Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

SOK uz Phjončhanu nevēlas aicināt arī Šipuļinu, vairākus hokejistus un citus Krievijas līderus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

SOK uz Phjončhanu nevēlas aicināt arī Šipuļinu, vairākus hokejistus un citus Krievijas līderus
Antons Šipuļins
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas Olimpiskās komitejas pirmais viceprezidents Staņislavs Pozdņakovs medijiem atklājis, ka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs varētu nestartēt ne tikai šorttrekists Viktors Ans, bet arī slēpotājs Sergejs Ustjugovs un biatlonists Antons Šipuļins.

"Vakardien notika sarunas starp mūsu darba grupu un kolēģiem no Starptautiskās olimpiskās komitejas. Protams, sarunu galvenā tēma bija saraksts ar Krievijas sportistiem, kuri tiks uzaicināti piedalīties Phjončahanas olimpiskajās spēlēs," stāstīja Staņislavs Pozdņakovs. "No sākta gala esam pastāvējuši par tīro sportistu tiesībām startēt olimpiskajās spēlēs. Diemžēl sarakstā, kas tika nolikts mūsu priekšā, nebija vairāku Krievijas vadošo sportistu."

"Piemēram, Viktors Ans, Antons Šipuļins un Sergejs Ustjugovs, kuru vārdi netika saistīti ar Osvalda izmeklēšanas komisiju, kuriem nekad nav bijušas problēmas ar dopingu, un visas karjeras laikā veiktās analīzes liecina, ka viņi ir tīri sportisti. Tomēr viņu vārdi olimpisko spēļu potenciālo dalībnieku sarakstā nav atrodami."

"Šodien SOK nosūtīsim oficiālu vēstuli un pieprasīsim, lai tiktu nosaukti konkrēti iemesli, kuru dēļ vairāku sporta veidu līderi ir izslēgti no potenciālo dalībnieku saraksta. Viņiem ir tiesības uzaicināt vai neaicināt sportistus, taču sportistiem ir tiesības saņemt paskaidrojumus par pieņemtajiem lēmumiem," pauda Pozdņakovs.

"Bija ilgas pārrunas arī par tehniskajiem un organizatoriskajiem jautājumiem, bet šobrīd rindas kārtībā pirmais ir jautājums par mūsu komandas sastāvu. Gribētu uzsvērt, ka visa informācija šobrīd ir ar pagaidu raksturu. Runāsim ar federācijām un turpināsim dialogu ar SOK, un galīgie lēmumi tiks pieņemti tikai pēc tam."

Naturalizētais Ans Sočos izcīnīja trīs zeltus un vienu bronzu. Ar astoņām medaļām viņš ir visu laiku titulētākais šorttrekists. Ustjugovs pagājušajā gadā notikušajā pasaules čempionātā slēpošanā izcīnīja divus zeltus un trīs sudrabus, bet Sočos viņš piedalījās tikai sprintā, ierindojoties piektajā vietā. Savukārt Šipuļins pirms četriem gadiem kļuva par olimpisko čempionu stafetē, kamēr sprintā un jauktajā stafetē viņš ierindojās ceturtajā vietā.

Vēlāk kļuva zināms, ka bez uzaicinājuma uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm palikuši vēl divi Krievijas biatlonisti, kuri startēja arī Sočos - Jevgeņijs Graņičevs un Aleksejs Volkovs.

Atteikumus saņēmuši arī citu sporta veidu līderi, piemēram, ātrslidotāji Deniss Juskovs un Pāvels Kuļižņikovs. "Vīriešu komandā noraidīti 90% no pieteikumiem, ielūgumus nesaņems arī vairāki līderi. Sieviešu komandā atteikts 80% pieteikumu," stāstīja Ātrslidošanas savienības vadītājs Aleksejs Kravcovs.

Uz Phjončhanu nevarēs braukt arī vairāki daiļslidotāji. Atteikumu saņēmusi Ksenija Stolbova, kura slido duetā ar Fjodoru Kļimovu, un Ivans Bukins, kurš slido kopā ar Aleksandru Stepanovu. "Nepamatotie un absurdie lēmumi atkal nodemonstrē SOK nespēju ieturēt vienu līniju un atklāti pārkāpj visas normas, olimpiskos ideālus un godīgas spēles principus," teikts Daiļslidošanas federācijas paziņojumā.

Krievijas medijos pieejamā neoficiālā informācija liecina, ka Phjončhanas olimpiskās spēles ies secen arī hokejistiem Sergejam Plotņikovam, Antonam Belovam, Valērijam Ņičuškinam un Mihailam Naumenkovam. Pirmie divi pārstāv Sanktpēterburgas SKA, bet pēdējie divi ikdienā spēlē Maskavas CSKA. Tikmēr vairāki hokejisti, kuri startēja Sočos, piemēram, Iļja Kovaļčuks un Pāvels Dacjuks saņēmuši atļauju doties uz Dienvidkoreju.

Uz olimpiskajām spēlēm nevarēs braukt arī kamaniņu braucējas Tatjana Ivanova un Viktorija Demčenko. "Strādājam kopā ar Krievijas Olimpisko komiteju un juristiem. Tāpat mums nav saraksta ar treneriem, kuri drīkst vai nedrīkst braukt līdzi, bet līdz olimpiskajām spēlēm nav daudz laika. Nav arī paskaidrots, kāpēc viens sportists drīkst braukt, bet cits – nedrīkst," teica Kamaniņu federācijas izpilddirektors Staņislavs Tjurins.

"Ivanova – sieviešu izlases līdere, kura pirms olimpiskajām spēlēm uzvarēja Sočos, kura ir potenciālā medaļniece. Negribas domāt, ka tas ir mēģinājums tīšām ietekmēt Krieviju, ka tā būtu vēršanās pret Krievijas sportistiem. Uzskatu, ka par pieņemtajiem lēmumiem nav vienprātības starp SOK un starptautiskajām federācijām," pauda Tjurins.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
Заявление Федерации фигурного катания на...
https://www.championat.com/hockey/a...
https://www.championat.com/olympicw...

1 2 3 4 5 6 7 8 249 komentāri
Slēpts komentārs: PraporšiksPingvins3

 +10 [+] [-]

, 2018-01-23 11:27, pirms 6 gadiem
Cerams, ka Kreipis nekomentēs biatlonu...nevēlos katru reportāžu dzirdēt, kā šis ņaudēs, ka Šipuļins nestartē

  +9 [+] [-]

, 2018-01-23 11:30, pirms 6 gadiem
Paņemam popkornu...
Slēpts komentārs: comon88

     [+] [-]

, 2018-01-23 11:33, pirms 6 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Daudz kovar negribēt , pierādat ka ir dopings , nevis sito liberāļu padarīšanu.. (dirbšanu)
Kur tur redzi, ka šos trīs SOK izmeta no savas komandas dopinga dēļ?

  +3 [+] [-]

, 2018-01-23 11:41, pirms 6 gadiem
Kreipāns ir padomju frukts. Visu laiku par to vien runā. Laiks citam komentētājam..

 +24 [+] [-]

, 2018-01-23 11:46, pirms 6 gadiem
reptilisj rakstīja: Kreipāns ir padomju frukts. Visu laiku par to vien runā. Laiks citam komentētājam..
Atrodi vienu kaut tuvu tik pat labu komentētāju kā Kreipāna Kungs, paskatoties visas citas sporta tiešraides kurās nekomentē Kreipāns, slikti paliek no tād huj*as ko viņi runā, kad nav ko teikt. No Kreipana vismaz ļoti daudz var uzzināt, ļoti gudrs un zinošs cilvēks.
Slēpts komentārs: maikls19

 +17 [+] [-]

, 2018-01-23 11:48, pirms 6 gadiem
Prikoliņš rakstīja: Atrodi vienu kaut tuvu tik pat labu komentētāju kā Kreipāna Kungs, paskatoties visas citas sporta tiešraides kurās nekomentē Kreipāns, slikti paliek no tād huj*as ko viņi runā, kad nav ko teikt. No Kreipana vismaz ļoti daudz var uzzināt, ļoti gudrs un zinošs cilvēks.
Lai daudz uzzinatu ir wikipedia. Es negribu zinaat kuraa gadaa speletaja pusbraalja deels iesita hat tricku pret rietumvaaciju vai otomanju impeeriju.

Es gribu speeles analiizi un emocijas. Nevis futbolists iesit vardus 90+3 un izvelk uzvaru chempionligas finaala bet kreipans turpina staastiit par pirmo pasaules karu.

Bet nevar nepiekrist, jaunie ir veel sliktaaki. NBA nevar vispar paskatities pa to lattelecom televiziju. Labak skatos uz datora NBA stream un maksaju par to papildus nekā klausos tos ākstus.
Slēpts komentārs: kasagrande

 +15 [+] [-]

, 2018-01-23 12:00, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Nu varenā Amerika varēs paņemt visas zelta medaļas un stāstīt kāda varena valsts viņa ir,citādāk jau nevar neko vinnēt,pat dopings viņiem nelīdzēja uzvarēt Krievus,kaut kā jau bija jānoņem no trases Krievija.
Cik zeltus Sočos varenajai Krievijai sapelnīja naturalizētais korejietis un naturalizētais amerikānis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2018-01-23 12:08, pirms 6 gadiem
Turpinām gaidīt jaunumus.
Dažiem Parašas hokeja faniem tie varētu būt ļoti nepatīkami.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 12:11, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Turpinām gaidīt jaunumus.
Dažiem Parašas hokeja faniem tie varētu būt ļoti nepatīkami.
Cik sapratu veselu bariņu SOK savā hokejā komandā negrib redzēt...pagaidām uzvārdi nav nosaukti. Bet domāju tiks novākti visi līderi

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:13, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Cik sapratu veselu bariņu SOK savā hokejā komandā negrib redzēt...pagaidām uzvārdi nav nosaukti. Bet domāju tiks novākti visi līderi
Jā, uzvārdi vel nav, bet........būs skaļi uzvārdi.
Joprojām uzskatu, ka visus Parašas sportistus vajadzēja DSQ pilnībā, un nevis tagad taisīt visu šo cirku.

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:18, pirms 6 gadiem
Zemgale /LU startēs? )))))

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:20, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Jā, uzvārdi vel nav, bet........būs skaļi uzvārdi.
Joprojām uzskatu, ka visus Parašas sportistus vajadzēja DSQ pilnībā, un nevis tagad taisīt visu šo cirku.
Kovaļčuks, Dacjuks, Tihonovs, Vojnovs...visi kas startēja Sočos būs svītroti.
p.s. cirku taisa Krievija. Līgumā par dalību bija noteikts, ka SOK savā izlasē neņems nevienu, kas startējis Soču OS lūk i tiek svītroti.
Bet Krievijā brīnās nez kāpēc un taisa brēku idioti...
Slēpts komentārs: erikxxl

 +14 [+] [-]

, 2018-01-23 12:21, pirms 6 gadiem
mytila rakstīja: Lai daudz uzzinatu ir wikipedia. Es negribu zinaat kuraa gadaa speletaja pusbraalja deels iesita hat tricku pret rietumvaaciju vai otomanju impeeriju.

Es gribu speeles analiizi un emocijas. Nevis futbolists iesit vardus 90+3 un izvelk uzvaru chempionligas finaala bet kreipans turpina staastiit par pirmo pasaules karu.

Bet nevar nepiekrist, jaunie ir veel sliktaaki. NBA nevar vispar paskatities pa to lattelecom televiziju. Labak skatos uz datora NBA stream un maksaju par to papildus nekā klausos tos ākstus.
Tas gan atceros vienu čempionu līgas finālu,kad viņš visu papildlaiku brīnījās kāpēc AC Milan nenomaina klibojošu brazīli neredzot ,ka trīs maiņas sen jau veiktas.Nesen viņš šautuvē gaidīja Rastiju ,bet ieraudzīja tikai pēc trešā šāviena.Viņš gudri muldot un klades šķirstot vāji seko notikumiem laukumā un trasē.

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:24, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Kovaļčuks, Dacjuks, Tihonovs, Vojnovs...visi kas startēja Sočos būs svītroti.
p.s. cirku taisa Krievija. Līgumā par dalību bija noteikts, ka SOK savā izlasē neņems nevienu, kas startējis Soču OS lūk i tiek svītroti.
Bet Krievijā brīnās nez kāpēc un taisa brēku idioti...
Par tādu līgumu gan nebiju dzirdējis.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-23 12:28, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par tādu līgumu gan nebiju dzirdējis.
decembrī tika pieņemts pēc Krievijas diskvalifikācijas, tad jau vairāk šūmējās par un ap formu kāda būs pārējais bija pupu mizas
p.s. varbūt ne līgums, bet SOK noteikumi pēc kādiem kritērijiem atļaus startēt zem olimpiskā karoga...nav būtiski, kas par dokumentu šoreiz manuprāt. Galvenais, ka spēles noteikumi bija zināmi un skaidri...
p.p.s. krievi formās ar nepārtraukti gribēja iebāzt savus simbolus, kaut gan labi zināja, ka tas neies cauri

  -1 [+] [-]

, 2018-01-23 12:32, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Kovaļčuks, Dacjuks, Tihonovs, Vojnovs...visi kas startēja Sočos būs svītroti.
p.s. cirku taisa Krievija. Līgumā par dalību bija noteikts, ka SOK savā izlasē neņems nevienu, kas startējis Soču OS lūk i tiek svītroti.
Bet Krievijā brīnās nez kāpēc un taisa brēku idioti...
laikam ne gluži
https://allhockey.ru/news/show/3145...

  +6 [+] [-]

, 2018-01-23 12:34, pirms 6 gadiem
Labi,ka Lapshevs laicigi aiztinas uz Koreju!!!

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:36, pirms 6 gadiem
purva_velns rakstīja: laikam ne gluži
https://allhockey.ru/news/show/314543-Istochnik_Vojnov_Dacjuk_i_Koval_chuk_dopuscheny_MOK_do_uchastiya_v_OI_2018
interesanti par ko tad viņi tur pirms laika šumu cēla...man uzreiz šie nāca prātā. Redz pat tie kas piedalījās Sočos tiek startēt...tad citiem pie vainas vēl kas būs, ne tikai starts Sočos.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-23 12:37, pirms 6 gadiem
maikls19 rakstīja: Nu varenā Amerika varēs paņemt visas zelta medaļas un stāstīt kāda varena valsts viņa ir,citādāk jau nevar neko vinnēt,pat dopings viņiem nelīdzēja uzvarēt Krievus,kaut kā jau bija jānoņem no trases Krievija.
Nu beidz, Mihail Ivanič19

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 12:38, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: decembrī tika pieņemts pēc Krievijas diskvalifikācijas, tad jau vairāk šūmējās par un ap formu kāda būs pārējais bija pupu mizas
p.s. varbūt ne līgums, bet SOK noteikumi pēc kādiem kritērijiem atļaus startēt zem olimpiskā karoga...nav būtiski, kas par dokumentu šoreiz manuprāt. Galvenais, ka spēles noteikumi bija zināmi un skaidri...
p.p.s. krievi formās ar nepārtraukti gribēja iebāzt savus simbolus, kaut gan labi zināja, ka tas neies cauri
Sava loģika tur ir, jo šajos četros gados vateņiem ir izauguši sportisti,kuri nebija iesaistīti Soču OS šmucēs. Lai tie arī startē.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-23 12:39, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: decembrī tika pieņemts pēc Krievijas diskvalifikācijas, tad jau vairāk šūmējās par un ap formu kāda būs pārējais bija pupu mizas
p.s. varbūt ne līgums, bet SOK noteikumi pēc kādiem kritērijiem atļaus startēt zem olimpiskā karoga...nav būtiski, kas par dokumentu šoreiz manuprāt. Galvenais, ka spēles noteikumi bija zināmi un skaidri...
p.p.s. krievi formās ar nepārtraukti gribēja iebāzt savus simbolus, kaut gan labi zināja, ka tas neies cauri
nezinu, par kādiem noteikumiem tu runā...nekas tāds nebija noteikts, ka tie, kas piedalījās Sočos, nedrīkstēs piedalīties Korejā. Bija teikts, ka katru gadījumu vērtēs atsevišķi. Piemēram, neviens neapšauba, ka skeletonā startēs Tregubovs
lūdzu apskaidro prātu un neizplati dezinformāciju!

  -3 [+] [-]

, 2018-01-23 12:41, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: interesanti par ko tad viņi tur pirms laika šumu cēla...man uzreiz šie nāca prātā. Redz pat tie kas piedalījās Sočos tiek startēt...tad citiem pie vainas vēl kas būs, ne tikai starts Sočos.
ja nezini, nerunā lieku!
Ar savu fobiju pret Krieviju nepiesārņo komentāru sadaļu!

  -3 [+] [-]

, 2018-01-23 12:43, pirms 6 gadiem
Nezin kāpēc mani Kreipāna fanošana par krieviem traucē mazāk nekā fobiju pārņemtie komentāri

 +14 [+] [-]

, 2018-01-23 12:45, pirms 6 gadiem
No sportiskas puses sitos ja nelaidis uz Os, zaudejums man ka skatitajam! Bet vajadzeja diskvalificet uz muzu no OS visus, kas kaut reizi ir piekerti, bet reali piekerti, par dopingu! Lai nebutu tads cirks ka vasaras olimpiade ar Getlinu! Ka tadam vispar var laut piedalities! Sitie vel pie rokas nav piekerti!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 12:47, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Tas gan atceros vienu čempionu līgas finālu,kad viņš visu papildlaiku brīnījās kāpēc AC Milan nenomaina klibojošu brazīli neredzot ,ka trīs maiņas sen jau veiktas.Nesen viņš šautuvē gaidīja Rastiju ,bet ieraudzīja tikai pēc trešā šāviena.Viņš gudri muldot un klades šķirstot vāji seko notikumiem laukumā un trasē.
Vienatnē nav iespējams izsekot visiem notikumiem, it īpaši jau tik dinamiskā sporta veidā kā biatlons. Jā, man arī reizēm šķiet, ka Toļiks un Upenieku kaut ko nepamana, bet toties viņi pamana kaut ko citu, ko es nepiefiksēju. Prasās pēc vēl viena cilvēka, kurš monitorē LIVE rezultātus un norāda uz būtiskiem pavērsieniem pamatkomentētājiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 8 249 komentāri