Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Grizzlies" pirmo reizi gatava uzklausīt piedāvājumus par Gazolu un Konliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Grizzlies" pirmo reizi gatava uzklausīt piedāvājumus par Gazolu un Konliju
Marks Gazols un Maiks Konlijs. Foto: Reuters/Scanpix

Kā vēsta ESPN, Nacionālās basketbola asociācijas klubs Memfisas "Grizzlies" gatavs šķirties no savām lielākajām zvaigznēm – centra Marka Gazola un saspēles vadītāja Maika Konlija.

"Grizzlies" īpašnieki un vadītāji izlēmuši, ka organizācijai pienācis laiks pārdomāt nākotnes vīziju, tāpēc pirmo reizi klubs uzklausīs piedāvājumus par Gazolu un Konliju. Šajā sezonā maiņas drīkst veikt līdz 7. februārim, taču nav izslēgts, ka piedāvājumi tiks uzklausīti arī vasarā, ja veterānus neizdosies aizmainīt tuvākajā laikā.

Tiek norādīts, ka situācijā, ja netiks saņemti vilinoši piedāvājumi, "Grizzlies" gatava paturēt abus savā rīcībā jeb darījums netiks meklēts par katru cenu, tomēr galvenā prioritāte ir sastāva pārbūve, to veidojot ap pagājušajā vasarā pirmajā kārtā draftēto Džerenu Džeksonu.

Memfisa pretī vēlas saņemt drafta izvēles, jaunos talantus un atbrīvot vietu zem algu griestiem, tomēr tam ir vairāki šķēršļi. Gazola gadījumā tas ir vecums (33 gadi), bet Konlija vērtību pazemina viņa līgums – līdz 2021. gadam viņš saņems vēl 67 miljonus dolāru.

"Grizzlies" šajā sezonā cerēja iesaistīties cīņā par izslēgšanas spēlēm, tomēr pēdējos desmit mačos piedzīvoti deviņi zaudējumi, noslīdot līdz Rietumu konferences priekšpēdējai vietai. Līdz 2018. gadam komanda ar Gazolu un Konliju septiņas reizes pēc kārtas piedalījās "play-off", bet pērn sērija pārtrūka. Memfisa divas reizes sasniedza konferences pusfinālu, bet vienu reizi spēlēja konferences finālā.

Gazols un Konlijs kopā starta pieciniekā gājuši 633 spēlēs, un starp šobrīd spēlējošajiem basketbolistiem tas ir pārliecinoši labākais rādītājs. Tuvākie sekotāji ar kopā sāktām 510 spēlēm ir Kevins Durents un Rasels Vestbruks, bet trešie ar 483 spēlēm ir Bleiks Grifins un Deandrē Džordans. Šie dueti vairs nespēlē kopā, kā to dara ceturtajā vietā esošie Stefens Karijs un Klejs Tompsons – 471 kopā sākta spēle.

Izmantotie resursi:
Memphis Grizzlies will listen to offers for...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 12:55, pirms 5 gadiem
Lai mainās ar NYK pretī saņemot Kanteru un Hārdaveju

  -1 [+] [-]

, 2019-01-23 14:14, pirms 5 gadiem
tommy90 rakstīja: Lai mainās ar NYK pretī saņemot Kanteru un Hārdaveju
Lasīt nemāki? MEM grib jaunus džekus un pikus. NYK pateica, ka pikus nedos.

Ja Kanteram un Hārdavejam būtu pēdējās sezonas līgumi, tad to maiņu pat varētu izbīdīt, piemetot vienu piku.