Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Kobes Braienta filma nominēta Oskaram

Rolands Eliņš

Kobes Braienta filma nominēta Oskaram
Kobe Braients
Foto: USA Today Network/Sipa USA

Šovakar paziņotas ASV kinoakadēmijas 2018. gada „Oskara” balvas nominācijas, un nominācijā par gada labāko animēto īsfilmu atrodams arī Glena Kīna un Losandželosas „Lakers” leģendārā basketbolista Kobes Braienta kopdarbs „Dārgo basketbol!” („Dear Basketball”).

„Šis ir kaut kas ārpus iztēles robežām,” pēc Oskara nomināciju paziņošanas sociālajā tīklā „Twitter” paziņoja Kobe Braients. „Man tas nozīmē tik ļoti daudz, ka kinoakadēmija uzskatīja filmu „Dārgo basketbol!” par uzmanības vērtu. Paldies ģeniālajiem Glenam Kīnam un Džonam Viljamsam, kuri pacēla manu dzejoli šajā līmenī. Tas ir milzīgs gods būt vienā komandā ar viņiem.”

Apmēram sešas minūtes garā īsfilma ir balstīta uz Braienta dzejoli, ko viņš 2015. gada rudenī izmantoja, paziņojot par savas panākumiem pilnās NBA karjeras beigām. Īsfilmas animāciju veidojis Glens Kīns, bijušais „Disney” mākslinieks, bet mūziku filmai komponējis pieckārtējais Akadēmijas balvas ieguvējs Džons Viljamss.