Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Salamanka: "Spēle pret TTT ir kā Eirolīgas fināls"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Salamanka: "Spēle pret TTT ir kā Eirolīgas fināls"
Šeja Pedija pirmajā spēlē pret "Avenida". Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Zaudējums pret TTT praktiski neatstās "zilajām" (las azulonas) izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, izņemot episku brīnumu," Salamankas basketbola klubs "Perfumerias Avenida" pirms trešdienas cīņas pret Latvijas čempionēm palicis ar sešām veselām spēlētājām un aicina līdzjutējus sniegt komandai maksimālu atbalstu.

“Avenida” sestdien, 19. janvārī, Spānijas čempionāta spēlē savā laukumā uzvarēja “Cadi la Seu” ar 71:48, taču cieta zaudējumu sastāvā. Zviedru aizsardze Elina Eldebrinka piedzīvoja muskuļa plīsumu, kura rezultātā nevarēs spēlēt 3-4 nedēļas, teikts kluba 21. janvārī izplatītajā paziņojumā.

Reaģējot uz notiekošo, “Avenida” 22. janvārī izziņoja, ka komandu “tuvākajā nākotnē” pastiprinās amerikāņu uzbrūkošā aizsardze, pasaules čempione Džūela Loida. Klubs nav komentējis, vai viņa piedalīsies trešdienas spēlē.

Vēl viena Salamankas problēma – amerikāņu spēlētāja Anželika Robinsone atveseļojas pēc vīrusa. Sestdien pret “Cadi la Seu” viņa spēlēja deviņas minūtes, kamēr Eldebrinka 15 minūtēs iemeta 4 no 4 trīspunktu metieniem un guva 14 punktus. Saspēles vadītāja Silvija Domingesa nespēlēja vispār.

“Avenida” rīcībā palikušas sešas veselas spēlētājas, teikts 22. janvārī publicētajā pirmsspēles rakstā. “Ja mēs pajautātu jebkuram trenerim, vai viņš 24 stundas pirms tik svarīgas spēles gribētu nokļūt tādā situācijā, atbilde būtu nekad. Neraugoties uz to, izvēlētos spēlēt mūsu mājas zālē.”

Salamanka izsludinājusi līdzjutēju mobilizāciju. “Aizmirstot par visām iepriekšējām neveiksmēm, Zilajai Ellei (el Infierno Azul) vairāk nekā jebkad jābūt par “sesto spēlētāju”, lai iedvesmotu spēlētājas brīdī, kad izsīkst spēki.”

“TTT basketbolistes ir sāncenses, kurām ir par vienu uzvaru vairāk nekā mums,” teikts aprakstā. “Viņas ir ceturtās un atrodas “play-off” zonā. Uzvarā pār latvietēm ļautu viņas apdzīt kopvērtējumā, pateicoties labākam sniegumam savstarpējās spēlēs. Zaudējuma gadījumā gaida bezdibenis, kas neatstās “zilajām” (las azulonas) nekādas iespējas, izņemot episku brīnumu (milagro epico).

Salamankā atzinīgi vērtē rīdzinieču veikumu. “TTT ir Eirolīgas pārsteigums. Komanda, kura aizvada perfektu sezonu. Viņas mājās un viesos gandrīz uzvarēja Kursku. Viņas divreiz sakāva “Hatay” komandu, kura spēja uzvarēt Salamankā, bet, piedzīvojot finanšu problēmas, kūst kā cukurs.”

“Avenida” zina, ka tās spēle TTT nav noslēpums. “Viņām ir laba taktika un tādas spēlētājas kā Pedija, vai bijušās Salamankas basketbolistes Vītola un Baško, kuras ir sensacionālā formā. Viens no sliktākajiem iespējamiem pretiniekiem šajā situācijā.

Pretinieču treneris Lino Lopess apzinās spēles nozīmi. “Izbraukumā Rīgā izcīnījām svarīgu uzvaru, bet sakāve mājās faktiski nozīmētu atvadīšanos no iespējām iekļūt labāko četriniekā. Mūsu mērķis bija atveseļot spēlētājas, kuras nepiedalījās 19. janvāra spēlē. Silvija nav piedalījusies nevienā treniņā, Anželika ir atguvusies, taču ne pilnībā.”

Jāparāda komandas raksturs un saliedētība, saka Lopess. “Pretiniecēm nav zvaigžņu statuss, taču viņas strādā kā komanda. Viņas ir ļoti enerģiskas un daudzpusīgas aizsardzībā, izmanto daudz sadarbību uzbrukumā. Pret TTT ir grūti aizstāvēties.

Izmantotie resursi:
Parte médico. Elin Eldebrink - Perfumerias...
Una FINAL que jugaremos tod@s l@s que podamos -...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 20:20, pirms 5 gadiem
Visticamāk, ka pūš miglu acīs. Vakarā visas "slimās", kas nepiedalījās iepriekšējā spēlē, būs svaigas kā gurķi. Izņemot zviedrieti, ja vien ziņas par muskuļa plīsumu ir patiesas.