Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Salavat Yulaev" ielaiž vārtus pēc Bārtuļa noraidījuma un nenosargā uzvaru

"Salavat Yulaev" ielaiž vārtus pēc Bārtuļa noraidījuma un nenosargā uzvaru
Oskars Bārtulis
Foto: spartak.ru

Kārtējo zaudējumu Kontinentālajā hokeja līgā piedzīvoja Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā "Lada", kas izbraukuma piekāpās Novosibirskas "Sibir" ar 0:2, savukārt Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Yulaev" pēcspēles metienu sērijā piekāpās Helsinku "Jokerit" – 4:5.

“Lada” otro reizi pēdējo piecu dienu laikā spēlēja pret “Sibir”, šoreiz gan viesos. 18. janvārī tika piedzīvots minimāls zaudējums ar 0:1, taču jau pēc spēles KHL atzina, ka vienīgie vārti tika gūti ar noteikumu pārkāpumu. Šodien bezvārtu neizšķirts saglabājās līdz 53. minūtei, kad “Sibir” uzbrucējs Aleksandrs Šarovs realizēja vairākumu – 0:1, bet sešas minūtes vēlāk viņš dubultoja mājinieku pārsvaru – 0:2.

Komanda no Toljati piedzīvoja 39. zaudējumu šosezon un vairs sen nepretendē uz dalību “play-off” – ar 47 punktiem “Lada” ieņem pēdējo, 14. vietu Austrumu konferencē, par vienu punktu atpaliekot no priekšpēdējā vietā esošās “”Yugra”. Kristaps Sotnieks mačā nepiedalījās. Daudzu savainojumu dēļ aizsargs aizvadījis tikai 15 spēles, pēdējo - 29. decembrī pret CSKA, laukumā pavadot nedaudz vairāk par astoņām minūtēm.

Oskara Bārtuļa “Salavat Yulaev” trīs reizes izvirzījās vadībā mačā pret “Jokerit”, taču pamatlaiks noslēdzās neizšķirti. Otrā perioda beigās, kad rezultāts bija 3:2 “Salavat Yulaev” labā, aizsargu noraidīja par pretinieku turēšanu ar nūju un jau pēc 11 sekundēm Bārtulis varēja doties laukumā, jo “Jokerit” realizēja vairākumu. Arī papildlaikā vārti netika gūti, savukārt pēcspēles metienu sērijā viesi no Somijas realizēja trīs bullīšus no četriem, kamēr Ufa iemeta tikai vienu.

Bārtulis laukumā pavadīja 24:59 minūtes, kas ir otrais lielākais laiks starp laukuma spēlētājiem, mača laikā bloķēja piecus metienus un pielietoja divus spēka paņēmienus. Šī bija astotā spēle aizsargam “Salavat Yulaev” rindās, jo sezonas lielāko daļu Bārtulis pavadījis Vladivostokas “Admiral”. Pat neskatoties uz zaudējumu, Ufa saglabāja otro vietu Austrumu konferencē, bet pateicoties pirmajai pozīcijai savā divīzijā, “Salavat Yulaev” turnīra tabulā atrodas augstāk par četrām komandām, kurām ir vairāk punktu.

KHL spēles, 23. janvāris

SpēleRezultāts
Sibir - Lada2:0
Barys - Avtomobilist2:3 PM
Salavat Yulaev - Jokerit4:5 PM
Neftekhimik - Slovan5:1
Ak Bars - CSKA6:4
Sochi - Vityaz1:2

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...