet to mēs tagad nevaram zināt, kā tur bijis, un ļoti iespējams tas arī tā paliks aizdomu līmenī.
Vēl- tādā veidā Krauklis pozitīvu popularitāti sev iegūt nekādi nevar, proti, uzsākot likmju sarunāšanas skandālu, jo tas uzreiz saistās ar neveiksmi, neveiksmīgu projektu, un tur nekā pozitīva nav. Par to, ko ir/nav mērs paveicis - tas nav šī portāla tēma, un tāpat par vai pret viņu šī portāla apmeklētāji nebalsos (nu vismaz absolūtais vairākums), bet gan vietējie iedzīvotāji.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 19:23, pirms 7 gadiem
ziemeļi rakstīja: Man arī interesē,šīm pabirām kurām latvijas klubos nau vietas gadījumā nau viens aģents?
un kā Tevi nosaukt,ja nav raksti ar ''u''

     [+] [-]

, 2017-02-23 22:00, pirms 7 gadiem
Argonaut rakstīja: Man pašam Valka dzimtā pilsēta, kur joprojām bieži mēdzu būt. Normāla pilsēta, jā, ir lietas, ko vajadzētu uzlabot, bet tādas problēmas ir vai ikkatrā šāda lieluma pilsētā, kas nav tiešā tuvumā Rīgai. Skumdina (nē- īstenībā pamatīgas dusmas!!), ka "sportists-amatieris" par dzimto pilsētu saka "tai miestā"..es nekad tā neatļautos izteikties.

Nez vai tie basketbolisti ir tie "baltākie un pūkainākie"....bet to mēs tagad nevaram zināt, kā tur bijis, un ļoti iespējams tas arī tā paliks aizdomu līmenī.
Vēl- tādā veidā Krauklis pozitīvu popularitāti sev iegūt nekādi nevar, proti, uzsākot likmju sarunāšanas skandālu, jo tas uzreiz saistās ar neveiksmi, neveiksmīgu projektu, un tur nekā pozitīva nav. Par to, ko ir/nav mērs paveicis - tas nav šī portāla tēma, un tāpat par vai pret viņu šī portāla apmeklētāji nebalsos
Es domāju,ka esi Venitiļa sistēmas skrūvīte un domē tev strādā kāds no radiem/draugiem!
Ne tu te kādam noteiksi par ko runāt un balsot!!!
Ak tādas pašas problēmas ir visapkārt?
Jā,daži vietējie vietvalži un to roklaižas gribētu iepotēt tādu ideju. Tikai aizej uz Valgu,kas startā pirms 25 gadiem bija turpat,aizbrauc uz Valmieru,Cēsīm,Smilteni! Pat Rūjienā neatradīsi tādu graustu rajonu kā bijusī meliorācija un lauķene!!!

     [+] [-]

, 2017-02-23 22:02, pirms 7 gadiem
PS un parādi kur es lietoju vārdu miests,pamuļķi

  +1 [+] [-]

, 2017-02-24 07:21, pirms 7 gadiem
Es gan teiktu, ka smagāks personisks aizskārums ir nevis tad, ja Tevi nosauc par punduri, bet tad, ja Tevi publiski it kā oficiāla, informēta amatpersona nosauc par krāpnieku.
Skudriniekss rakstīja: Te ir bijušas dažas runas par Nolikumu.
Es, kā jau jurists, izskaidrošu.

Tātad

41.PUNKTS. KLUBU/KOMANDU ATTIECĪBAS AR MASU MEDIJIEM
41.1.Visas radušās problēmas tiek risinātas LBL iekšienē, vadoties pēc šī Nolikuma un Oficiālajiem basketbola noteikumiem, neizmantojot mediju starpniecību. Pārkāpumu gadījumā par soda piešķiršanu lemj LBL Tehniskā komisija.
41.2.Nevienam LBL dalībniekam vai ar klubu/komandu saistītai oficiālai personai nav tiesības ar masu mediju starpniecību izteikt personīga rakstura aizskarošus komentārus par LBL, tās vadību vai citu LBL dalībnieku. Pārkāpumu gadījumā par soda piešķiršanu lemj LBL Tehniskā komisija.
Pārkāpuma gadījumā–sods EUR350.


Te nu mes varam sākt analizēt vārdu kontekstu "Personīga rakstura", "Aizskarošus" - kas tas īsti ir un kā tas domāts. Ja kāds nosauks ar mediju starpniecību pazīstamu tiesnesi par punduri vai liliputu, tas, protams, būs Personīga Rakstura Aizskarošs pārkāpums.
Bet, ja tiek diskutēts par tādām lietām, kā Tīra Spēle, tas īsti vairs nav ne "personīga rakstura", ne "aizskarošs".
Tā kā apelēt pie šī punkta var tikai visai nosacīti. Vispirms pierādot, ka izteikumu pamatā ir šie "personīga rakstura" pārmetumi. LBL paši sev ir iešāvuši kājā ar to, ka ir šie divi vārdi ielikti. To var interpretēt ļoti dažādi.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-24 07:25, pirms 7 gadiem
No otras puses - jāpiekrīt, ka amatpersonas acīmredzot saprot - tikai publiska tēmas pacelšana, nevis klusa stumdīšana iesniegumos pa LBL kabinetiem, šo infekciju, ja tāda radusies, Valkas/Valgas apkaimē var novērst.