Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kurucam Džeimsa un ''Lakers'' tests, Porziņģim otrā spēle kopš atgriešanās

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kurucam Džeimsa un ''Lakers'' tests, Porziņģim otrā spēle kopš atgriešanās
Rodions Kurucs. Foto: AP/Scanpix

Šonakt spēles aizvadīs visu NBA spēlējošo latviešu basketbolistu pārstāvētās komandas. Rodionam Kurucam un Bruklinas ''Nets'' priekšā Losandželosas ''Lakers'' pārbaudījums, Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'' tiksies ar Portlendas ''Trail Blazers'', bet Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas ''Wizards'' viesosies pie turnīra tabulas kaimiņiem no Klīvlendas ''Cavaliers''.

Kristapa Porziņģa pārstāvētajai Dalasas ''Mavericks'' iepriekšējā mačā pret Losandželosas ''Clippers'' (107:110) pārtrūka četru uzvaru sērija. Latviešu basketbolistam tā bija pirmā spēle pēc desmit maču izlaišanas ceļgala sāpju dēļ, un 27 minūtēs Porziņģis iekrāja desmit punktus un deviņas atlēkušās bumbas. Pēc zaudējuma liepājnieks bija kritisks pret sevi: ''Uzskatu – ja es būtu spēlējis kaut mazliet labāk, mēs būtu izcīnījuši uzvaru. Šī zaudējuma nasta gulstas uz maniem pleciem. Man jāspēlē labāk, lai palīdzētu saviem džekiem.''

Līdz ar Porziņģa atgriešanos ierindā, ''Mavericks'' nācās zaudēt citu pamatsastāva spēlētāju, turklāt uz ilgu laiku - Ahileja cīpsla plīsa dalasiešu garā gala pārstāvim Dvaitam Pauelam, kurš būs spiests izlaist visu atlikušo sezonu. Paredzams, ka līdz brīdim, kamēr Pauelam tiks atrasts aizstājējs, vēl lielāks vezums būs jāpavelk ne tikai Porziņģim, bet arī Maksimilianam Kleberam un Bobanam Marjanovičam.

Šonakt pulksten 5:30 ''Mavericks'' viesos tiksies ar Portlendas ''Trail Blazers'', ko pirms piecām dienām savā laukumā izdevās apspēlēt ar 120:112. Rezultatīvākais ar 35 punktiem uzvarētāju rindās toreiz bija Luka Dončičs. Ja pagājušosezon stabila izslēgšanas spēļu zonas komanda bija tieši Deimiena Lilarda un Sīdžeja Makoluma pārstāvētā ''Trail Blazers'', bet ''Mavericks'' vēl bez Porziņģa kūlās pa Rietumu konferences lejasgalu, tad šosezon NBA kopvērtējumā vērojama pavisam cita aina. ''Mavericks'' ar 27 uzvarām 43 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumos, bet Portlenda ar 19 uzvarām un 26 zaudējumiem ir desmitā. Jāatzīmē, ka uz jautājuma zīmes ir Makoluma un centra spēlētāju Hasana Vaitsaida un Jusufa Nurkiča dalība šīs nakts spēlē.

Grūts pārbaudījums priekšā Rodionam Kurucam un Bruklinas ''Nets'', kas 3:00 savā laukumā uzņems Rietumu konferences līdervienību Losandželosas ''Lakers'' ar Lebronu Džeimsu un Entoniju Deivisu priekšgalā. ''Nets šobrīd uzkrājusi četru zaudējumu sēriju, iepriekšējo uzvaru svinot pirms desmit dienām pret Atlantas ''Hawks''.

Pirms šīs nakts spēles pastāvēja bažas par Kairija Ērvinga dalību, tomēr saspēles vadītājs būs ierindā, turpretī malā pirksta savainojuma dēļ paliks centrs Deandrē Džordans. 2020. gadā arvien stabilāk rotācijā izdevies iekļauties cēsniekam Kurucam. 19. janvārī zaudējumā ''Bucks'' latvietis no spēles trāpīja vien divus no septiņiem metieniem, bet iepriekšējā mačā pret ''76ers'' Kurucs realizēja vienīgo trīspunktnieku un abus soda metienus. Jaunajā gadā ar #00 spēlējošais basketbolists ne reizes nav laukumā pavadījis īsāku laiku par 12 minūtēm.

Bruklinas komanda joprojām balansē uz Austrumu konferences izslēgšanas spēļu zonas robežas, pašlaik ieņemot astoto vietu. Tikmēr NBA vicelīdere ''Lakers'' joprojām atrodas Rietumu konferences vadībā. Losandželosas komandas līderis Lebrons Džeimss arvien vairāk tuvojas kārtējam vēsturiskajam sasniegumam - no NBA visu laiku labāko punktu guvēju saraksta trešajā vietā esošās ''Lakers'' leģendas Kobes Braienta (33643 p.) Lebronu šķir 45 punkti. Džeimss šosezon ar 10,8 piespēlēm vidēji mačā ir NBA labākais piespēlētājs, bet šosezon vairāk par 39 punktiem vēl nav guvis.

Izbraukuma spēļu sēriju turpinās Vašingtonas ''Wizards'', kas ar Dāvi Bertānu, bet bez potītes savainojumu guvušā Anžeja Pasečņika ierindā viesosies Klīvlendā pie ''Cavaliers''. Abas komandas atrodas blakus Austrumu konferences tabulā - ''Wizards'' ar 14 uzvarām 43 spēlēs ieņem 12. pozīciju, bet vietu zemāk esošajai Klīvlendai 12 uzvaras 44 mačos.

Iepriekšējā mačā Vašingtona cieta sāpīgu zaudējumu papildlaikā, ar 129:134 piekāpjoties Maiami ''Heat''. ''Wizards'' rindās rezultatīvākais ar 38 punktiem bija komandas lielākā zvaigzne Bredlijs Bīls, kuram ar 24 punktiem piebalsoja Bertāns. Rūjienietis realizēja četrus no 12 tālmetieniem, kamēr visa komanda trāpīja 13 no 42. ''Wizards'' tas bija ceturtais zaudējums pēdējās piecās spēlēs, bet šīvakara pretiniece ''Cavaliers'' zaudējusi piecas spēles pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/

Slēpts komentārs: Brokeris

  +2 [+] [-]

, 2020-01-23 20:18, pirms 4 gadiem
Brokeris rakstīja: Podriņķim 2 punkti ar 1/12 metienu precizitāti un -28. Pat ASV mēdiji jau sāk rakstīt, ka Podriņķis nav piemērots pat 2.labākā spēlētāja lomai komandā - varbūt, ka 3. ahahahh - nekas, drīz viņi sapratīs, ka Podriņķis nav piemērots vispār būt par pamatsastāva spēlētāju NBA. Labākajā gadījumā var nākt no beņķa uz 10-15 minūtēm - iespējams, ka tad kaut ko pozitīvu no tā citrona var izspiest, bet citādi viens no desmit gades sliktākajiem kontraktiem.
Nesaprotu kur tādi debīlie rodas

     [+] [-]

, 2020-01-23 20:26, pirms 4 gadiem
Zingers ir all stars starta sastāva cienīgs spēlētājs, būtu laiks sc troļļiem to tā kā saprast.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-23 20:59, pirms 4 gadiem
Kurš atceras- kāds bija Mozgova kontrakts, kad viņš gredzenu ne par ko dabūja??
Bet Dallasai būs grūti bez Pauela, laikam jau zāģis garantēts. Un vēl Lillards ieskrējies

  +2 [+] [-]

, 2020-01-23 21:24, pirms 4 gadiem
Brokeris rakstīja: Podriņķim 2 punkti ar 1/12 metienu precizitāti un -28. Pat ASV mēdiji jau sāk rakstīt, ka Podriņķis nav piemērots pat 2.labākā spēlētāja lomai komandā - varbūt, ka 3. ahahahh - nekas, drīz viņi sapratīs, ka Podriņķis nav piemērots vispār būt par pamatsastāva spēlētāju NBA. Labākajā gadījumā var nākt no beņķa uz 10-15 minūtēm - iespējams, ka tad kaut ko pozitīvu no tā citrona var izspiest, bet citādi viens no desmit gades sliktākajiem kontraktiem.
ignore

     [+] [-]

, 2020-01-23 22:18, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Kurš atceras- kāds bija Mozgova kontrakts, kad viņš gredzenu ne par ko dabūja??
Bet Dallasai būs grūti bez Pauela, laikam jau zāģis garantēts. Un vēl Lillards ieskrējies
Kādā veidā uzreiz garantēts?

     [+] [-]

, 2020-01-23 23:26, pirms 4 gadiem
Kurucs sonakt par centru vares spelet. Gan Dzordans un Klakstons neapeles, un aiz Alena vins ir otrs garakais. Bus gruti Nets.

     [+] [-]

, 2020-01-24 01:59, pirms 4 gadiem
Lebronam 45 pietrūkst, lai apsteigtu Kobi. Kā domājat - šonakt izdosies?

     [+] [-]

, 2020-01-24 02:59, pirms 4 gadiem
Kāpēc SC guļ? Kur raksts par All-Star sākumsastāviem?