Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Pistons" atsakās no maiņas darījuma, Motejūns atgriežas "Rockets"

Andrejs Siliņš

"Pistons" atsakās no maiņas darījuma, Motejūns atgriežas "Rockets"
Donāts Motejūns
Foto: AP/Scanpix

Lietuviešu spēka uzbrucējs Donāts Motejūns nav izturējis medicīniskās pārbaudes, līdz ar to Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Detroitas "Pistons" atteicies no maiņas darījuma ar Hjūstonas "Rockets", un Motejūns dosies atpakaļ uz Teksasu.

18. februārī Motejūns un uzbrūkošais aizsargs Markuss Torntons no "Rockets" tika aizmainīti uz Detroitas "Pistons", bet pretējā virzienā devās pieredzējušais centrs Džoels Entonijs, kā arī nākamā gada drafta pirmās kārtas izvēles tiesības un tiesības uz 2011. gadā draftēto nigēriešu uzbrucēju Čū Maduabumu (spēlējis D-līgā, Katarā, Igaunijā, Mongolijā, Somijā, bet šosezon pagaidām ir brīvais aģents).

25 gadus vecajam Motejūnam ilgāku laiku bijušas problēmas ar muguru, kas lika pat veikt operāciju. Šī iemesla dēļ arī šajā sezonā lietuvietis nospēlējis vien 14 mačus, vidēji gūstot 5,6 punktus un izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu. Pirmdien veiktajās pārbaudēs "Pistons" medicīniskais personāls atteicies dot atļauju Motejūnam spēlēt, līdz ar to kluba vadība nolēma izmantot iespēju atteikties no darījuma, ja kāds no tajā iekļautajiem spēlētājiem nespēj iziet medicīniskās pārbaudes.

2011. gadā ar 20. numuru draftā izvēlētais ("Timberwolves") Motejūns karjeru sāka dzimtajā Kauņā, bet 2009. gadā pārcēlās uz Trevīzo "Benetton" Itālijā. Uzreiz pēc drafta Motejūnu aizmainīja uz "Rockets", bet vēl sezonu spēka uzbrucējs pavadīja Eiropā, ar Gdiņas "Asseco Prokoom" uzspēlējot Eirolīgā. NBA lietuvietis spēlē kopš 2012. gada un nepilnās četrās sezonās vidēji 19,5 minūtēs guvis 8,0 punktus, kā arī izcīnījis četras bumbas.

Šosezon 213 centimetrus garais basketbolists trāpījis 41,2% veikto tālmetienu, bet pēc statistikas labāko gadu Motejūns aizvadīja pagājušajā sezonā, kad vidēji izcēlās ar 12 punktiem, 5,9 bumbām un 1,8 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports
ESPN

     [+] [-]

, 2016-02-23 09:26, pirms 8 gadiem
Interesanti, ka pa to laiku Džoels Entonijs jau paspēja no Hjūstonas pārcelties uz Filadelfiju. Tagad atkal varēs kravāt čemodānus un braukt atpakaļ uz Detroitu. ...un pa ceļam iedot pa seju Motejūnam, ka viņa dēļ bezjēgā jāceļo pa visu Ameriku.

  +4 [+] [-]

, 2016-02-23 09:36, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Interesanti, ka pa to laiku Džoels Entonijs jau paspēja no Hjūstonas pārcelties uz Filadelfiju. Tagad atkal varēs kravāt čemodānus un braukt atpakaļ uz Detroitu. ...un pa ceļam iedot pa seju Motejūnam, ka viņa dēļ bezjēgā jāceļo pa visu Ameriku.
Kpc Motejunam pa seju? Rockets domaja,ka ir gudraki par citiem treidojot traumetu speletaju

  +3 [+] [-]

, 2016-02-23 09:41, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kpc Motejunam pa seju? Rockets domaja,ka ir gudraki par citiem treidojot traumetu speletaju
Nu, labrīt! To, ka Motejūnam ir galīgā d...ā ar to muguru, šķiet, zināja pat mans kaķis. Uz ko cerēja Pistons, laižot šamējo uz pārbaudēm. Varēja vnk Motejūnam pazvanīt pa telefonu un pajautāt.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-23 10:56, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Nu, labrīt! To, ka Motejūnam ir galīgā d...ā ar to muguru, šķiet, zināja pat mans kaķis. Uz ko cerēja Pistons, laižot šamējo uz pārbaudēm. Varēja vnk Motejūnam pazvanīt pa telefonu un pajautāt.
Ja mugura garām, nav ko mainīt daudz.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-23 15:29, pirms 8 gadiem
diez kādi kuriozi sāksies, ja Rockets ārsti ar putām uz lūpām aizstāvēs Motejūna muguru