Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ar "Spartaku" divus titulus izcīnījušais Platonovs pārceļas uz RFS

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar "Spartaku" divus titulus izcīnījušais Platonovs pārceļas uz RFS
Dmitrijs Platonovs
Foto: RFS

LETA. "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas komanda RFS otrdien papildinājusi sastāvu ar rezultatīvo baltkrievu uzbrucēju Dmitriju Platonovu, kurš iepriekšējās divās sezonās ar Jūrmalas "Spartaku" kļuva par valsts čempionu.

Platonovs lielāko karjeras daļu aizvadījis savā dzimtenē, spēlējot Barisavas BATE, Saļihorskas "Šahtjor", Žodzinas "Torpedo-BelAZ" un arī citās komandās, bet 2016.gada sākumā viņš pārgāja uz "Spartaku". Jūrmalas komandas rindās Latvijas čempionātā Platonovs 36 spēļu laikā iesita 16 vārtus. Tāpat savā karjerā Platonovs arī aizvadījis 17 spēles Baltkrievijas U-21 izlasē.

Kā vēstīts, iepriekš šomēnes "Spartakam" tika piemērots aizliegums pieteikt jaunus futbolistus, jo vienība nav samaksājusi algu Platonovam. Čempionu komandu pametis ne tikai Platonovs, bet arī Jevgeņijs Kozlovs un Sergejs Pušņakovs, bet Vladislavs Kozlovs starpsezonu periodā ir trenējies ar "Jelgavu".

"Divos gados esmu sapratis Latviju un čempionāta kultūru. Esmu pilnībā šeit adaptējies un jūtos kā mājās," Platonovs izteicās intervijā RFS. "Var likties, ka esmu veicis soli atpakaļ, tomēr esmu drošs, ka es un RFS komanda virzāmies pareizajā virzienā. Ja kāds vēlas šo saukt par soli atpakaļ, kopā ar RFS parādīsim, ka kopā mēs spersim divus soļus uz priekšu."

RFS iepriekšējā sezonā ar vairākiem valstsvienības futbolistiem sastāvā dažas kārtas pirms turnīra beigām pretendēja uz Latvijas čempiontitulu, bet beigās palika piektajā vietā un bez ceļazīmes uz Eirokausiem.

Neveiksmīgās sezonas beigas lika atbrīvot no amata galveno treneri Andreju Kaļiņinu, kura vietā tika apstiprināts lietuvietis Valds Dambrausks, kurš 2015. un 2016.gada izcīnīja Lietuvas čempionu titulu.

Iepriekš šajā starpsezonā RFS komanda oficiāli bija piesaistījusi arī 22 gadus veco latviešu uzbrucēju Arti Jaudzemu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Jelgavu", un vārtsargu Dmitriju Grigorjevu, kurš pārnāca no "Metta"/"Latvijas Universitātes" vienības.

Izmantotie resursi:
LETA

  +6 [+] [-]

, 2018-01-23 10:58, pirms 6 gadiem
Spartaku pamaz atstāj visi galvenie"atslēgas"spēlētāji,bet komandai būs jāspēlē čempionlīgas kvalifikācijā.

  +7 [+] [-]

, 2018-01-23 11:12, pirms 6 gadiem
nav naudas - nav tusiņa

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 12:23, pirms 6 gadiem
Tad jau tagad KATRS Platonova teatrālais kritiens tiks svilpts, nevis tikai katrs trešais!

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:29, pirms 6 gadiem
Eh, Spartaks pērn uzvarēja ar to,ka iepriekšējā starpsezonā spēja saglabāt atslēgas spēlētājus, ar kuriem izcīnīja pirmo čempionu titulu.
Nākamsezon mums LFV būs jauni čempioni.

     [+] [-]

, 2018-01-23 12:53, pirms 6 gadiem
Lai veicas, bet saglabāt Spartaka laika rezultivitāti nebūs viegli
Spartakā bija E. Kozlovs un Kazačoks, kurš varēja iedot labu piespēli. Gauračs, kurš piesaistīja pretinieku uzmanību. Turklāt konkurence RFS būs daudz lielāka- Uldriķis, Edurds Višņakovs

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 13:21, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: Lai veicas, bet saglabāt Spartaka laika rezultivitāti nebūs viegli
Spartakā bija E. Kozlovs un Kazačoks, kurš varēja iedot labu piespēli. Gauračs, kurš piesaistīja pretinieku uzmanību. Turklāt konkurence RFS būs daudz lielāka- Uldriķis, Edurds Višņakovs
Gauračs jau paliks Spartakā un arī Kazačoks oficiāli vēl nav nekur aizbraucis.

E. Višņakovs ar vienu kāju ir Kazahstānā, līdz ar ko varētu būt, ka RFS meklēja pienācīgu aizvietotāju tieši viņam. Domāju, ka Platonova personā tas arī būs atrasts.

     [+] [-]

, 2018-01-23 13:24, pirms 6 gadiem
Platonovs divu sezonu laikā Virslīgā ir apliecinājis sevi kā vienu no pēdējā laika labākajiem leģionāriem - uzbrucējiem. Rezultatīvs un vienmēr bīstams. Domāju, ka RFS rīkojās ļoti gudri, viņu piesaistot. Noteikti dos vairāk labuma kā pērn komandā spēlējušais baltkrievu uzbrucējs Koveļs, kuram Latvijas futbolā tā arī īsti neizdevās sevi pierādīt.

     [+] [-]

, 2018-01-23 13:27, pirms 6 gadiem
Spartaks sola, ka tuvākajā laikā tikšot atcelts spēlētāju reģistrācijas aizliegums. Redzēsim, kā noritēs jūrmalnieku komplektācija, jo skaidrs, ka lielākā daļa no pagājušo divu sezonu līderiem dosies uz citiem klubiem un vajadzēs atrast viņiem pienācīgus aizvietotājus. No vietējiem spēlētājiem pagaidām bez līgumiem ir A. Višņakovs, kurš jau savulaik spēlējis Spartakā, un Kovaļovs. Varētu mēģināt vidējās līnijas pastiprināšanai piesaistīt kādu no viņiem. Pagaidām gan dzirdētas baumas tikai par Žigajeva iespējamo pievienošanos Spartakam no FKV.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 13:37, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Gauračs jau paliks Spartakā un arī Kazačoks oficiāli vēl nav nekur aizbraucis.

E. Višņakovs ar vienu kāju ir Kazahstānā, līdz ar ko varētu būt, ka RFS meklēja pienācīgu aizvietotāju tieši viņam. Domāju, ka Platonova personā tas arī būs atrasts.
Par E. Višņakovu nebiju dzirdējis- paldies par info!
Platonovu gan kā E. Višņakova aizvietotāju nesaredzu. Spēlētājs jau gados, stipri pakļauts traumu riskam, būs jārod sapratne ar jauniem partneriem. Ja Platonovs ņemts kā galvenais uzbrucējs, tad jāsaka, ka izvēle nav laba. Varēja pameklēt kaut kādu jaunāku leģionāru!
Gauračs vairāk jau pāriet uz papīru darbu. Ja Kazačoks arī netiks kādā ārzemju klubā (lai gan kaut kur vajadzētu tikt), gan jau savāks Riga Fc.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 13:41, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Platonovs divu sezonu laikā Virslīgā ir apliecinājis sevi kā vienu no pēdējā laika labākajiem leģionāriem - uzbrucējiem. Rezultatīvs un vienmēr bīstams. Domāju, ka RFS rīkojās ļoti gudri, viņu piesaistot. Noteikti dos vairāk labuma kā pērn komandā spēlējušais baltkrievu uzbrucējs Koveļs, kuram Latvijas futbolā tā arī īsti neizdevās sevi pierādīt.
Puse no Platonova veiksmēm bija E.Kozlova un komandas kopumā labā saspēlētība. Pilnīgi jaunā komandā Platonovs var arī pazust. Kovels bija pat ar labāku CV nekā Platonovs. Ja Platonovs ņemts kā galvenais spēks uzbrukumā, tad izvēle ir ļoti apšaubāma

     [+] [-]

, 2018-01-23 13:45, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Spartaks sola, ka tuvākajā laikā tikšot atcelts spēlētāju reģistrācijas aizliegums. Redzēsim, kā noritēs jūrmalnieku komplektācija, jo skaidrs, ka lielākā daļa no pagājušo divu sezonu līderiem dosies uz citiem klubiem un vajadzēs atrast viņiem pienācīgus aizvietotājus. No vietējiem spēlētājiem pagaidām bez līgumiem ir A. Višņakovs, kurš jau savulaik spēlējis Spartakā, un Kovaļovs. Varētu mēģināt vidējās līnijas pastiprināšanai piesaistīt kādu no viņiem. Pagaidām gan dzirdētas baumas tikai par Žigajeva iespējamo pievienošanos Spartakam no FKV.
A.Višņakovu vairs neuzskatu par nopietnu spēlētāju pat virslīgas līmenim. Ātrums vairs nav tāds, bet tehnika un taktiskā izpratne nekad nav bijuši augstākajā līmenī. Kovalovs gan vēl ir spēlētājs, bet par viņu varētu interesēties arī citi klubi

  +3 [+] [-]

, 2018-01-23 14:30, pirms 6 gadiem
Kas notiek, ja čempions iznīkst? Čempionu līgā spēlē otrās vietas ieguvējs, vai sacensības valstij iet secen?

  +3 [+] [-]

, 2018-01-23 15:30, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tad nespēlēs neviena komanda no LV, jo vieta ČL mūsu valstij ir tikai LFV čempioniem. Nav čempiona, nav vietas ČL.
Tev taču vajadzētu aizliegt komentēt par futbolu. Regulāri ar tik lielu pārliecību stāstīt absolūtas muļķības ir jāmāk.

     [+] [-]

, 2018-01-23 16:13, pirms 6 gadiem
komentāros katru gadu runā par Spartaka izčabēšanu, jo starpsezonā pamet spēlētāji, bet komanda kā bija, tā arī turpina pastāvēt, pat čempionu titulu divas reizes ieguva. nāks tuvāk starts, tad arī redzēs uz ko komanda varētu būt spējīga.
Platonovs, starpcitu, diezgan mierīgi var spēlēt arī ne kā galvenais vai smailes uzbrucējs, ko Spartakā arī bieži darīja. gan jau, ka RFS ar līdzīgu domu arī ņemts.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-23 16:14, pirms 6 gadiem
Quo vadis? rakstīja: Tev taču vajadzētu aizliegt komentēt par futbolu. Regulāri ar tik lielu pārliecību stāstīt absolūtas muļķības ir jāmāk.
Varbūt būs arī kāds fakts, ka es esmu uzrakstījis muļķību, jeb tikai tukša tiršana?

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 16:26, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: A.Višņakovu vairs neuzskatu par nopietnu spēlētāju pat virslīgas līmenim. Ātrums vairs nav tāds, bet tehnika un taktiskā izpratne nekad nav bijuši augstākajā līmenī. Kovalovs gan vēl ir spēlētājs, bet par viņu varētu interesēties arī citi klubi
Virlīgai varbūt arī vairs neder, bet izlasei gan jau vēl būs noderīgs

  +2 [+] [-]

, 2018-01-23 17:00, pirms 6 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Virlīgai varbūt arī vairs neder, bet izlasei gan jau vēl būs noderīgs
labs sarkasms

  +2 [+] [-]

, 2018-01-23 17:31, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tad nespēlēs neviena komanda no LV, jo vieta ČL mūsu valstij ir tikai LFV čempioniem. Nav čempiona, nav vietas ČL.
Neesmu 100% pārliecināts, taču lasot UEFA ČL nolikumu sanāk, ka šāds variants ir tad ja pats Spartaks atsakās piedalīties. Ja piedalīšanos neatļauj UEFA, tad piedalīšanās pienākās 2. vietas ieguvējam. (attiecīgi nolikuma 4.04 un 4.08 punkti)

     [+] [-]

, 2018-01-23 17:35, pirms 6 gadiem
Klau, izslēdziet to boldu! Patīk uzsvērt savu svarīgumu SC?

     [+] [-]

, 2018-01-23 17:51, pirms 6 gadiem
Eduards Ozols rakstīja: Neesmu 100% pārliecināts, taču lasot UEFA ČL nolikumu sanāk, ka šāds variants ir tad ja pats Spartaks atsakās piedalīties. Ja piedalīšanos neatļauj UEFA, tad piedalīšanās pienākās 2. vietas ieguvējam. (attiecīgi nolikuma 4.04 un 4.08 punkti)
Palasīju, un jāatzīst, ka būšu kļūdījies.
Tiesa man daudz kas palika neskaidrs A un D pielikumā rakstītajam.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-23 19:15, pirms 6 gadiem
ffwrd rakstīja: komentāros katru gadu runā par Spartaka izčabēšanu, jo starpsezonā pamet spēlētāji, bet komanda kā bija, tā arī turpina pastāvēt, pat čempionu titulu divas reizes ieguva. nāks tuvāk starts, tad arī redzēs uz ko komanda varētu būt spējīga.
Tik un tā kodolu šoreiz saglabāt neizdosies:
Eh, Spartaks pērn uzvarēja ar to,ka iepriekšējā starpsezonā spēja saglabāt atslēgas spēlētājus, ar kuriem izcīnīja pirmo čempionu titulu.

     [+] [-]

, 2018-01-23 22:22, pirms 6 gadiem
fkscd rakstīja: Par E. Višņakovu nebiju dzirdējis- paldies par info!
Platonovu gan kā E. Višņakova aizvietotāju nesaredzu. Spēlētājs jau gados, stipri pakļauts traumu riskam, būs jārod sapratne ar jauniem partneriem. Ja Platonovs ņemts kā galvenais uzbrucējs, tad jāsaka, ka izvēle nav laba. Varēja pameklēt kaut kādu jaunāku leģionāru!
Gauračs vairāk jau pāriet uz papīru darbu. Ja Kazačoks arī netiks kādā ārzemju klubā (lai gan kaut kur vajadzētu tikt), gan jau savāks Riga Fc.
Domāju, ka galvenais uzbrucējs varētu būt Uldriķis - kā nekā arī izlases kandidāts. Vēl jau ir arī tikko piesaistītais Jaudzems. Piesaistot Platonovu, kuram 31 gads, būs sabalansēta jaunība ar pieredzi.

Ja Kazačoks pārcelsies uz citu klubu, tad domāju un ceru, ka uz ārzemēm. Uz Riga FC nesaskatu jēgu viņam doties, jo tur jau kā centra pussargi ir O. Laizāns, Zjuzins un Jeņins.

     [+] [-]

, 2018-01-23 22:26, pirms 6 gadiem
Tikmēr FKV atstājušais baltkrievu pussargs Artjoms Vaskovs pievienojies Baltkrievijas Premjerlīgas klubam FC Smolevichi.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-24 01:31, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Eh, Spartaks pērn uzvarēja ar to,ka iepriekšējā starpsezonā spēja saglabāt atslēgas spēlētājus, ar kuriem izcīnīja pirmo čempionu titulu.
Nākamsezon mums LFV būs jauni čempioni.
Pērn, par spīti saglabātajam kodolam, neviens īsti neprognozēja Spartaku pat medaļās.